Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективност

11.05.2023, / Фирмени статии / Води

 • Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт занадеждност и ефективност

Води

 

Изчерпателното портфолио от компактни честотни инвертори на Mitsubishi Electric задава най-високите стандарти в бранша по отношение на надеждността и ефективността. Базирани на доказаната в дългогодишна практика и в широк кръг от промишлени секторифирмена технология за управление на скоростта, честотните регулатори от емблематичната фамилия FR-E800, иновативните ултракомпактни модели FR-D700 и микроинверторите FR-CS80 отлично покриват изискванията дори на най-взискателните приложения.


Интелигентната концепция зад гамата FR-E800

Разработени с фокус върху усъвършенстваното качество, оптималната производителност и минимизираната поддръжка, честотните регулатори от гаматаFR-E800 "побират" в компактния си корпус огромни възможности за пестене на енергия и средства.

В комбинация с функциите за прогнозна поддръжка и анализ на данните, които редуцират престоите и гарантират максимална експлоатационна готовност,множеството им ключови предимства ги превръщат в достъпно и гъвкаво мултифункционално решение за съвременната индустрия:

 • Първата в света система за детекция на корозивна газова среда, интегрирана в инверторите от гамата, прави възможно навременното регистриране на различни индикации за повреди, причинени от сероводород или други корозивни газове.
 • Технологията с изкуствен интелект Maisart®, която е част от инструментариума на платформата за конфигуриране на регулаторите FR Configurator2, предотвратява всички възможни престои вследствие на неизправности в системата.
 • Моделите сразширени възможности за свързаност и функции за управление на безопасността от гамата FR-E800са водещ избор за комплексни приложения в интелигентни фабрики и съоръжения и поддържат всички популярни отворени протоколи за индустриална мрежова комуникация – CC-Link IE TSN, Ethernet/IP и MODBUS/ TCP, Profinet и др.
 • Функциите за безопасност в съответствие с действащите международни стандарти гарантират безупречната сигурност на операторите и оборудването. При активиране на режим с безопасно ограничаване скоростта на двигателя се изчислява на база величината на тока или други релевантни данни, като допълнителни сензори за скорост изобщо не са необходими.


FR-D700 SC – оптималното решение за микрозадвижвания

Освен с характерния за портфолиото честотни инвертори на Mitsubishi Electric компактен дизайн новите стандартни регулатори от гамата FR-D 700 се открояват с опростена и безопасна работа, усъвършенствани работни характеристики и широки функционални възможности. Иновативната им концепция неизменно отразява най-високите стандарти за надеждност и ефективност в нискоскоростния диапазон, които са "златно правило" на производителя при разработването на гъвкави решения за модерната индустрия.

Сред предимствата на моделите от фамилията са: опростеното опроводяване (с пружинни клеми), вграденото цифрово избиране (Digital Dial) посредством LEDдисплей, както и интегрираната функция за аварийно спиране. Качествата на тези потребителски ориентирани инвертори, които са водещ избор както за прости, така и за комплексни системи, изпъкват особено силно в стандартни приложения – задвижване на подаващи механизми, конвейери или стругове, задвижвания за врати и портали и др.

 

Безапелационен лидер в ултракомпактния клас:

 • Безкомпромисна аварийна безопасност и функции за самодиагностика;
 • Разширени възможности за енергоспестяване;
 • Дълъг сервизен живот;
 • Функция "Безопасно изключване на въртящия момент" (Safe Torque Off -STO) в съответствие с EN 61800-5-2 – за прекъсване на захранването от двигателя и предотвратяване на нежелано рестартиране.


Микроинверторите FR-CS80 – най-компактният корпус в света

Честотните инвертори от линията FR-CS80на Mitsubishi Electric комбинират ефективно векторно управление с най-компактния по размери корпус, който потребителите могат да открият на глобалния пазар. Новаторският дизайн на моделите генерира по-малко топлина и се отличава с възможности за монтаж без междина, което пести ценно място, както и с много по-бърза проверка на окабеляването.

 

Технически характеристики и ключови предимства

 • Векторно управление (по магнитен поток);
 • Функции за интелигентен мониторинг на големината на изходния ток;
 • Връзка с DC Bus за максимални икономии на енергия;
 • Улеснено"plug-and-play" свързване към операторски терминал (GOT) чрез RS485 порт;
 • Функция за непрекъсната работа при моментно спиране на захранването;
 • Функция за забавяне до нулева скорост при отпадане на захранването;
 • По-бързо спиране;
 • S-образна характеристика на ускорението/спирането;
 • Възможности за предварително задаване на скорост (превключване между 15 стойности);
 • Съответствие с директивата RoHS на ЕС;
 • EMC съвместимост съгласно EN61800-3 при свързване с опционален EMC филтър;
 • Съвместимост с широк набор от стандарти: UL, cUL, EAC, EC директиви (маркировка CE).


 

 

www.akhnaton.biz

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в БългарияФирмени статии

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в България

Използването на барометъра ще подпомогне бързото ориентиране на ръководителите на предприятията и организациите по отношение на това как се справят и къде са позиционирани по отношение на зелената дигитализация. Целта е да се повиши нивото им на информираност и да бъдат насърчени да изготвят последващ детайлен анализ на всички свои бизнес дейности, за да планират подобрения.

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартираФирмени статии

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартира

На площ от 150 000 кв. м в продължение на четири интензивни дни на бизнес срещи бяха разположени щандовете на над 1500 изложители – с 10% повече спрямо миналата година. Дигиталното участие също нарасна чрез B2B приложението GreentechInsights, което регистрира 600 хиляди разглеждания на изложителски профили.

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния секторФирмени статии

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния сектор

Поемайки предизвикателствата на нови проекти, компанията се стреми да следва световните норми в опазването на околната среда, както и тенденциите за енергийна ефективност и екологична целесъобразност на работа.

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния секторФирмени статии

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния сектор

Ехнатон помага на клиентите си да намалят водния си отпечатък чрез оптимизиране на процесите и мониторинг, което същевременно води до генериране на значителни икономии на енергия и понижена консумация на химикали.

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в ПакистанФирмени статии

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в Пакистан

В сътрудничество с фирма Електроинвент Ехнатон разработва и въвежда в експлоатация PLC и HMI софтуер за управление на над 120 локални пречиствателни станции за питейна вода в районите на Хавалпур, Бахавалпур, Бхавалнагар, Рахим Яар Кан и Лодран – Пакистан.

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в РиминиФирмени статии

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в Римини

За шеста поредна година Експо Бизнес Партнерс, в ролята си на официален представител на Italian Exhibition Group за България, организира делегация от 10 български фирми, заинтересовани от въвеждането на машини и технологии, свързани с кръговата икономика.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top