IBM разработи интелигентно решение за обработка на отпадъчни води

12.09.2016, Брой 3/2016

 

Испанската компания Aqualia Spain си сътрудничи с учените от IBM Research за създаването на интелигентно съоръжение за обработка на отпадъчни води и намаляване на енергийния му разход.

Пилотният проект ще се реализира в Лерида, Каталунска област, в компанията за отпадъчни води Aqualia Spain, която обработва по 96 000 куб.м. на ден.

Учените от IBM Research в Хайфа, Израел, са разработили сензорно решение, с което да се следят показателите на инсталацията за преработка на отпадъчни води в реално време.

Модулът предвижда влияния от фактори като промяна на времето, дефекти в системата, валежи, поддръжка на съоръженията. Заедно с прогнозата се предлагат и необходимите промени в настройките или оперирането с цел по-ефективна работа на завода.

С използването на решението на IBM Research в Aqualia Spain вече са установени 13,5% общ спад на енергийния разход, 14% спад на използваните химикали за отстраняване на фосфор от водата и 17% спад на количеството утайката.

Данните за резултатите са изготвени в сравнение с работата на Aqualia Spain преди инсталирането на новото интелигентно съоръжение.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top