Загорка отличи победителите в конкурса Загорка Зелен Фонд 2014

27.10.2014, Брой 3/2014 / Събития /

  • Загорка отличи победителите в конкурса Загорка Зелен Фонд 2014

Събития

 

Hа специална церемония, която се състоя в края на септември т. г. в Стара Загора, Загорка обяви победителите в публичния си дарителски конкурс Загорка Зелен Фонд 2014. По време на специалното събитие компанията раздаде общ награден фонд от 22 000 лв.

В награждаването взеха участие представители на пивоварната компания, членовете на оценяващата комисия на конкурса, тазгодишните финалисти, както и представители на медиите.

Оценката на проектите и изборът на победителите беше направен от комисия в състав: Николай Младенов, изпълнителен директор на Загорка; Нина Владимирова, мениджър правни въпроси и корпоративни връзки в Загорка; Мирослав Милков, мениджър производство в Загорка; Емил Христов, председател на Общински съвет в община Стара Загора; Евгения Друмева, главен редактор в Нетинфо; Даниела Димитрова, председател на ОДФ Стара Загора; арх. Иван Атанасов, член на Камарата на архитектите на България; инж. Момчил Рабаджийски, ръководител на лаборатория по икономия на енергия в ТУ-София и арх. Петър Киряков, член на УС на Камарата на архитектите в България.

Първо място и награда от 10 000 лв. за проект ""Пасивна еко класна стая"", разработен от СНЦ ""Архитектура на бъдещето"", връчиха членовете на журито в конкурса арх. Петър Киряков и арх. Иван Атанасов. Класната стая от ново поколение ще бъде реализирана от Загорка. Населеното място от регион Стара Загора, където да бъде изпълнена Пасивната еко класна стая, ще бъде определено чрез онлайн гласуване на корпоративния сайт на Загорка.

Второ място и сумата от 7000 лв. за проект ""Безплатно отопление, без вредни емисии"", разработен от Манол Манолов, беше връчена от Емил Христов, председател на Общински съвет, Стара Загора и член на оценяващата комисия на конкурса.

Трето място и награда от 5000 лв. бяха присъдени на проекта ""Използване на водата от последното изплакване на пералнята"", разработен от Венелин Диков. Те бяха връчени на печелившия от преподавателя в ТУ-София и член на журито на конкурса Момчил Рабаджийски.""Загорка Зелен Фонд е израз на нашето убеждение, че освен да правим добър бизнес, можем да правим и добро, като инвестираме в общността, в която развиваме дейността си. Много се гордеем с факта, че Загорка е лидер не само на пазара, не само в иновациите, не само в представянето на нашите марки, но и в социалната отговорност.

Нашата дарителска програма е уникална сред бирените компании в България и за нас е радост, че в годините сме изградили здраво партньорство с областните и общинските власти и работим с лекота и удоволствие заедно, за да създаваме по-добър свят"", коментира по време на церемонията Нина Владимирова, мениджър правни въпроси и корпоративни връзки в Загорка.


 

""През т. г. конкурсът Загорка Зелен Фонд беше изключително оспорван, като по него бяха получени десетки проекти от цялата страна. Новото през 2014 г. на конкурса беше, че в него можеха да участват и физически лица. Идейните предложения покриха и трите категории на дарителската програма: пасивна стая или офис, решения за пестене на вода, и решения за пестене на енергия.

До качествена оценка от страна на комисията бяха допуснати само шест проекта, които покриха изискванията на програмата. Критериите за разглеждане на разработките бяха следните: ефикасност на проекта - 50% тежест; приложимост и въздействие - 30% тежест и оригиналност/нестандартност - 20% тежест"", информираха от компанията.


ВИДЕО ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Политика за устойчиво развитие и екологични проекти в пивоварна ЗагоркаПроекти

Политика за устойчиво развитие и екологични проекти в пивоварна Загорка

Компанията полага много усилия за намаляване нивото на водопотребление за всеки литър произведена бира, като поставените цели на глобално ниво за групата на Хайнекен нареждат Загорка сред компаниите, които са постигнали най-висока ефективност в тази насока.

Обявиха победителите в националния конкурс Загорка Зелен Фонд 2016Бизнес

Обявиха победителите в националния конкурс Загорка Зелен Фонд 2016

В края на октомври т. г.

Официално бе открит зеленият склад за готова продукция на ЗагоркаБизнес

Официално бе открит зеленият склад за готова продукция на Загорка

На 17 октомври т. г.

Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара ЗагораБизнес

Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара Загора

В края на месец ноември 2011 г. с официална церемония започна изграждането на нов склад за готова продукция в Пивоварна Загорка в Стара Загора.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top