КАМ: Разполагаме с технологии и специфични съоръжения за обработване на блистерни форми от фармацевтичната промишленост

06.03.2015, Брой 1/2015 / Проекти /

  • КАМ: Разполагаме с технологии и специфични съоръжения за обработване на блистерни форми от фармацевтичната промишленост

Проекти

 

Фирма КАМ е създадена през 1999 г. От 2004 г. се занимаваме с рециклиране и оползотворяване на промишлени отпадъци. Стремим се да се специализираме в областта на композитните материали. Това доведе до създаване на технологии и специфични съоръжения за обработване на композитни материали, съдържащи алуминий. Започнахме да обработваме блистерни форми и изрязъци от фармацията.

Производственият процес е изцяло екологичен и безотпаден, съобразен с изискванията на Закона за управление на отпадъците (ЗОУ). След разделяне на материалите полимерите отиват по предназначение за последваща обработка до крайно изделие, а отделеният алуминий се преработва за коагуланти – алуминиев сулфат и алуминиев оксихлорид. Притежаваме необходимите кодове и разрешителни за дейността, както и патент и съответното ноу-хау.

Обслужваме „Софарма” АД, Актавис” ЕАД, „Балканфарма”АД, Чайкафарма” АД, „Адифарм” ЕАД, „Българска роза – Севтополис” АД, „Унифарм” АД, „Фармацевтични заводи Милве” АД, „Джи И Фармасютикълс” ООД и други по-малки фармацевтични предприятия.

До края на годината предстои да разработим технология за разделяне на пълни блистери. Тази технология ще бъде особено полезна, в случай че в България аптеките бъдат задължени да приемат лекарства с изтекъл срок на годност.

Работим и по технологията за оползотворяване на „Tetra-pak” опаковки и сме пред нейното завършване. Така почти ще затворим кръга от най-масови и трудни за оползотворяване композитни материали.

Можем да обезвреждаме и оползотворяваме и някои специфични опасни материали, за което притежаваме и нужните разрешителни и кодове. Чрез нашата дейност спасяваме сметищата от няколкостотин тона опасни отпадъци годишно и допринасяме за опазване на околнaтa среда.

Камен Личев,
управител на фирма KAM

ВИДЕО ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Изисквания при транспорта на опасни отпадъциТехнически статии

Изисквания при транспорта на опасни отпадъци

При транспортиране на опасни отпадъци следва да се спазват принципите на разделност според вида, свойствата и съвместимостта на отпадъка, възможностите за повторна употреба или последващо третиране.

Да Транс ООД - цялостен подход при управлението на опасни отпадъци

Фирма Да Транс ООД е утвърден специалист в областта на управлението на опасни отпадъци от производствена дейност в България. Компанията предоставя цялостни решения в тази сфера, които обхващат транспортиране, временно съхранение, предварително третиране и последващо обезвреждане.

Управление и рециклиране на опасни отпадъциТехнически статии

Управление и рециклиране на опасни отпадъци

Cпоред данни на Националния статистически институт всеки жител на страната генерира средно 430 кг битови отпадъци всяка година. В това число се включват и опасните отпадъци от домакинствата, които представляват сравнително малко количество (1%), но попадането им в общия поток битови отпадъци влияе отрицателно върху здравето на хората, замърсява околната среда и нарушава нормалната експлоатация на депата.

Да Транс, Георги Джойков: Предлагаме екологично и напълно проследяемо управление на опасни отпадъци от фармацевтичната индустрияИнтервю

Да Транс, Георги Джойков: Предлагаме екологично и напълно проследяемо управление на опасни отпадъци от фармацевтичната индустрия

Управителят на фирма Да Транс разказва за ключовите предизвикателства по отношение на управлението на отпадъци от фармацевтичната промишленост.

Да Транс ООД - европейските стандарти в България при управлението на промишлени и опасни отпадъциФирмени статии

Да Транс ООД - европейските стандарти в България при управлението на промишлени и опасни отпадъци

Да Транс ООД е сравнително млада българска компания, строго специализирана в областта на предлагането на висококачествени услуги при управлението на дейностите с промишлени производствени и опасни отпадъци. Фирмата развива дейността си от 2008 г.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top