Обявиха победителите в националния конкурс Загорка Зелен Фонд 2016

25.11.2016, Брой 4/2016 / Бизнес /

  • Обявиха победителите в националния конкурс Загорка Зелен Фонд 2016

Бизнес

 

В края на октомври т. г. в Зеления склад на Загорка в Стара Загора бяха обявени класиралите се на първите три места проекти в публичния национален конкурс Загорка Зелен Фонд. Първата награда бе връчена на екип от студентките в Лесотехническия университет в София - Виктория Еленкова, Стефани Згурева и Теодора Иванова, за проекта им “Автобусна спирка”. Проектът ще бъде реализиран от Загорка в реална градска среда, със собствени средства в размер до 50 000 лв. и на територията на региона на Стара Загора.

“Вярваме, че с проекта си и с неговото реализиране ще се подобри градската среда и ще се осигури комфорт на гражданите. Спирката е конструирана така, че се хващат не само вредните СО2 емисии и праховите частици, но се пести от водата за поддържането на растителността, а има възможност да се добавят соларни панели, които да захранват осветлението на спирката. Спирката е с екологична и социална насоченост”, сподели Стефани Згурева.

Награди получиха и класираните на второ място и трето място проекти “Керамичен охладител” на Георги Кючуков и “С отпадна вода – красива среда” на Христина Петрова.
След церемонията по награждаването официално бе открит и първият по рода си в България Climathon 2016, който събра екипи от българската иновационна и предприемаческа среда от София и Стара Загора.

Те обсъдиха възможности за справяне с предизвикателствата на замърсяването в градска среда в регион Стара Загора. Организатори на международното събитие са Climate-KIC и техният представител за страната Cleantech Bulgaria.

ВИДЕО ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Политика за устойчиво развитие и екологични проекти в пивоварна ЗагоркаПроекти

Политика за устойчиво развитие и екологични проекти в пивоварна Загорка

Компанията полага много усилия за намаляване нивото на водопотребление за всеки литър произведена бира, като поставените цели на глобално ниво за групата на Хайнекен нареждат Загорка сред компаниите, които са постигнали най-висока ефективност в тази насока.

Екологични проекти в КаолинПроекти

Екологични проекти в Каолин

Kаолин е най-големият производител на индустриални минерали в Югоизточна България и сред най-големите в Централна и Източна Европа. Дружеството експлоатира находища в района на Ветово, Каолиново, Игнатиево, Димитровград и Тополовград.

Загорка отличи победителите в конкурса Загорка Зелен Фонд 2014Събития

Загорка отличи победителите в конкурса Загорка Зелен Фонд 2014

Hа специална церемония, която се състоя в края на септември т. г.

Проф. Владко Панайотов представи нови технологии за намаляване на вредните емисииСъбития

Проф. Владко Панайотов представи нови технологии за намаляване на вредните емисии

На 4 февруари т. г.

д-р Михаел Ангерер, посолство на Австрия Австрийските фирми разполагат с добри референции в областта на екологичните проекти в БългарияИнтервю

д-р Михаел Ангерер, посолство на Австрия Австрийските фирми разполагат с добри референции в областта на екологичните проекти в България

Търговският съветник към посолството на Австрия в България говори за конкретните планове на австрийските компании за реализация на екопроекти у нас.

Официално бе открит зеленият склад за готова продукция на ЗагоркаБизнес

Официално бе открит зеленият склад за готова продукция на Загорка

На 17 октомври т. г.

Екологични проекти на община ПловдивТехнически статии

Екологични проекти на община Пловдив

Cред основните приоритети на община Пловдив е правилното управление на околната среда в съответствие със законодателството, местните нормативни и стратегически документи с цел създаване на уютна среда за работа и почивка на пловдивчани. „Твърдението, че грижата за околната среда е от първостепенно значение, е видно при преглед на основните проекти, които администрацията е реализирала и предстои да реализира”, доц.

Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара ЗагораБизнес

Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара Загора

В края на месец ноември 2011 г. с официална церемония започна изграждането на нов склад за готова продукция в Пивоварна Загорка в Стара Загора.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top