Екопак обяви Пловдив и Пещера за най-зелени общини на 2015 г.

29.03.2016, Брой 2/2016

 

Община Пловдив и община Пещера бяха обявени за най-зелени общини за изминалата 2015 г. в първото издание на конкурса “Най-зелена община”, организиран от Екопак България. Целта на инициативата бе да отличи най-добрите еко проекти, насочени към повишаване ефективността при разделното събиране на отпадъци от опаковки.

Общо 24 общини-партньори на Екопак взеха участие в конкурса, който се проведе в три категории, в зависимост от обхванатото население на общините – малки общини с население до 20 000 жители, средни общини с население между 20 000 и 100 000 жители и големи общини с население над 100 000 жители.

Община Пловдив спечели първо място в категория “Голяма община” с награда 25 000 лв. с проект за повишаване ефективността на системата за разделно събиране на отпадъци от опаковки в районите Централен и Тракия. Община Пещера бе наградена с 15 000 лв. в категория “Средна община” за своето участие в конкурса с проект за повишаване на контрола и опазване на системата за разделно събиране, както и популяризирането й сред населението на общината.

Проектите са избрани за победители в своята категория заради съответствието им с изискванията за иновативен подход, устойчивост, екологична ефективност и социална приемливост, както и повишаването на информираността на населението за ползите от разделното събиране на отпадъци.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top