IFAT Мюнхен ще акцентира върху устойчивото потребление на ресурси

08.03.2022, Бизнес /

  • IFAT Мюнхен ще акцентира върху устойчивото потребление на ресурси

Бизнес

 

Устойчивата употреба на ресурси, осигуряваща и опазване на климата, ще бъде основната тема на изложението IFAT Мюнхен, което ще се проведе от 30 май до 3 юни 2022 г. Интересът към форума за управление на питейни и отпадъчни води, отпадъци и ресурси се запазва силен по отношение на международно участие.

"Подготовката за IFAT Мюнхен кипи с пълна сила, като всички 18 изложбени зали и голяма част от външното пространство вече са резервирани. Това е отлично развитие, дори в сравнение с рекордното издание през 2018 г.", обяснява Щефан Румел, управляващ директор на Messe Muenchen. Досега са се регистрирали близо 2500 изложители от над 50 държави, като организаторите продължават да получават още заявления.

Опазването на околната среда, ресурсите и климата е по-спешно от всякога в съзнанието на глобалната общност и по думите на Румел IFAT ще събере на едно място политици, експерти и представители на водещи компании на пазара, за да обмислят справянето с основните предизвикателства.

С провеждането на международното събитие IAA MOBILITY, както и на изложенията EXPO REAL, productronica и TrendSet, Messe Muenchen доказа, че организирането на успешни търговски панаири в условия на пандемия е възможно. "В допълнение, опитът показва, че ограниченията се разхлабват в съответствие с хода на пандемията през пролетта", подчертава Румел.

Водещи компании изложители във всички сегменти

Всички изложбени зони са добре запълнени – в някои случаи дори търсенето надвишава наличното свободно пространство. Сред изложителите в зона "Кръгова икономика и управление на отпадъци" ще бъдат Remondis, Veolia, PreZero, EEW Energy from Waste, Doppstadt Umwelttechnik, Komptech, Arjes, Sutco RecyclingTechnik, Eggersmann, Lindner-Recyclingtech, Zeppelin Baumaschinen, Sennebogen Maschinenfabrik, Liebherr-Hydraulikbagger, Komatsu, Zoeller-Kipper, Martin, SSI Schaefer и ESE.

В сектор "Води и отпадъчни води" посетителите ще могат да се запознаят с решенията на Wilo, Huber, Invent Umwelt- und Verfahrenstechnik, Grundfos, KSB, Sulzer, Xylem Europe, Endress+Hauser, Gea Westfalia Seperator Group, Kaeser Kompressoren, EnviroChemie, Otto Graf, Aerzener Maschinenfabrik, Veolia Water Technologies, AVK Armaturen, Hawle Armaturen, Talis, Siemens, Hermann Sewerin, Aco Tiefbau, Kaiser и IBAK.

Зона "Технологии за сметосъбиране и извозване" ще включва щандове на Bucher Municipal, Aebi Schmidt, Küpper-Weisser Fayat Environmental Solution, Iveco Magirus, Scania, Volvo Group Trucks, DAF Trucks, Daimler Truck и Mercedes Benz.Силно международно участие

В допълнение към щандовете на компаниите изложители ще има и съвместни павилиони на Белгия, Китай, Дания, Франция, Великобритания, Италия, Япония, Канада, Нидерландия, Австрия, Южна Корея, Швейцария, Чехия, Турция, Унгария и САЩ. Ще има и изложители от Египет, Австралия, Бразилия, Кот д´Ивоар, Йордания, Катар и Саудитска Арабия.

По отношение на посетителите, има запитвания за делегации от Египет, Бразилия, Португалия, Румъния, Саудитска Арабия, Сингапур и др.


 

Асоциации и стартъпи

По традиция много национални и международни асоциации активно участват в оформянето на програмата на изложението – дали като изложители, със специални изложби, демонстрации на живо, обиколки или лекции.

