H2O Accadueo 2014 ще се проведе в Болоня през октомври

26.05.2014, Брой 2/2014 / Събития / Води

  • H2O Accadueo 2014 ще се проведе в Болоня през октомври

Събития

 

Тазгодишното издание на традиционното изложение за водния сектор H2O Accadueo ще се проведе между 22 и 24 октомври в Болоня, Италия, съобщиха организаторите от Болонски панаир.

За поредна година международното биенале ще събере специалистите от сектора: производители на материали, технологии и оборудване, публични и частни дружества за интегрирано управление на водните услуги, общински фирми и строители.

Досега събитието с над 20-годишна история се провеждаше в гр. Ферара. Accadueo 2014 ще се състои в изложбения комплекс BolognaFiere, където по същото време ще се проведат и строителните изложения  SAIE и Smart City Exhibition.

› Реклама„В последното издание на H2O през 2012 г. взеха участие 350 изложители, които представиха технологиите си на изложбена площ от над 15 180 кв.м. Изложението посетиха над 6 700 гости, а в рамките на програмата се състояха общо 48 семинара”, припомнят организаторите.

И през 2014 г. изложението ще бъде съпътствано от конференции и семинари на актуални теми в сектора: регулиране на водните услуги, ефективно управление на водните системи и загубите на вода, стратегии, техники и международни практики в областта на управлението на водите, допълват от Bologna Fiere.


› Реклама


С подкрепата на Международната асоциация по водите (IWA), на Federutility (Федерация на фирмите за обществени услуги),  мрежата SWAN (Smart Water Networks) и на италиански експерти в управление на водите, изложението ще бъде домакин на Международна конференция Water Ideas 2014.

В продължение на три дни ще бъдат представени иновативни техники и приложения в управлението на градските води с акцент върху участието на научните изследвания и на текущи европейски проекти.


 

“Водният сектор продължава да представлява интерес за индустрията и в същото време е от изключително значение за устойчивото развитие в екологичен аспект. Изложението H2O се превръща във важен момент за размисъл по стратегически въпроси - от реформата на  водните услуги до устойчиво развитие и инвестиции”, добавят организаторите.


ВИДЕО ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Иновативни сензорни решения за намаляване загубите на водаТехнически статии

Иновативни сензорни решения за намаляване загубите на вода

Благодарение на данните, получени от сензорите във водоснабдителните съоръжения, комуналните дружества във водния сектор могат прецизно да локализират течове в системите и да идентифицират зони с висок риск от загуби на вода.

Фирмени статии

"Save the Planet" Изложение и Конференция за Югоизточна Европа 2017 за управление на отпадъци и рециклиране

От 7 до 9 март ще се проведе 8то издание на събитието за управление на отпадъци и рециклиране.  Проявата насърчава трансфера на технологии и знания от развитите страни към Региона на Югоизточна Европа, създавайки условия за нови делови контакти и партньорства.

БАВ, Иван Иванов: Утвърдихме се като фактор при взимането на стратегически решенияИнтервю

БАВ, Иван Иванов: Утвърдихме се като фактор при взимането на стратегически решения

В интервюто по повод 20-годишнината от създаването на Българската асоциация по водите (БАВ) председателят на организацията споделя своята оценка за изминалия период и развитието на водния сектор в страната.

Иновации и знания на Save the Planet (изложение и конференция за управление на отпадъци и рециклиране)Фирмени статии

Иновации и знания на Save the Planet (изложение и конференция за управление на отпадъци и рециклиране)

5-7 април, София, организатор: Виа ЕкспоРастящите и неоползотворени количества отпадъци са едно от основните предизвикателства у нас. За да ги управляваме по екологичен, рентабилен и ресурсноефективен начин са необходими знания и иновации.

Save the Planet 2015 - изложение и конференция за управление на отпадъци и рециклиране за Югоизточна ЕвропаФирмени статии

Save the Planet 2015 - изложение и конференция за управление на отпадъци и рециклиране за Югоизточна Европа

21-и век е времето на преоценка на начина на потребление и производство. Само след няколко десетилетия броят на населението ще достигне 9 милиарда и ще трябва да споделя ограничените природни ресурси.

Valve World Expo, Фридрих-Георг Керер: Изложението Valve World Expo притежава голям икономически потенциалИнтервю

Valve World Expo, Фридрих-Георг Керер: Изложението Valve World Expo притежава голям икономически потенциал

Директорът на Valve World Expo говори за развитието на изложението за промишлени вентили и как събитието се вписва в портфолиото на форумите в Дюселдорфския панаир.

ВиК - Стара Загора, инж. Румен Райков: Реформите в сектора ще се осъществят само със съдействието на властитеИнтервю

ВиК - Стара Загора, инж. Румен Райков: Реформите в сектора ще се осъществят само със съдействието на властите

Управителят на ВиК - Стара Загора споделя очакванията си във връзка с реализацията на Стратегията за развитието и управлението на водоснабдяването и канализацията до 2023 година.

Регулатори за защита от воден удар в помпени системи от Dorot Control VavesФирмени статии

Регулатори за защита от воден удар в помпени системи от Dorot Control Vaves

HTI България е партньор на глобалния производител на решения за водния сектор Dorot Control Valves. Компанията предлага иновативно решение за защита от воден удар в помпени системи - защитни регулатори с марка Dorot.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top