IFAT Мюнхен 2024 ще разгледа всички аспекти на кръговата икономика

08.03.2024, Бизнес /

  • IFAT Мюнхен 2024 ще разгледа всички аспекти на кръговата икономика

Бизнес

 

Две премиери и изпитана и доказана формула за успех – от 13 до 17 май т. г. IFAT Мюнхен отново ще се превърне в централно място за среща на международната индустрия за технологии за опазване на околната среда.

Зона, посветена на водорода

За първи път IFAT Мюнхен 2024 ще представи "Spotlight Area Hydrogen". Предходното издание на изложението през 2022 г. вече предложи проект на тази тема, който получи много положителни отзиви. За зоната тази година е предвидена площ от 500 квадратни метра в Зала A4.

"Spotlight Area Hydrogen" ще послужи като контактна точка за отговор на най-често задаваните въпроси от страна на посетителите, най-вече от общините и градовете, по темата за водорода в кръговата икономика. В допълнение, ще бъде отделено и място за дискутиране на актуални проблеми и потенциални решения. Зоната ще бъде и начална точка от организираната обиколка, посветена на темата за водорода. Партньори на инициативата са Германската техническа и научна асоциация за газ и вода (DVGW) и Водороден център Бавария (H2.B).

 

Междуотраслови сесии

С втората премиера, нововъведените междуотраслови сесии, IFAT Мюнхен, в съдействие с различни събития в изложбения център, се фокусира върху решения от широк спектър от сектори и индустрии. Ще бъдат адресирани и разработени съвместни междусекторни решения за кръгова икономика. Благодарение на обширната си мрежа IFAT Мюнхен събира специалисти и експерти от общинския и търговския сектор с интерес към кръговата икономика и затварянето на циклите.

 Стартъп зона

Един доказан формат се оказва също толкова иновативен – стартъп зоната. След като бе успешно въведена на IFAT Мюнхен 2022, тази зона отново ще бъде част от изложението. В нея могат да се представят компании от всички области – планира се броят им да бъде около 60. По този начин стартъп зоната обхваща целия списък с продукти, презентирани на IFAT Мюнхен.

Освен изложбеното пространство, тази зона ще обхване и съседната Зелена Сцена, която ще послужи като платформа за представяне както на стартиращи компании, така и на утвърдени изложители.


 

Съпътстваща програма на следващо ниво

В рамките на тазгодишното издание на водещото изложение за управление на питейни и отпадъчни води, отпадъци и суровини посетителите могат да очакват освен иновативни технологии за опазване на околната среда и дискусионни панели, лекции на експерти и демонстрации на живо.

"Повече от всякога на IFAT Мюнхен се гледа като на централна платформа за решения и знания по отношение на всички аспекти на кръговата икономика", казва Щефан Румел, главен изпълнителен директор на Messe Muenchen. "В допълнение към многото местни и международни експерти, на IFAT Мюнхен ще приветстваме и редица високопоставени политици, търсещи обмен с индустрията."

Изложението ще бъде открито от федералния министър на околната среда на Германия Щефи Лемке и от баварския министър на околната среда и защита на потребителите Торстен Глаубер. В рамките на втория ден на събитието, 14 май, ще се проведе разговор на високо ниво за кръговата икономика. За 15 май е предвиден дискусионен панел за Зелената сделка с лидерите на ЕС.

16 май ще бъде Ден на устойчивите общини, чиято програма включва лекции, панели с експерти и тематични обиколки. В последния ден на изложението, 17 май, ще се състои дискусионен панел на тема "Бъдещият живот – адаптиране към резултатите от климатичните промени".

В допълнение, IFAT Мюнхен ще предложи на посетителите над 25 тематични обиколки, които включват посещение на няколко щанда, предлагащи конкретни решения по специфични въпроси.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

IFAT Eurasia отваря врати за пети път в Истанбул между 27 и 29 априлБизнес

IFAT Eurasia отваря врати за пети път в Истанбул между 27 и 29 април

Тази година форумът ще е домакин на над 370 изложители от цял свят, сред които Benli, Disan, Gea Westfalia, Hach Lange, Ideal Makina, İzaydaş, Oz-Kan, Tomra Sorting, Xylem и много други компании лидери в сектора, които ще представят най-новите си продукти и иновации за евразийския пазар.

INTERFORST 2022 демонстрира технологии за бъдещето на дървопреработкатаСъбития

INTERFORST 2022 демонстрира технологии за бъдещето на дървопреработката

Организаторите от Messe Muenchen, подчертават, че това, което отличава INTERFORST от другите търговски панаири, е именно фактът, че покрива цялата верига на стойността. Най-добрият пример е секторът на дървопреработката, в който е съсредоточена дейността на редица добре познати доставчици.

IFAT Мюнхен ще акцентира върху устойчивото потребление на ресурсиБизнес

IFAT Мюнхен ще акцентира върху устойчивото потребление на ресурси

По традиция много национални и международни асоциации активно участват в оформянето на програмата на изложението – дали като изложители, със специални изложби, демонстрации на живо, обиколки или лекции.

Зелената добавена стойност за индустриалните предприятия акцент на IFAT 2016Бизнес

Зелената добавена стойност за индустриалните предприятия акцент на IFAT 2016

Добавената стойност, генерирана от използването на стоки, методи и услуги за опазване на околната среда и ресурсна ефикасност, е водещ акцент на тазгодишното издание на изложението IFAT, съобщават организаторите. Водещото световно изложение за водоснабдяване, отпадъчни води, отпадъци и управление на суровините ще се състои от 30 май до 3 юни т.

Биорок България представи най-новия модул за малки пречиствателни станции Biorock 25 на изложението IFAT 2014Фирмени статии

Биорок България представи най-новия модул за малки пречиствателни станции Biorock 25 на изложението IFAT 2014

Иновативното решение за пречистване работи изцяло без електричествоБиорок България представи малката пречиствателна станция Biorock 25 за пречистване на битови отпадни води на международното изложение за екологични технологии IFAT 2014 в Мюнхен, Германия. Посетителите на изложбения форум се запознаха с предимствата на иновативния водопречиствателен модул, който работи изцяло без ток.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top