EREMA, Манфред Хакл: Създаваме световни стандарти в рециклирането на пластмаси

23.05.2013, Брой 1/2013 / Фирмени статии / Отпадъци

  • EREMA, Манфред Хакл: Създаваме световни стандарти в рециклирането на пластмаси

Отпадъци

 

Манфред Хакл, член на борда на директорите на EREMA, пред сп. Екология & Инфраструктура

Уважаеми г-н Хакл, бихте ли представили EREMA Engineering Recycling Maschinen und Anlagen като история, структура и предмет на дейност?
От основаването си през 1983 г. EREMA Engineering Recycling Maschinen und Anlagen е специализирана в разработването и производството на системи и технологии за рециклиране на пластмаса и се счита за световния лидер в този сектор. Технологията на EREMA се утвърди като водещ глобален стандарт за голямо разнообразие от задачи, вариращи от рециклирането на полиолефини до полиестер (PET).

Широкото продуктово портфолио на компанията може да бъде разделено в следните основни сегменти: системи за рециклиране на пластмаси и производствени отпадъци в стандартни приложения; системи за рециклиране на силно замърсени отпадъци след потребление; FDA-одобрени рециклиращи системи, например за рециклиране на бутилки; Inline PET приложения (за производство на влакна, фолио и лента); напълно автоматични, самопочистващи се филтри, пелетизиращи системи.Компанията има собствени търговски и сервизни дружества в САЩ, Китай и Япония, както и около 50 регионални представители на всички 5 континента. EREMA предлага адаптирани решения за рециклиране на всички международни клиенти. Многобройните патенти, по-специално за спестяване на енергия, за опазване на околната среда, строгите изисквания за качеството и активната ангажираност към клиентите формират основата за продължителния международен успех на EREMA.През изминалата година EREMA успя да увеличи продажбите си с 10% въпреки сложната икономическа обстановка в световен мащаб. На какво се дължи този ръст?
Действително нашият годишен ръст е средно 10% през последните 10 години. Съществуват три основни причини за обещаващия растеж на EREMA. Да започнем с това, че производството на пластмаси се увеличава драстично с всяка изминала година на фона на намаляващите първични суровинни ресурси. Това означава, че пластмасата става все по-значима като вторична суровина. Вторият фактор за динамичен растеж е стратегията на компанията, включваща непрекъснато разширяване на собствените ресурси. Така например, наскоро EREMA разшири територията на централата си в Ансфелден, близо до Линц, Австрия. С инвестиция от 4,3 млн. евро бяха добавени два нови етажа към централата на компанията, което ще осигури общо 100 нови работни места за отделите инженеринг, продажби и следпродажбено обслужване. Стратегията за растеж се подкрепя и с въвеждането на ново планиране на корпоративните ресурси с ERP система. И третият фактор е отдадеността на компанията към своите клиенти и нашите всеотдайни служители, които имат основен принос за успеха ни.

 

Кои са най-значимите иновации в системите ви за преработка на пластмаси?
Класическа технология на EREMA продължава да бъде водещ стандарт по цял свят. В сърцето на нашите системи е заложена комбинацията от компактор и екструдер, което може да се използва за широк кръг от задачи за рециклиране. Патентованото съотношение диаметър на компактора/диаметър на шнека, както и разполагането на филтъра преди дегазиращата зона са ункикални решения на ЕРЕМА, гарантиращи ненадминатото качество на регранулата. Всички наши решения, като водещи в този сектор, са насочени към най-високо качество при възможно най-нисък разход на енергия. Това ни е водило и при разработката на рециклиращите системи за PET VACUREMA.

Най-новият ни продукт COREMA съчетава ползата от рециклиране и смесване, и дава възможност за създаване на нови, персонализирани пластмасови съединения от евтина рециклирана суровина.
Имаме и още по-нови разработки, които в момента се патентоват и се надяваме да можем да ги покажем на "К 2013" в Дюселдорф през октомври тази година.

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Техники за минимизиране на отпадъците в индустриятаТехнически статии

Техники за минимизиране на отпадъците в индустрията

В индустриалните предприятия обикновено се харчат доста средства за управление на отпадъците, необходими са персонал, енергия, суровини. Статията в броя представя техниките за минимизиране на отпадъците, благодарение на които може да се постигне максимална ефективност с минимум разходи.

Технологии за рециклиране на електрическо и електронно оборудванеТехнически статии

Технологии за рециклиране на електрическо и електронно оборудване

Тъй като този вид отпадъци съдържат ценни и редки метали, както и потенциално опасни вещества, отговорното им управление включва на първо място повторна употреба на все още функциониращите устройства, поправка на повредените, извличане на електронните компоненти, рециклиране и обезвреждане.

ЕП прие проектозакон за увеличаване процента на рециклирани отпадъциБизнес

ЕП прие проектозакон за увеличаване процента на рециклирани отпадъци

Според документа, до 2030 г. 70% от битовите отпадъци трябва да бъдат рециклирани или подготвени за повторна употреба, докато ЕК предложи процентът да е 65. За материалите за опаковки, като хартия и картон, пластмаса, стъкло, метал и дървесина, евродепутатите предлагат цел от 80% до 2030 г. с междинни цели за всеки материал за 2025 г.

Международно събитие за управление на отпадъците и рециклиране - от 7 до 9 март в СофияФирмени статии

Международно събитие за управление на отпадъците и рециклиране - от 7 до 9 март в София

Ще бъдат демонстрирани малки и микро биогаз инсталации за оползотворяване на място на отпадъците от ферми, земеделски производства, хранително-вкусова промишленост и всички останали индустриални сектора, образуващи биоразградими отпадъци. Ще може да се видят и високо ефективни системи за компостиране и за производство на биогаз от биоразградимата част от твърдите битови отпадъци на общините. 

Kонцепцията за кръгова икономика в ЕвропаСтандарти

Kонцепцията за кръгова икономика в Европа

Преходът към кръгова икономика се основава на три стълба: ползи за околната среда, особено по отношение на ограничаване на въздействието върху нея и намаляване използването на ресурси; спестяване на разходи от понижените нужди от природни ресурси; и създаване на нови пазари, предоставящи допълнителни икономически ползи от кръгови практики, например по отношение на създаването на работни места или подобряване на благосъстоянието.

Нови изисквания към разделното събиране на отпадъци и тяхното предаване

О т 1 януари т. г.

Рециклиране на пластмасиТехнически статии

Рециклиране на пластмаси

Пластмасата е органичен полимерен материал, широко използван за производството на изделия с разнообразна форма. При производството им се използват различни процеси на обработка на пластмасата, сред които екструдиране, формоване, леене, струговане.

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top