Global Garant: H2O смесените смоли елиминират ефективно до 5 основни замърсителя

27.10.2014, Брой 3/2014 / Фирмени статии / Води

  • Global Garant: H2O смесените смоли елиминират ефективно до 5 основни замърсителя

Води

 

Автоматичните омекотителни инсталации използват технологията на йонообмена - процес на замяна на калциевите и магнезиевите йони с йони на натрия и хлора. Това е класически метод, прилаган от десетилетия в бита и промишлеността с огромен успех.

При преминаване на водата през йонообменната смола се извършва процес на замяна на натриевите и хлорни йони с калциеви и магнезиеви (тези, които образуват твърдостта на водата - по този начин те са извлечени от водата и нейната твърдост може да бъде измерена с тестер).

Йонообменната смола е изтощена, когато всички йони са заменени. Тогава системата преминава в процес на регенерация и калциевите и магнезиевите йони се изхвърлят към канализацията автоматично. Регенерацията на смолата се извършва с наситен разтвор на натриев хлорид NaCl (таблетирана сол на чували по 25 кг).В промишлеността намират широко приложение автоматичните двуколонни омекотители за непрекъснато действие – двете колони работят в паралел – по време на регенерация захранването се извършва само от едната колона. Инсталациите са заредени със йонообменна смола силен катионит, заместваща йоните на Ca и Mg с Na йони.

Чрез омекотяването на водата се предпазват уредите от натрупване на котлен камък, който води до увеличаване разхода на енергия и в последствие до изгаряне на нагревателите и намаляване на дебита.

При програмирането сервизният инженер задава количеството на смола в колоната, твърдостта на водата и управляващата глава изчислява обема вода до регенерация. На дисплея се редуват текущия час и оставащите м3 вода до регенерация.Новост при обработката на H2O са смесените смоли, чиято основна цел е омекотяването на водата, но също така имат и още 4 функции. H2O смесени смоли и H2O смесени смоли БИО са мултифункционални филтриращи компоненти за вода, които се състоят от 5 висококачествени съставки (йонообменящи и абсорбиращи).

Те ефективно елиминират 5 основни проблема едновременно (твърдост, желязо, манган, органични замърсители, амоняк) в битови и промишлени приложения. H2O смесени смоли намаляват нивата на органични замърсители до 50% (а H2O смесени смоли БИО до 80%).

 

Смолите работят с всякакъв вид водоснабдяване (централно или локално). Сред основните предимства на H2O смесени смоли и H2O смесени смоли БИО са: премахват до 5 основни замърсителя; много по-ефективни са в сравнение с традиционните технологии за пречистване на водата; лесно изчисляване размера на филтъра; ниски оперативни разходи; иновативен подход, който дава възможност за значителни икономии. Смолите са налични в двуслойни PE торби от 25 или 12 литра.

Младен Минчев, офис H2O Глобал Гарант ООД

 

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО СЕГА

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2018 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top