Работата по инсталацията за биологично третиране на площадка Хан Богров върви по план

23.05.2013, Брой 1/2013 / Фирмени статии / Отпадъци

  • Работата по инсталацията за биологично третиране на площадка Хан Богров върви по план

Отпадъци

 

Изграждането на инсталацията за биологично третиране на отпадъците на площадка Хан Богров е готово на 25%, съобщиха за сп. Екология & Инфраструктура от Recycling Bulgaria, представител на немския консорциум, изграждащ съоръжението. „Инсталацията ще бъде готова до края на октомври. В края на годината ще започне провеждането на студени тестове. След това започва процесът за подгряване на газ, който отнема около 3 месеца”, допълват от компанията.

От началото на 2014 г. ще започне тестовото биологично обработване на отпадъци на площадката. След посещението на Джордж Кремлис, ръководител на ГД Околна среда към Европейската комисия, беше отбелязано, че изграждането на инсталацията върви по план.

„Стойността на проекта е 346 млн. лв., от които 291 млн. лв. са безвъзмездна европейска помощ. Това означава, че тази огромна инвестиция няма да бъде връщана със средствата на софиянци. Над 84% от стойността на проекта са безвъзмездно предоставени от Европейския съюз. Поради това засега не се предвижда съществено увеличение на такса битови отпадъци след пускане на завода. В момента зелените отпадъци се депонират в депото във Враждебна. Целта на общината е да се намали депонирането и тези зелени отпадъци да бъдат компостирани. Инсталацията ще произвежда електричество и топлина, като част от тях ще бъдат използвани за нуждите на инсталацията, а голяма част е предвидена за продажба. Годишно на инсталацията ще се обработват около 44 хил. т отпадъци – 20 хил. т биологичен и 24 хил. т зелен”, разказват от Recycling Bulgaria.

Инсталацията е част от първия етап на проекта за интегрираната система за третиране на битовите отпадъци на Столична община. Проектът включва изграждането на следните взаимосвързани компоненти: депо за неопасни отпадъци; инсталация за компостиране на зелени и биоразградими отпадъци; завод за механично-биологично третиране на отпадъци, както и изграждането на съпътстващата инфраструктура.
Recycling Bulgaria предлага решения за управлението на отпадъците както за редица индустриални и търговски организации, така и за общини, които обхващат цялата верига за управление на отпадъците по комплексен начин - от генератора им до крайното екологично решение.

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Вибрационни сепаратори на фирма SWECO от АUWA Рисайклинг България

С над 70 години опит в технологиите по сепариране фирма SWECO обслужва фармацевтичния, химичния, хранително-вкусовия, минералния, хартиения и много други отрасли с пълна гама оборудване за сепариране, оразмеряване и смилане. Сред акцентите в портфолиото на компанията са вибрационните сепаратори с широка гама от приложения LOW PROFILE, които фирма АUWA Рисайклинг България предлага на пазара у нас.

Auwa Рисайклинг България: Приоритет за нас е грижата за околната среда

Силвия Грос, управител на Auwa Рисайклинг БългарияИндустриалният напредък води както до благосъстояние, така и до неблагоприятни последици за природата. С нашата дейност в областта на технологиите за опазване на околната среда и рециклирането повече от 20 години отговаряме на изискванията на променената околна среда.

Oбщина Пловдив, доц. Стефан Шилев: Предстои реализацията на редица проекти в областта на третирането на отпадъците Интервю

Oбщина Пловдив, доц. Стефан Шилев: Предстои реализацията на редица проекти в областта на третирането на отпадъците

Директорът Екология и управление на отпадъците в община Пловдив представя настоящите и планираните проекти в областта на третирането на отпадъците на територията на общината.

ПиМ Груп с участие в реализацията на инсталацията за биологично третиране на отпадъци в Хан БогровФирмени статии

ПиМ Груп с участие в реализацията на инсталацията за биологично третиране на отпадъци в Хан Богров

Наскоро завърши изграждането на инсталацията за биологично третиране на отпадъци в Хан Богров, която е част от Интегрираната система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на София. На площ от 7000 кв.

Приеха нова наредба за третиране на биоотпадъците

В средата на месец октомври т. г.

AUWA Рисайклинг България, Франц Грос: В България трябва да се ускори прилагането на нови технологии за рециклиранеИнтервю

AUWA Рисайклинг България, Франц Грос: В България трябва да се ускори прилагането на нови технологии за рециклиране

Изпълнителният директор на AUWA Рисайклинг България представя дейността на компанията и споделя впечатленията си от българския пазар.

Изграждат модерна инсталация за биологично третиране на отпадъците в София

Предстои да бъде направена първа копка на Завода за преработка на биологичните и зелени отпадъци край София в Хан Богров. Той е единственият проект за такъв модерен начин на третиране на отпадъците, който се реализира в България по европейската ОП Околна среда, съобщават за сп.

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top