Монтана с модернизирана ВиК инфраструктура

18.09.2015, Брой 2/2015

 

Нови обекти по проекта за воден цикъл на Монтана, изпълняван по линия на ОП “Околна среда”, бяха открити от министъра на околната среда и водите Ивелина Василева на 14 август т. г. Реализациите са част от инвестиция на обща стойност 53,5 млн. лв.

Модернизираната ВиК инфраструктура на града обхваща 44,40 км канализационна мрежа със съпътстващи сградни канализационни отклонения, 4 км от които е изцяло новоизградена канализация. От обновяването ще се възползват 39 841 души.

В рамките на проекта е рехабилитирана и 15,32 км водопреносна мрежа за питейна вода в Монтана, която ще обслужва общо 14 000 жители. С реализацията доставянето на питейна вода, отвеждането и пречистването на отпадъчните води в града вече ще се извършват по съвременен и екологосъобразен начин, подчерта министър Василева по време на официалната церемония по откриването.

“С настоящия проект изцяло приключва модернизацията и оборудването на пречиствателната станция на Монтана, към която е изградена вече комплексна инсталация за пречистване на фосфор, а с това напълно се покриват екологичните изисквания”, допълват от Министерството на околната среда и водите.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top