Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември

09.04.2019, /2019 / Фирмени статии /

  • Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември
  • Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември
  • Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември

 

Ecomondo и Key Energy, основните изложения в Европа за иновативни технологии за реализация на концепцията за кръгова икономика (23-о издание) и възобновяема енергия (13-о издание), организирани от Italian Exhibition Group (IEG), ще отворят врати от 5 до 8 ноември т. г. на панаира в италианския град Римини.

 

Изложението Ecomondo винаги се е отличавало с подчертано иновативния си и международен характер, като се започне от формата, който допринесе за превръщането му в първия европейски салон за кръгова икономика и устойчиви ресурси. И по-конкретно: обработка на отпадъци и ресурси, биобазирана индустрия и кръгова биоикономика, рекултивация на замърсени терени и управление на риска, пречистване на води, устойчиви и интелигентни градове, енергия.

 

Преди всичко, издание 2019 ще се представи пред операторите от бранша с нова визия, в която подобно на геода ще бъдат представени четирите основни елемента земя, вода, въздух, иновация, които олицетворяват ключовото послание на изложенията, утвърдили с течение на времето лидерската си позиция в Европа в сектора на кръговата икономика и възобновяемата енергия – създаване и разпространение на екоустойчиви модели за развитие за проектирането на един по-добър свят.

 

Фокусът на Ecomondo 2019 ще се насочи към някои приоритетни теми в сектора, сред които е увеличаване присъствието на глобални компании от управлението на отпадъците, включване на нови компании, прилагащи кръгов подход, разширяване на веригата на биоикономиката с акцент върху органичния сектор и интегрираните биорафинерии, екодизайн и нови материали, Индустрия 4.0 IoT/ITC, нискоемисионен транспорт, енергийна ефективност, развитие на зоната за комунални услуги, раздел за рекултивация на замърсени терени и преустройство на територии.

 

Благодарение на сгъстената програма от конференции на най-високо национално и международно равнище, която ще се проведе с участието на иновативни компании и авторитетни изследователи, на Ecomondo ще бъдат разгледани фундаментални за сектора теми. Участниците ще имат възможност за обмен на знания, свързан с конкретна перспектива за нарастване на технологичното разпространение чрез споделяне на ноу-хау, и създаване на нови бизнес контакти. Освен това, събитието предлага уникална онлайн платформа, подпомагаща организирането на B2B срещи с избрани купувачи, с цел да се отговори на търсенето и да се предложат технологии и ноу-хау.

 

Издание 2019 отново ще потвърди ангажимента на предишните изложения както в международен, така и в национален мащаб. Международната пътна карта включва широко популяризиране на най-авангардните технологии от зеления сектор на основните външни пазари, които представляват интерес за италианските компании, с крайна цел въвеждане на италианската система по света. Два са основните международни етапи в пътната карта на Ecomondo – CDEPE Chengdu Environmental Protection Expo, известен като най-големия панаир за опазване на околната среда в западната част на Китай (15-о издание, Чънду, 21-23 март 2019 г.) и Ecomondo Brasil – международна бизнес платформа в сектора на екологичните технологии (Сао Пауло, 21-23 май 2019 г.).

 

 


 

 

 

Expo Business Partners 

Chavdar Gorchev

Тел.: + 359 899 19 09 61

office@expobusinesspartners.net

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в БългарияФирмени статии

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в България

Използването на барометъра ще подпомогне бързото ориентиране на ръководителите на предприятията и организациите по отношение на това как се справят и къде са позиционирани по отношение на зелената дигитализация. Целта е да се повиши нивото им на информираност и да бъдат насърчени да изготвят последващ детайлен анализ на всички свои бизнес дейности, за да планират подобрения.

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартираФирмени статии

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартира

На площ от 150 000 кв. м в продължение на четири интензивни дни на бизнес срещи бяха разположени щандовете на над 1500 изложители – с 10% повече спрямо миналата година. Дигиталното участие също нарасна чрез B2B приложението GreentechInsights, което регистрира 600 хиляди разглеждания на изложителски профили.

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективностФирмени статии

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективност

Освен с характерния за портфолиото честотни инвертори на Mitsubishi Electric компактен дизайн новите стандартни регулатори от гамата FR-D 700 се открояват с опростена и безопасна работа, усъвършенствани работни характеристики и широки функционални възможности. 

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния секторФирмени статии

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния сектор

Поемайки предизвикателствата на нови проекти, компанията се стреми да следва световните норми в опазването на околната среда, както и тенденциите за енергийна ефективност и екологична целесъобразност на работа.

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния секторФирмени статии

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния сектор

Ехнатон помага на клиентите си да намалят водния си отпечатък чрез оптимизиране на процесите и мониторинг, което същевременно води до генериране на значителни икономии на енергия и понижена консумация на химикали.

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в ПакистанФирмени статии

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в Пакистан

В сътрудничество с фирма Електроинвент Ехнатон разработва и въвежда в експлоатация PLC и HMI софтуер за управление на над 120 локални пречиствателни станции за питейна вода в районите на Хавалпур, Бахавалпур, Бхавалнагар, Рахим Яар Кан и Лодран – Пакистан.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top