Нов екологичен ISO стандарт за земеделски машини

29.03.2016, Брой 2/2016

 

Международната организация по стандартизация (ISO) публикува нов стандарт, който очертава принципите на устойчивото развитие, приложими за тракторите и земеделската и горска техника, съобщиха от Българския институт за стандартизация.

ISO 17989-1:2015 “Трактори и земеделска и горска техника – Устойчивост - Част 1: Принципи” е предназначен да помогне на конструктори и производители на този вид техника да интегрират принципите, практиките и съображенията за устойчиво развитие в своите организации и процеси.

Стандартът осигурява на производителите насоки кои аспекти на устойчивостта да вземат предвид при отчитане спецификата на своята организация и на жизнения цикъл на продуктите. Приложим е основно за оборудване, използвано в производството на храни, влакна, горива и дървесина, предназначени за човека и животновъдството.

“Разработката на продукта и използването му през целия му жизнен цикъл може да има значително въздействие върху качеството и устойчивостта на околната среда, в която функционира. Предприемането на мерки за намаляване въздействието при проектиране и разработване на продукта е важен фактор за устойчивост на околната среда”, обясняват от ISO.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Избрани оферти за екологични продукти и технологии за пивоварната индустрияБизнес

Избрани оферти за екологични продукти и технологии за пивоварната индустрия

Посветихме брой 4/2017 на темата Екологични практики и технологии в пивоварната индустрия
Продължаваме я с представяне на три знакови за нашия пазар продукта, свързани с устойчивите практики в пивоварния сектор, високо качество на крайната продукция и опазване на околната среда.

 

Schneider Electric, Йонуц Фаркаш: Подобни инициативи утвърждават устойчивото развитие като ценностИнтервю

Schneider Electric, Йонуц Фаркаш: Подобни инициативи утвърждават устойчивото развитие като ценност

Регионалният мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Македония и Косово говори за мотивите на Schneider Electric да подкрепи конкурса ЕКООБЩИНА и за екологичните политики на компанията.

Функционални предимства на новите FR-F800 инвертори на Mitsubishi ElectricФирмени статии

Функционални предимства на новите FR-F800 инвертори на Mitsubishi Electric

Mitsubishi Electric представя FR-F800 ново поколение инверторни технологии, които са перфектното решение за помпи, вентилатори и компресори, както и ОВК приложения. Снабдени са с множество иновативни функции, които позволяват постигането на най-доброто съотношение между ефективност и точност на управлението.

Измерване концентрацията на прах във въздухаТехнически статии

Измерване концентрацията на прах във въздуха

Поддържането на качеството на атмосферния въздух е едно от най-големите предизвикателства пред обществото днес. Източниците на замърсяване са много, като повечето са антропогенни.

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2018 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top