Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември

09.04.2019, /2019 / Фирмени статии /

  • Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември
  • Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември
  • Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември

 

Ecomondo и Key Energy, основните изложения в Европа за иновативни технологии за реализация на концепцията за кръгова икономика (23-о издание) и възобновяема енергия (13-о издание), организирани от Italian Exhibition Group (IEG), ще отворят врати от 5 до 8 ноември т. г. на панаира в италианския град Римини.

 

Изложението Ecomondo винаги се е отличавало с подчертано иновативния си и международен характер, като се започне от формата, който допринесе за превръщането му в първия европейски салон за кръгова икономика и устойчиви ресурси. И по-конкретно: обработка на отпадъци и ресурси, биобазирана индустрия и кръгова биоикономика, рекултивация на замърсени терени и управление на риска, пречистване на води, устойчиви и интелигентни градове, енергия.

 

Преди всичко, издание 2019 ще се представи пред операторите от бранша с нова визия, в която подобно на геода ще бъдат представени четирите основни елемента земя, вода, въздух, иновация, които олицетворяват ключовото послание на изложенията, утвърдили с течение на времето лидерската си позиция в Европа в сектора на кръговата икономика и възобновяемата енергия – създаване и разпространение на екоустойчиви модели за развитие за проектирането на един по-добър свят.

 

Фокусът на Ecomondo 2019 ще се насочи към някои приоритетни теми в сектора, сред които е увеличаване присъствието на глобални компании от управлението на отпадъците, включване на нови компании, прилагащи кръгов подход, разширяване на веригата на биоикономиката с акцент върху органичния сектор и интегрираните биорафинерии, екодизайн и нови материали, Индустрия 4.0 IoT/ITC, нискоемисионен транспорт, енергийна ефективност, развитие на зоната за комунални услуги, раздел за рекултивация на замърсени терени и преустройство на територии.

 

Благодарение на сгъстената програма от конференции на най-високо национално и международно равнище, която ще се проведе с участието на иновативни компании и авторитетни изследователи, на Ecomondo ще бъдат разгледани фундаментални за сектора теми. Участниците ще имат възможност за обмен на знания, свързан с конкретна перспектива за нарастване на технологичното разпространение чрез споделяне на ноу-хау, и създаване на нови бизнес контакти. Освен това, събитието предлага уникална онлайн платформа, подпомагаща организирането на B2B срещи с избрани купувачи, с цел да се отговори на търсенето и да се предложат технологии и ноу-хау.

 

Издание 2019 отново ще потвърди ангажимента на предишните изложения както в международен, така и в национален мащаб. Международната пътна карта включва широко популяризиране на най-авангардните технологии от зеления сектор на основните външни пазари, които представляват интерес за италианските компании, с крайна цел въвеждане на италианската система по света. Два са основните международни етапи в пътната карта на Ecomondo – CDEPE Chengdu Environmental Protection Expo, известен като най-големия панаир за опазване на околната среда в западната част на Китай (15-о издание, Чънду, 21-23 март 2019 г.) и Ecomondo Brasil – международна бизнес платформа в сектора на екологичните технологии (Сао Пауло, 21-23 май 2019 г.).

 

 


 

 

 

Expo Business Partners 

Chavdar Gorchev

Тел.: + 359 899 19 09 61

office@expobusinesspartners.net

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Кои са иновациите в управлението на отпадъците през тази година?Фирмени статии

Кои са иновациите в управлението на отпадъците през тази година?

Продуктови премиери в управлението на отпадъците: кои фирми ще участват на Save the Planet 2019?Фирмени статии

Продуктови премиери в управлението на отпадъците: кои фирми ще участват на Save the Planet 2019?

Разнообразни решения за почистване с вода под високо налягане от  Аква Джет 2011Фирмени статии

Разнообразни решения за почистване с вода под високо налягане от Аква Джет 2011

Високонапорната технология за почистване с вода под високо налягане предлага много и разнообразни решения. С този метод ефективно могат да бъдат отстранявани отложения от жп цистерни, реактори, резервоари, топлообменници, индустриални подове, отливки, филтърни платна. Премахването на пътна маркировка, санирането или разрушаването на бетон, почистването на кошовете на бетоносмесители е възможно с използването на водна струя под високо налягане.

MAPS - революция в автоматизационния инженерингФирмени статии

MAPS - революция в автоматизационния инженеринг

MAPS (Mitsubishi Adroit Process Suite) - решения за инженеринг, SCADA, HMI, управление на алармите и изпращане на отчети за намаляване на общите разходи за притежание

Mitsubishi Adroit Process Suite (MAPS), разработен съвместно с партньора на Mitsubishi Electric за e-F@ctory - Adroit Technologies, е софтуерно средство за цялостно управление. Този единен интегриран пакет води потребителите през всички етапи на проектирането на процесите, инженерното проектиране, проектирането на системата за автоматизация, монтажа, пускането в експлоатация, приемането и текущото техническо обслужване; поддържа последователността и целостта в системата за автоматизация, подобрява качеството и намалява разходите.

Хидролиа е предпочитаният ВиК партньорФирмени статии

Хидролиа е предпочитаният ВиК партньор

"За разлика от повечето компании в бранша, Хидролиа предлага цялостно обслужване на своите клиенти, от обследване, през анализ, проектиране, реализация, до последваща поддръжка на изпълнените проекти", разказва в интервю за читателите на Екология & Инфраструктура Добромир Симидчиев, изпълнителен директор на Хидролиа. "Моделът на Хидролиа е класически пример за ВиК оператор, с тази разлика, че нашата услуга е насочена към частните клиенти", допълва той. 

Честотни инвертори FR-F800 - E с интегриран EthernetФирмени статии

Честотни инвертори FR-F800 - E с интегриран Ethernet

FR-F800 - E предлагат на производителите на машини и на системните интегратори възможност за редуциране на разходите, подобрена сигурност с филтриране на IP обхвата, дистанционно диагностициране и отстраняване на грешки.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2019 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top