Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември

09.04.2019, /2019 / Фирмени статии /

  • Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември
  • Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември
  • Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември

 

Ecomondo и Key Energy, основните изложения в Европа за иновативни технологии за реализация на концепцията за кръгова икономика (23-о издание) и възобновяема енергия (13-о издание), организирани от Italian Exhibition Group (IEG), ще отворят врати от 5 до 8 ноември т. г. на панаира в италианския град Римини.

 

Изложението Ecomondo винаги се е отличавало с подчертано иновативния си и международен характер, като се започне от формата, който допринесе за превръщането му в първия европейски салон за кръгова икономика и устойчиви ресурси. И по-конкретно: обработка на отпадъци и ресурси, биобазирана индустрия и кръгова биоикономика, рекултивация на замърсени терени и управление на риска, пречистване на води, устойчиви и интелигентни градове, енергия.

 

Преди всичко, издание 2019 ще се представи пред операторите от бранша с нова визия, в която подобно на геода ще бъдат представени четирите основни елемента земя, вода, въздух, иновация, които олицетворяват ключовото послание на изложенията, утвърдили с течение на времето лидерската си позиция в Европа в сектора на кръговата икономика и възобновяемата енергия – създаване и разпространение на екоустойчиви модели за развитие за проектирането на един по-добър свят.

 

Фокусът на Ecomondo 2019 ще се насочи към някои приоритетни теми в сектора, сред които е увеличаване присъствието на глобални компании от управлението на отпадъците, включване на нови компании, прилагащи кръгов подход, разширяване на веригата на биоикономиката с акцент върху органичния сектор и интегрираните биорафинерии, екодизайн и нови материали, Индустрия 4.0 IoT/ITC, нискоемисионен транспорт, енергийна ефективност, развитие на зоната за комунални услуги, раздел за рекултивация на замърсени терени и преустройство на територии.

 

Благодарение на сгъстената програма от конференции на най-високо национално и международно равнище, която ще се проведе с участието на иновативни компании и авторитетни изследователи, на Ecomondo ще бъдат разгледани фундаментални за сектора теми. Участниците ще имат възможност за обмен на знания, свързан с конкретна перспектива за нарастване на технологичното разпространение чрез споделяне на ноу-хау, и създаване на нови бизнес контакти. Освен това, събитието предлага уникална онлайн платформа, подпомагаща организирането на B2B срещи с избрани купувачи, с цел да се отговори на търсенето и да се предложат технологии и ноу-хау.

 

Издание 2019 отново ще потвърди ангажимента на предишните изложения както в международен, така и в национален мащаб. Международната пътна карта включва широко популяризиране на най-авангардните технологии от зеления сектор на основните външни пазари, които представляват интерес за италианските компании, с крайна цел въвеждане на италианската система по света. Два са основните международни етапи в пътната карта на Ecomondo – CDEPE Chengdu Environmental Protection Expo, известен като най-големия панаир за опазване на околната среда в западната част на Китай (15-о издание, Чънду, 21-23 март 2019 г.) и Ecomondo Brasil – международна бизнес платформа в сектора на екологичните технологии (Сао Пауло, 21-23 май 2019 г.).

 

 


 

 

 

Expo Business Partners 

Chavdar Gorchev

Тел.: + 359 899 19 09 61

office@expobusinesspartners.net

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в РиминиФирмени статии

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в Римини

За шеста поредна година Експо Бизнес Партнерс, в ролята си на официален представител на Italian Exhibition Group за България, организира делегация от 10 български фирми, заинтересовани от въвеждането на машини и технологии, свързани с кръговата икономика.

Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нов метантанк 7000 m³ Фирмени статии

Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нов метантанк 7000 m³

За да изпълни проекта, освен на инженеринговия си опит и компетенция, Ехнатон разчита на партньорството си с водещи световни производители на апаратура и технологии. Основното оборудване, вложено в проекта и обезпечило високото ниво на изпълнение, е производство на един от лидерите в индустриалната автоматизация – Schneider Electric.

SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни водиФирмени статии

SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни води

Модулно структурираната серия CM може да покаже своите предимства в пълна степен и при големи спирателни клапани, а благодарение на променливата си скорост на действие, ефективно да предотврати хидравлични удари. Допълнителната възможност за включване на функцията Fail-Safe при отпадане на ел. захранването осигурява максимална безопасност, включително и за UV дезинфекционни системи.

Ефективно използване на ресурсите в ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД чрез внедряване на производствени иновацииФирмени статии

Ефективно използване на ресурсите в ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД чрез внедряване на производствени иновации

Внедряването на производствената иновация допринесе за постигането на значителни екологични ефекти, тъй като в резултат е налице значителен и видим напредък към целта за устойчиво развитие чрез намаляване на вредата върху околната среда и постигане на по-ефективно и отговорно използване на природните ресурси.

ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД внедри хибридни технологии за повишаване на ресурсната си ефективност с финансовата подкрепа на Оперативна програма Фирмени статии

ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД внедри хибридни технологии за повишаване на ресурсната си ефективност с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020

В сравнение с алтернативните технологични решения за производство предлаганата нова за българския пазар технология притежава специфични показатели, по които се наблюдава конкурентоспособност и превъзходство спрямо сходните производства.

Ехнатон – инженерингови проекти за ПСОВ с технологии на Schneider ElectricФирмени статии

Ехнатон – инженерингови проекти за ПСОВ с технологии на Schneider Electric

Доказателство за успешната инженерингова дейност на фирмата в проекти за автоматизация на пречиствателни станции са ключовите реализации в множество ПСОВ в България, сред които: Пазарджик, Стара Загора, Димитровград, Кубратово, Мездра, Свищов, Павликени, Равда, Ямбол, Стамболийски, Момчилград, Елхово и др.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2021 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top