Зоната за стартиращи компании е по-популярна от всякога, твърдят организаторите. "Много е вълнуващо какъв голям интерес към изложението има от страна на стартъпите. Те имат спешна нужда от достъп до пазарите, за да предоставят иновативните си решения на света", обяснява Филип Айзенман, изложбен директор на IFAT Мюнхен. "По този начин те демонстрират фактора на успеха на търговските изложения и IFAT Мюнхен – всички ключови участници на пазара ще се срещнат лице в лице под един покрив, разширявайки мрежата си от бизнес контакти", допълва Айзенман.

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Биоразградими и компостируеми пластмасиТехнически статии

Биоразградими и компостируеми пластмаси

Въпреки че биоразградимите и компостируемите пластмаси на практика са рециклируеми, в момента те не се рециклират до нови пластмасови материали. Те по-скоро се третират като примес при рециклирането на конвенционални пластмаси, в случай че са събрани съвместно.

Нова технология обещава напредък в рециклирането на текстилИновации

Нова технология обещава напредък в рециклирането на текстил

Успехът на проекта се затвърждава при тъкането на плата, което преминава безпроблемно, както и от крайния продукт – хавлиена кърпа, чието качество почти не се различава от това на кърпа, произведена от първични суровинни материали.

Австралийски учени оптимизират рециклирането на въглеродни влакнаИновации

Австралийски учени оптимизират рециклирането на въглеродни влакна

Новоразработеният метод има два етапа: пиролиза, при която материалът се разгражда и овъглява, което предотвратява формирането на здрава връзка с полимерната матрица; високотемпературно окисление, насочено към елиминиране на въглена.

Как се отразява пандемията върху сектор Отпадъци в Европа?Технически статии

Как се отразява пандемията върху сектор Отпадъци в Европа?

Съгласно насоките на Световната здравна организация и други здравни институции отпадъците от заразени с COVID-19 лица, карантинирани у дома, трябва да се смятат за опасни (инфекциозни) и да се обезвреждат като такива. На практика обаче в много европейски държави от местните власти се изисква тези отпадъци да се третират като смесени битови отпадъци, за които се прилагат специфични мерки за безопасност при събирането им.

Ecomondo 2019 събра 1300 изложители от 30 страниБизнес

Ecomondo 2019 събра 1300 изложители от 30 страни

Събитието бе посетено също и от 520 италиански и чуждестранни журналисти, сред които по традиция бе и редактор от екипа на водещото издателство за специализирана техническа периодика TLL Media

Община Павликени, инж. Емануил Манолов: Най-мащабният ни проект е изграждането на ГПСОВИнтервю

Община Павликени, инж. Емануил Манолов: Най-мащабният ни проект е изграждането на ГПСОВ

Кметът представя приоритетите в екологичната политика на Павликени и разказва за добри практики от Франция в областта на управлението на води, с които експерти от общината са се запознали в рамките на конкурса ЕКООБЩИНА.

Община Габрово води устойчива политика за повишаване на енергийната ефективностБизнес

Община Габрово води устойчива политика за повишаване на енергийната ефективност

Една подчертано екологично ориентирана община - Габрово, се представя с успешно изпълнените си проекти:  един от най-успешните, отличен в конкурса ЕКООБЩИНА 2016, е "Интегриран проект за водния цикъл на град Габрово"; а другият значим проект е изграждането на Регионално депо за неопасни отпадъци. Габрово се гордее с устойчивата си политика за повишаване на енергийната ефективност на сградите както на тези с обществено предназначение, така и на многофамилните жилищни сгради. Прочетете за вече реализираното в това отношение в обществени и многофамилни жилищни сгради.

БАВ, инж. Иван Иванов: Водният сектор трябва да се управлява централизирано, а не от седем различни министерстваИнтервю

БАВ, инж. Иван Иванов: Водният сектор трябва да се управлява централизирано, а не от седем различни министерства

Председателят на Българската асоциация по водите споделя мнението си за състоянието на водния сектор у нас и очертава перспективите пред неговото развитие.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top