Herborner Pumpentechnik, Буркхард Шварц: Пазарът в България притежава големи възможности за развитие

27.10.2014, Брой 3/2014 / Интервю /

  • Herborner Pumpentechnik, Буркхард Шварц: Пазарът в България притежава големи възможности за развитие

Интервю

 

Буркхард Шварц, мениджър продажби
за Източна Европа в Herborner Pumpentechnik,
пред сп. Екология & Инфраструктура

Компанията Herborner Pumpentechnik предлага надеждни решения в областта на помпите за пречиствателни съоръжения и водни съоръжения повече от 140 години. На какво според Вас се дължи успехът на марката?
Надеждността, дълготрайността и непрекъснатите иновации са в основата на 140-годишния ни успех в производството на помпи. Фабриката Herborner Pumpenfabrik е семейна собственост вече 7-о поколение, което ни прави напълно независими, в това число и от банките. Ние сме достатъчно гъвкави, за да дадем решение на всеки проблем на нашите клиенти. На това е базирана всъщност и фирмената ни философия ""Решения за проблемите на клиента"".

По какъв начин гарантирате качеството на предлаганите от Вас решения? Кое прави продуктите Ви уникални?
Ние работим и живеем съобразно нашия стандарт за качество. Продуктите ни са изцяло произведени в Германия. Освен това разполагаме със собствена леярна в Herborn, в чиято лаборатория се извършва непрестанен контрол на качеството.

Производственият ни процес също е обект на постоянни вътрешни проверки. Преди даден продукт да бъде доставен, той се подлага на строг контрол. Ето защо можем с чиста съвест да кажем: ""Ние предлагаме 100% качество, произведено в Германия"". Затова и срокът на експлоатация от 50 и повече години за нашите продукти не е необичаен.В предварителния ни разговор споделихте, че енергийната ефективност е ключова за компанията. Какви решения в тази посока са заложени в разработките Ви?
Със сигурност енергийната ефективност играе изключително важна роля в работата ни. От юни 2011 влезе в сила новият регламент на ЕС 640 / 2009 за прилагане на Директива 2005/32/ЕО по отношение на изискванията за екопроектиране на електродвигатели. Според документа ефективността на двигателите се класифицира от IE 1 до IE4+.

Ние сме пионер в Германия с нашите задвижвания и сме първият производител на помпи, който може да предложи цялостна гама продукти. Важно е да се знае, че приблизително 80% от всички помпи могат да бъдат оборудвани с двигател, чиято ефективност е IE4+. С нашия двигател с постоянни магнити (PM) ние стигаме дори по-далеч, тъй като неговата ефективност е дори по-висока от IE4+.

Също така е важно за България, като член на ЕС да се знае, че следващата по-висока класификационна степен влиза в сила от 1 януари 2015. Това означава, че от тази дата директно в мрежата могат да се включват двигатели от клас IE3 или по-висок. Двигатели от клас IE2 (с номинална мощност от 7.5 до 375 kW) ще могат да се използват само с честотни преобразуватели!
Това е регламент на ЕС, който засяга всички държави-членки.


 

Освен качествен продукт, предлагате на клиентите си и допълнителни услуги като сервиз и поддръжка. Как е организиран този аспект от дейността Ви?
Знаете ли, повечето клиенти всъщност изискват сервиза като възможност, въпреки че рядко се нуждаят от него, а по-скоро от поддръжка на продуктите. За нас обаче това е предпоставка за удовлетвореност на клиента. Ако Herborner Pumpenfabrik започва работа по проекти в една страна, това е свързано с дългосрочни намерения.

Затова и партньорите ни по места могат да извършват и съответната поддръжка. Това означава да дадем на нашите клиенти това, което искат, въпреки че в действителност може да не им е необходимо. Важно е поддръжката да се извършва точно както е описано в нашето ръководство за експлоатация. Така помпите Herborner работят надеждно години наред.

Работите активно в региона. Какви са впечатленията ви от местния пазар и какво място заема България в плановете ви за развитие?
Работим в България от 2001 г. За разлика от установените ""правила"", ние се борим и работим честно тук. Силно се надявам, че правителството най-накрая ще предприеме някакви конкретни действия за налагането на ясни и прозрачни правила на работа.

Пазарът в България има голям потенциал, но по мое мнение има още какво да се работи по изграждането на инфраструктурата. Българският народ има правото да получи по-добре работеща икономика и аз лично ще направя всичко възможно, за да подпомогна този процес.

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Високотехнологичните продукти на sera предлагат сигурно и надеждно третиране на водатаТехнически статии

Високотехнологичните продукти на sera предлагат сигурно и надеждно третиране на водата

Още от канализационната мрежа и помпените станции започва образуване и натрупване на водороден сулфид H2S - вреден газ с тежък мирис и корозивно въздействие върху бетона и материала на тръбите. Дозиращите системи на sera за железни соли FeCl2 спомагат за свързването му и образуване на железен сулфид FeS, който се транспортира до ПСОВ.

Дозиращите помпи Grundfos SMART Digital са с широки възможности по отношение на дебити и наляганияФирмени статии

Дозиращите помпи Grundfos SMART Digital са с широки възможности по отношение на дебити и налягания

Параметри на групата дозиращи помпи Smart DIGITAL DDA, DDC и DDE като точност на дозиране до 1:3000, широк диапазон на захранващо напрежение (100-240 V, 50/60 Hz), напълно окомплектоване с инсталационни комплекти и други, дават възможност за най-оптимален избор съобразно всяко конкретно приложение.

Дозиращи помпи за пречиствателни станции

Като продължение на темата от брой 1/2017, сп. Екология & Инфраструктура представя коментарите на фирмите Адара Инженеринг и Хенлих, в които те разказват за характеристиките на своите най-актуални и интересни продукти в областта.

Изпомпване на отпадъчни води с променлива скорост Технически статии

Изпомпване на отпадъчни води с променлива скорост

Преди задвижванията с променлива честота да навлязат в употреба, изпомпването с различна скорост се е осъществявало с помощта на двускоростни двигатели и намотки с регулируемо напрежение. През последните 10-15 години индустрията е започнала усилено да използва задвижващи механизми с променлива честота при системите за транспортиране на отпадъчни води.

Дозиращи помпи за пречиствателни станцииТехнически статии

Дозиращи помпи за пречиствателни станции

Към избора и инсталирането на дозиращи помпи трябва да се подходи след цялостно проучване на всички променливи на работната среда. За тази цел операторът на пречиствателната станция трябва да се обърне към опитен и доказан доставчик на дозиращи помпи, който разбира от протичащите процеси.

Община Попово и община Враца изграждат съвместно иновативен проект за локални пречиствателни съоръженияПроекти

Община Попово и община Враца изграждат съвместно иновативен проект за локални пречиствателни съоръжения

Община Попово планира реализацията на проект за изграждане на локални пречиствателни съоръжения в четири селища, които да заменят изграждането на скъпоструващи канализационни мрежи и станции. Партньор по проекта е немската фирма Tlia Umwelt, която вече е реализирала подобни системи в Австрия, Германия, Франция и Великобритания.

Herborner Pumpentechnik, Буркард Шварц: Постигнахме по-строги стандарти от заложените в директивата за екодизайнФирмени статии

Herborner Pumpentechnik, Буркард Шварц: Постигнахме по-строги стандарти от заложените в директивата за екодизайн

Експорт мениджърът за Източна Европа в Herborner Pumpentechnik откроява основните тенденции в производството на помпи за питейни и отпадъчни води.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top