MAPS - революция в автоматизационния инженеринг

14.09.2018, брой 6/2018 / Фирмени статии /

  • MAPS - революция в автоматизационния инженеринг

 

MAPS (Mitsubishi Adroit Process Suite) - решения за инженеринг, SCADA, HMI, управление на алармите и изпращане на отчети за намаляване на общите разходи за притежание

Mitsubishi Adroit Process Suite (MAPS), разработен съвместно с партньора на Mitsubishi Electric за e-F@ctory - Adroit Technologies, е софтуерно средство за цялостно управление. Този единен интегриран пакет води потребителите през всички етапи на проектирането на процесите, инженерното проектиране, проектирането на системата за автоматизация, монтажа, пускането в експлоатация, приемането и текущото техническо обслужване; поддържа последователността и целостта в системата за автоматизация, подобрява качеството и намалява разходите.

Стандартизираност
MAPS предоставя стандартизиран подход, който намалява времето и усилията при разработването, тестването и пускането в експлоатация на фазите на автоматизация, с предварително дефинирани и конфигурирани от потребителя PLC функционални блокове и свързани SCADA графики, базирани на международните стандарти S88 и S95.

Централизирана конфигурация, внедряване и управление
Решението MAPS осигурява централизирано структурирано конфигуриране, внедряване и управление. Използването на MAPS Enterprise Manager дава възможност за инженеринг в група и намалено усилие чрез импортни функции, които позволяват бързата конфигурация на инженерното проектиране, SCADA и PLC проектите, както и непрекъснатото управление на жизнения цикъл на решението за автоматизация.

Лекота на използване, благодарение на вграден асистент
MAPS е разработен да предоставя асистенция при всички етапи на работа с продукта, включително да генерира PLC и SCADA проекти, значително намалявайки времето за разработка и конфигуриране. Той също така осигурява стандартизиран и структуриран проект, който улеснява непрекъснатото поддържане на инсталацията през целия й жизнен цикъл.

Автоматично генерирани отчети
Обикновено традиционните инструменти за интеграция показват редица недостатъци при генериране на отчети. С MAPS автоматично се генерират отчети, като може да се конфигурира I/O графиците или PLC и SCADA таговете да се генерират автоматично. Най-голямото предимство е пълният и автоматичен синхрон на състоянието на проекта и генерираните отчети. Те са свързани с базата данни, така че дори и при непрекъсната поддръжка, винаги отразяват текущото състояние на електрическото или измервателно оборудване.

Цялостно управление на жизнения цикъл
MAPS също така обезпечава документацията за проекта да се поддържа актуална. По време на фазите на проектиране и дори когато системите се модернизират или променят с течение на времето, MAPS осигурява непрекъснато управление на PLC / SCADA и заводската документация на електрическото оборудване и измервателна апаратура. Независимо дали има промени в цялостната система, PLC, SCADA или MAPS управленската среда, проектът гарантира, че базите данни и документацията са синхронизирани. MAPS също така предлага възможност за централизирано архивиране на проекти.

www.akhnaton.bg

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноемвриФирмени статии

Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември

Фокусът на Ecomondo 2019 ще се насочи към някои приоритетни теми в сектора, сред които е увеличаване присъствието на глобални компании от управлението на отпадъците, включване на нови компании, прилагащи кръгов подход, разширяване на веригата на биоикономиката с акцент върху органичния сектор и интегрираните биорафинерии, екодизайн и нови материали, Индустрия 4.0 IoT/ITC, нискоемисионен транспорт, енергийна ефективност, развитие на зоната за комунални услуги, раздел за рекултивация на замърсени терени и преустройство на територии.

Кои са иновациите в управлението на отпадъците през тази година?Фирмени статии

Кои са иновациите в управлението на отпадъците през тази година?

Продуктови премиери в управлението на отпадъците: кои фирми ще участват на Save the Planet 2019?Фирмени статии

Продуктови премиери в управлението на отпадъците: кои фирми ще участват на Save the Planet 2019?

Разнообразни решения за почистване с вода под високо налягане от  Аква Джет 2011Фирмени статии

Разнообразни решения за почистване с вода под високо налягане от Аква Джет 2011

Високонапорната технология за почистване с вода под високо налягане предлага много и разнообразни решения. С този метод ефективно могат да бъдат отстранявани отложения от жп цистерни, реактори, резервоари, топлообменници, индустриални подове, отливки, филтърни платна. Премахването на пътна маркировка, санирането или разрушаването на бетон, почистването на кошовете на бетоносмесители е възможно с използването на водна струя под високо налягане.

Хидролиа е предпочитаният ВиК партньорФирмени статии

Хидролиа е предпочитаният ВиК партньор

"За разлика от повечето компании в бранша, Хидролиа предлага цялостно обслужване на своите клиенти, от обследване, през анализ, проектиране, реализация, до последваща поддръжка на изпълнените проекти", разказва в интервю за читателите на Екология & Инфраструктура Добромир Симидчиев, изпълнителен директор на Хидролиа. "Моделът на Хидролиа е класически пример за ВиК оператор, с тази разлика, че нашата услуга е насочена към частните клиенти", допълва той. 

Честотни инвертори FR-F800 - E с интегриран EthernetФирмени статии

Честотни инвертори FR-F800 - E с интегриран Ethernet

FR-F800 - E предлагат на производителите на машини и на системните интегратори възможност за редуциране на разходите, подобрена сигурност с филтриране на IP обхвата, дистанционно диагностициране и отстраняване на грешки.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2019 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top