WBCSD организира конференция за нисковъглеродните технологии за индустрията

06.07.2017, Брой 4/2017

 

Инвестициите в нисковъглеродни технологии в индустрията ще генерират от 5 до 10 трилиона долара и ще създадат между 23 и 45 млн. работни места по света в бъдеще, стана ясно по време на конференция за създаване на ефективна програма за ускоряване развитието на нисковъглеродните технологии за индустрията и малките и средни предприятия.

Събитието бе организирано от Световния бизнес съвет за устойчиво развитие (WBCSD). Участие в събитието взе заместник-председателят на Българската търговско-промишлена палата (БТПП) Георги Стоев, който в рамките на панела за възобновяемите енергийни източници предложи на колегите си да въведат баркодова система по мониторинга на МСП и изтъкна опита на Камарата в тази област.

Конференцията на WBCSD обедини представители на 170 институции и фирми, които представиха анализи и предложения, покриващи 65% от съществуващите програми за постигане на нива на затопляне на атмосферата до 2°C.

Участниците в конференцията представиха анализи и по повод предизвикателствата за ускоряване на националния принос за създаването на действащи планове в подкрепа на решенията от COP22 в Маракеш и за подготовка на COP23.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top