Кръгла маса за управлението на отпадъци от ЕЕО се проведе в София

06.01.2015, Брой 4/2014

 

Ефективното управление на отпадъци от електрическо и електронно оборудване (ЕЕО) бе във фокуса на провелата се на 25 ноември т. г. кръгла маса, организирана от сдружението на производителите на електродомакински уреди в България (Асоциация СЕСЕД България).

В програмата на събитието бяха включени теми, свързани с българското законодателство за излязлото от употреба електрическо и електронно оборудване и неговото прилагане, новото виждане за разширената отговорност на производителите, което отразява променената икономическа среда, в която отпадъците са ценен ресурс, потоците отпадъци в различните европейски страни и добрите практики за разделно събиране и третиране на този вид отпадъци в Белгия и Европа.

В срещата участваха представители на български и международни компании производители на електрическо и електронно оборудване, вносители на електродомакински уреди, представители на Министерство на околната среда и водите, организации по оползотворяване на отпадъци и много други. Специален гост-лектор на събитието беше Корина Хагарти, директор Политики на околната среда от секретариата на СЕСЕД в Брюксел.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top