MAPS - революция в автоматизационния инженеринг

14.09.2018, брой 6/2018 / Фирмени статии /

  • MAPS - революция в автоматизационния инженеринг

 

MAPS (Mitsubishi Adroit Process Suite) - решения за инженеринг, SCADA, HMI, управление на алармите и изпращане на отчети за намаляване на общите разходи за притежание

Mitsubishi Adroit Process Suite (MAPS), разработен съвместно с партньора на Mitsubishi Electric за e-F@ctory - Adroit Technologies, е софтуерно средство за цялостно управление. Този единен интегриран пакет води потребителите през всички етапи на проектирането на процесите, инженерното проектиране, проектирането на системата за автоматизация, монтажа, пускането в експлоатация, приемането и текущото техническо обслужване; поддържа последователността и целостта в системата за автоматизация, подобрява качеството и намалява разходите.

Стандартизираност
MAPS предоставя стандартизиран подход, който намалява времето и усилията при разработването, тестването и пускането в експлоатация на фазите на автоматизация, с предварително дефинирани и конфигурирани от потребителя PLC функционални блокове и свързани SCADA графики, базирани на международните стандарти S88 и S95.

Централизирана конфигурация, внедряване и управление
Решението MAPS осигурява централизирано структурирано конфигуриране, внедряване и управление. Използването на MAPS Enterprise Manager дава възможност за инженеринг в група и намалено усилие чрез импортни функции, които позволяват бързата конфигурация на инженерното проектиране, SCADA и PLC проектите, както и непрекъснатото управление на жизнения цикъл на решението за автоматизация.

Лекота на използване, благодарение на вграден асистент
MAPS е разработен да предоставя асистенция при всички етапи на работа с продукта, включително да генерира PLC и SCADA проекти, значително намалявайки времето за разработка и конфигуриране. Той също така осигурява стандартизиран и структуриран проект, който улеснява непрекъснатото поддържане на инсталацията през целия й жизнен цикъл.

Автоматично генерирани отчети
Обикновено традиционните инструменти за интеграция показват редица недостатъци при генериране на отчети. С MAPS автоматично се генерират отчети, като може да се конфигурира I/O графиците или PLC и SCADA таговете да се генерират автоматично. Най-голямото предимство е пълният и автоматичен синхрон на състоянието на проекта и генерираните отчети. Те са свързани с базата данни, така че дори и при непрекъсната поддръжка, винаги отразяват текущото състояние на електрическото или измервателно оборудване.

Цялостно управление на жизнения цикъл
MAPS също така обезпечава документацията за проекта да се поддържа актуална. По време на фазите на проектиране и дори когато системите се модернизират или променят с течение на времето, MAPS осигурява непрекъснато управление на PLC / SCADA и заводската документация на електрическото оборудване и измервателна апаратура. Независимо дали има промени в цялостната система, PLC, SCADA или MAPS управленската среда, проектът гарантира, че базите данни и документацията са синхронизирани. MAPS също така предлага възможност за централизирано архивиране на проекти.

www.akhnaton.bg

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в БългарияФирмени статии

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в България

Използването на барометъра ще подпомогне бързото ориентиране на ръководителите на предприятията и организациите по отношение на това как се справят и къде са позиционирани по отношение на зелената дигитализация. Целта е да се повиши нивото им на информираност и да бъдат насърчени да изготвят последващ детайлен анализ на всички свои бизнес дейности, за да планират подобрения.

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартираФирмени статии

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартира

На площ от 150 000 кв. м в продължение на четири интензивни дни на бизнес срещи бяха разположени щандовете на над 1500 изложители – с 10% повече спрямо миналата година. Дигиталното участие също нарасна чрез B2B приложението GreentechInsights, което регистрира 600 хиляди разглеждания на изложителски профили.

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективностФирмени статии

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективност

Освен с характерния за портфолиото честотни инвертори на Mitsubishi Electric компактен дизайн новите стандартни регулатори от гамата FR-D 700 се открояват с опростена и безопасна работа, усъвършенствани работни характеристики и широки функционални възможности. 

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния секторФирмени статии

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния сектор

Поемайки предизвикателствата на нови проекти, компанията се стреми да следва световните норми в опазването на околната среда, както и тенденциите за енергийна ефективност и екологична целесъобразност на работа.

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния секторФирмени статии

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния сектор

Ехнатон помага на клиентите си да намалят водния си отпечатък чрез оптимизиране на процесите и мониторинг, което същевременно води до генериране на значителни икономии на енергия и понижена консумация на химикали.

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в ПакистанФирмени статии

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в Пакистан

В сътрудничество с фирма Електроинвент Ехнатон разработва и въвежда в експлоатация PLC и HMI софтуер за управление на над 120 локални пречиствателни станции за питейна вода в районите на Хавалпур, Бахавалпур, Бхавалнагар, Рахим Яар Кан и Лодран – Пакистан.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top