Предлагаме апаратура за анализ на основните параметри на пивоварния процес

13.09.2017, брой 5/2017 / Фирмени статии /

  • Предлагаме апаратура за анализ на основните параметри на пивоварния процес

 

Медицинска Техника Инженеринг, чрез запазената си търговска марка Лабораторна Техника Инженеринг (ЛТИ), предлага на българския пазар широка гама апаратура, подходяща за приложение в пивоварната индустрия.

Необходимите за производството на бира пивни дрожди се нуждаят от азот, за да формират протеини и други азотсъдържащи клетъчни компоненти. Поради тази причина следенето на съдържанието на протеини по време на пивоварния процес е важно, за да се осигурят условията за преобразуване на захарите в етанол и въглероден диоксид. Този показател е важен и за оценяване качеството на бирата – водоразтворимите ечемичени протеини играят основна роля за формирането, стабилността и текстурата на пяната. За мониторинг на съдържанието на протеини ЛТИ предлага както конвенционалните Kjeldahl системи, така и системи с изгаряне на пробата по метода на Dumas. Анализаторът NDA 701 от Velp Scientifica е напълно автоматизиран Dumas анализатор, работещ без необходимост от наблюдение и независимо от възможностите на потребителя. Апаратът предоставя резултати само за 3-4 минути, отличава се с пестящ пространство компактен дизайн, както и с ниска консумация на енергия, газ и реактиви. Той е проектиран да работи непрекъснато, дори 24/7, осигурявайки много ниска граница на откриваемост и изключителна точност. NDA 701 се управлява с помощта на специализирания софтуер DUMASoft.

 Друг основен показател за пивоварния процес е окислителната стабилност. Тя може да бъде определена с помощта на апарата OXITEST от Velp, който може да се използва както за суровините, така и за готовата продукция. OXITEST ускорява окислителния процес благодарение на температурата и кислородното налягане, които обикновено са настроени на 90°C и 6 bar, в съответствие с изискванията за повечето приложения. Инструментът измерва абсолютното изменение на налягането в двете камери, следейки поглъщането на кислорода от реакционните компоненти в пробата, и автоматично генерира резултатите. Посредством получените с апарата OXITEST резултати, потребителят може да определи и срока на годност на суровината или готовата продукция.

Влагомерните везни на Ohaus могат да се използват в лабораториите към производствени предприятия от почти всички индустриални сектори, включително пивоварния. С помощта на влагоанализатора Ohaus MB120 може да се определи както количеството влага в суровината, така и оптималната температура на сушене на даден материал. Апаратът предоставя възможност за съхранение на до 100 метода и 100 резултата, които след това да се използват за статистически анализ. Прецизно управляваната халогенна нагревателна система разпределя топлината равномерно над пробата, гарантирайки бързи и повторяеми резултати.

Термостатите от серията BD на Binder са идеалната среда за растеж на микроорганизми или съхранение на материали при постоянна температура. С големия си обхват от функции за индивидуално програмиране и широкия температурен диапазон от 5°C над стайната до 100°C, те могат да бъдат използвани и в пивоварните.

Богатото портфолио на ЛТИ включва и разнообразие от модели рН метри, кондуктометри, йон-метри, оксиметри Mettler Toledo, които също могат да намерят приложение в лабораторния контрол на продукцията или при мониторинга на производствения процес на бира.

Боряна Тонова-Люцканова, ръководител отдел “Лабораторна Техника Инженеринг”, Медицинска Техника Инженеринг

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Сензорите на Mettler Toledo отговарят на специфичните нужди на пивоварния секторФирмени статии

Сензорите на Mettler Toledo отговарят на специфичните нужди на пивоварния сектор

Високонапорната помпа URACA P3-10 осигурява надеждност в процеса на екстракцияФирмени статии

Високонапорната помпа URACA P3-10 осигурява надеждност в процеса на екстракция

Избрани оферти за екологични продукти и технологии за пивоварната индустрияБизнес

Избрани оферти за екологични продукти и технологии за пивоварната индустрия

Посветихме брой 4/2017 на темата Екологични практики и технологии в пивоварната индустрия
Продължаваме я с представяне на три знакови за нашия пазар продукта, свързани с устойчивите практики в пивоварния сектор, високо качество на крайната продукция и опазване на околната среда.

 

Екологични практики и технологии в пивоварната индустрияБизнес

Екологични практики и технологии в пивоварната индустрия

Въпреки отбелязания значителен технологичен напредък през последните 20 години, консумацията на вода, енергопотреблението, генерирането на отпадъчни води, твърди отпадъци, странични продукти и емисии във въздуха остават основни екологични предизвикателства за пивоварната промишленост.

Апаратите за анализ на води на Velp Scientifica и Mettler Toledo осигуряват точност и повторяемост на резултатитеФирмени статии

Апаратите за анализ на води на Velp Scientifica и Mettler Toledo осигуряват точност и повторяемост на резултатите

Медицинска Техника Инженеринг, чрез запазената си търговска марка Лабораторна Техника Инженеринг (ЛТИ), предлага на българския пазар широка гама от апарати за анализ на повърхностни, питейни и отпадъчни води на водещите производители в областта Velp Scientifica и Mettler Toledo.Специалистите от Velp Scientifica са разработили BOD EVO Sensor, който предлага най-удобния начин за автоматично получаване на надеждни резултати при анализа на БПК.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top