Хидролиа е предпочитаният ВиК партньор

27.08.2018, брой 6/2018 / Фирмени статии / Води

  • Хидролиа е предпочитаният ВиК партньор

Води

 

Добромир Симидчиев, изпълнителен директор на Хидролиа

Представете накратко дейността на Хидролиа на читателите на сп. Екология & Инфраструктура.
Хидролиа е инженерингова компания, която се опитва да наложи по-различен и завършен модел на работа, насочен към експлоатацията и поддръжката на ВиК активи. За разлика от повечето компании в бранша, Хидролиа предлага цялостно обслужване на своите клиенти, от обследване, през анализ, проектиране, реализация, до последваща поддръжка на изпълнените проекти. Делегирането на дейността по обслужване на ВиК активите на компанията спомага за оптимизация на разходите и редуциране на риска. Имаме и проекти, насочени към конкретен казус, които не изискват цялостен анализ и последваща поддръжка, но нашата основна цел е да убедим клиента в предимствата на дългосрочните партньорски взаимоотношения. Моделът на Хидролиа е класически пример за ВиК оператор, с тази разлика, че нашата услуга е насочена към частните клиенти.

Какъв е клиентският профил на Хидролиа? С какви ползи е свързан изборът на вашите услуги?
Мога да разгранича клиентите по няколко критерия. Първо, това са компании с голямо потребление на вода, която се влага директно в производството, използва се за охлаждане и др. При всички тези случаи качеството на водата е от ключово значение както на входа, така и на изхода на производствения процес.
Второ, това са големи корпоративни компании със западен модел на управление, които имат ясно дефинирани и оценени рискове в своята дейност. Независимо от профила на нашите клиенти, ние се стремим да бъдем достатъчно адаптивни и да отговорим адекватно на техните нужди.
Инвестираме много време и усилия, за да анализираме текущите процеси и да предложим оптимизациите, които не са очевидни и ще доведат до стойностни експлоатационни подобрения. Това води след себе си и синергичния ефект от стесняване на разходите и понижаване на риска, видим при нашите клиенти в 80-90% от реализираните проекти.

Разкажете повече за някои интересни успешно реализирани и настоящи проекти.
Хидролиа вече разполага със сериозна клиентска база, но ще спомена само някои от клиентите, чрез които най-добре да характеризирам различните ни типове проекти. С Каменица подписахме дългосрочен договор за експлоатация и поддръжка на пречиствателните им станции в гр. Хасково. Още на ниво проучване успяхме да дефинираме възможните оптимизации в процеса на пречистване на водите и двете компании съвместно реализираха инвестицията, която от своя страна доведе до много бързи резултати, изразяващи се в спестяване и стабилизиране на процеса.
Друг наш клиент е Шел-България, и по-скоро техният глобален фасилити мениджмънт CBRЕ, с който подписахме договор за текуща експлоатация на няколко пречиствателни станции.
Настоящ проект, който в момента реализираме съвместно с една от най-големите немски real estate инвестиционни компании – Lindner, е строящият се в с. Лозен (до София) нов комплекс Residential Park. С тях реализираме класически DBO (design, build, operate) договор – проектираме, изграждаме и експлоатираме съоръжението за известен период от време. Подобни проекти реализираме с IKEA и един голям свинекомплекс на българското Черноморие.
Като пример за обикновен инвестиционен проект, без ангажимент за последваща експлоатация, е този с ROCA, където клиентът сам ясно дефинира целта.
Друг наш проект, който в момента изпълняваме със SKF, е пример, при който клиентът знае, че има нужда от пречиствателна станция, но не е сигурен каква технология трябва да се използва, както и какво е водното количество. В този настоящ проект реализираме цялостен анализ за проектиране и изграждане на съоръженията.

Какво включва стратегията Ви за развитие? Планирате ли разширение на дейността си извън България?
Стратегията ни за развитие е насочена към разширяване на дейността ни в България и едва след като наложим Хидролиа като успешен бранд ще се насочим към чужбина. Тук до известна степен изоставаме от първоначалния ни план, поради предизвикателствата, които срещаме при утвърждаването ни като водещ ВиК партньор в България, който налага нов начин на мислене за подобряване на дългосрочните перспективи.

 

 

 

 Hydrolia-logo

ХИДРОЛИА АД
тел: +359 2 426 2246
e-mail: office@hydrolia.bg
www.hydrolia.bg

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в БългарияФирмени статии

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в България

Използването на барометъра ще подпомогне бързото ориентиране на ръководителите на предприятията и организациите по отношение на това как се справят и къде са позиционирани по отношение на зелената дигитализация. Целта е да се повиши нивото им на информираност и да бъдат насърчени да изготвят последващ детайлен анализ на всички свои бизнес дейности, за да планират подобрения.

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартираФирмени статии

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартира

На площ от 150 000 кв. м в продължение на четири интензивни дни на бизнес срещи бяха разположени щандовете на над 1500 изложители – с 10% повече спрямо миналата година. Дигиталното участие също нарасна чрез B2B приложението GreentechInsights, което регистрира 600 хиляди разглеждания на изложителски профили.

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективностФирмени статии

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективност

Освен с характерния за портфолиото честотни инвертори на Mitsubishi Electric компактен дизайн новите стандартни регулатори от гамата FR-D 700 се открояват с опростена и безопасна работа, усъвършенствани работни характеристики и широки функционални възможности. 

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния секторФирмени статии

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния сектор

Поемайки предизвикателствата на нови проекти, компанията се стреми да следва световните норми в опазването на околната среда, както и тенденциите за енергийна ефективност и екологична целесъобразност на работа.

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния секторФирмени статии

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния сектор

Ехнатон помага на клиентите си да намалят водния си отпечатък чрез оптимизиране на процесите и мониторинг, което същевременно води до генериране на значителни икономии на енергия и понижена консумация на химикали.

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в ПакистанФирмени статии

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в Пакистан

В сътрудничество с фирма Електроинвент Ехнатон разработва и въвежда в експлоатация PLC и HMI софтуер за управление на над 120 локални пречиствателни станции за питейна вода в районите на Хавалпур, Бахавалпур, Бхавалнагар, Рахим Яар Кан и Лодран – Пакистан.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top