RecyclingAKTIV & TiefbauLIVE събират рециклиращия и строителния сектор в Карлсруе през април

01.03.2023, Бизнес / Отпадъци

  • RecyclingAKTIV & TiefbauLIVE събират рециклиращия и строителния сектор в Карлсруе през април
  • RecyclingAKTIV & TiefbauLIVE събират рециклиращия и строителния сектор в Карлсруе през април

Бизнес

 

Рециклиращата индустрия и строителният сектор отново ще се съберат за двойното изложение RecyclingAKTIV & TiefbauLIVE (RATL) в изложбения център в Карлсруе между 27 и 29 април 2023 г. Двете тематични области на събитието са еднакво застъпени, като по-голямо внимание тази година ще бъде обърнато на технологиите за шредиране и пресяване. В специалната зона wood & biomass посетителите ще имат възможността да видят тези системи в действие и да ги сравнят.

 

Заедно с дългогодишни изложители като Jürgen Kölsch или Komptech тази година на изложението за първи път ще участват и имена като Eggersmann, UNTHA и Vermeer. Посетителите могат да очакват програма от 15 тематични събития, включващи машини и системи от света на рециклирането, предназначени за обработка на разнообразие от материали – от дървесина и биомаса до скрап и метали.Фактът, че изложбената зона на открито е напълно резервирана е доказателство за популярността на събитието сред изложителите. "До началото на изложението остават броени седмици, а 90-те хиляди квадратни метра открита изложбена площ са изцяло резервирани. Трите дни на събитието ще бъдат изпълнени със специализирани решения за компании от секторите на строителството и рециклирането", обяснява проджект мениджърът за RATL Оливия Хогенмюлер.


 

Търговският център в Карлсруе ще бъде домакин на изложението за четвърти път. Той разполага с петата най-голяма изложбена зона на открито и предлага чудесни условия за демонстрациите на живо, които за запазена марка на двете изложения. Организаторите очакват около 230 изложители, включително компании като Zeppelin, Kinshofer, Sany, Kiesel и Doppstadt. Те ще представят своята строителна техника, оборудване и системи за рециклиране в реалистични процеси или на фирмените си щандове, или в една от петте демонстрационни строителни площадки и специални тематични зони. Демонстрациите на живо са организирани тематично и позволяват на посетителите да сравняват различни продукти и да черпят вдъхновение за това как да подобрят ефективността на бизнеса си.

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Може ли пиролизата да запълни празнините при рециклирането на пластмаса?Бизнес

Може ли пиролизата да запълни празнините при рециклирането на пластмаса?

Как да се справим с пластмасовите отпадъци, които генерираме, е въпросът, който индустрията за управление на отпадъци си задава много преди пандемията да доведе до отделянето на още повече отпадъци от очакваното. Един от вариантите може да бъде химичното рециклиране, но повечето експерти не смятaт тази опция за икономически целесъобразна. Организацията Alliance to End Plastic Waste (Алиансът) поръча проучване на Eunomia Research & Consulting, разглеждащо в детайли пиролизата.

Могат ли да се рециклират батериите за електрически превозни средства?Бизнес

Могат ли да се рециклират батериите за електрически превозни средства?

Планираното развитие на електрическата мобилност ще повиши търсенето на батерии, като според прогнозата на Международната агенция по енергетика то ще се увеличи 17-кратно между 2019 и 2030 г. Това повдига множество въпроси, свързани с използваните за производството на тези батерии материали – какви ресурси са включени, какви въздействия оказва добивът им върху околната среда, могат ли да бъдат рециклирани?

ЕП одобри включването на инсинераторите за битови отпадъци в Европейската схема за търговия с емисииБизнес

ЕП одобри включването на инсинераторите за битови отпадъци в Европейската схема за търговия с емисии

С включването на инсинераторите в ETS компаниите ще са задължени да закупуват емисионни кредити за всеки тон въглероден диоксид, който те отделят при третиране на битови и промишлени отпадъци. Очаква се този допълнителен разход да насърчи предотвратяването на генерирането на отпадъци и рециклирането им, което ще стане по-конкурентоспособно от изгарянето.

Учени разработиха ензим, който разгражда пластмаса за 24 часаИновации

Учени разработиха ензим, който разгражда пластмаса за 24 часа

Откритието може да реши един от най-наболелите екологични проблеми – какво да се прави с милиардите тонове пластмасови отпадъци, натрупващи се в депата и замърсяващи почвите и водите.

ЕК провежда консултация за ревизия на Рамковата директива за отпадъцитеБизнес

ЕК провежда консултация за ревизия на Рамковата директива за отпадъците

Обществената консултация ще продължи до 16 август т. г. и ще се фокусира върху следните области: предотвратяване (включително редуциране на хранителните отпадъци), разделно събиране, отпадъчни масла и текстил и прилагане на йерархията за управление на отпадъците и на принципа "замърсителят плаща".

Ecomondo 2022 показва пътя към успешния екологичен преходСъбития

Ecomondo 2022 показва пътя към успешния екологичен преход

Най-добрите "зелени" технологични решения ще бъдат показани в залите на изложбения център на Italian Exhibition Group (IEG) в Римини между 8 и 11 ноември т. г.

INTERFORST 2022 демонстрира технологии за бъдещето на дървопреработкатаСъбития

INTERFORST 2022 демонстрира технологии за бъдещето на дървопреработката

Организаторите от Messe Muenchen, подчертават, че това, което отличава INTERFORST от другите търговски панаири, е именно фактът, че покрива цялата верига на стойността. Най-добрият пример е секторът на дървопреработката, в който е съсредоточена дейността на редица добре познати доставчици.

Райкомерс Конструкшън представи иновативна технология за полагане на студен асфалтСъбития

Райкомерс Конструкшън представи иновативна технология за полагане на студен асфалт

Райкомерс Конструкшън ЕАД представи иновативна технология за полагане на студен асфалт с марката Ratec. Това се случи по време на специална техническа демонстрация, която се състоя пред фирмената централа в София.

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top