Ecomondo 2019 събра 1300 изложители от 30 страни

25.11.2019, Бизнес / Отпадъци

  • Ecomondo 2019 събра 1300 изложители от 30 страни
  • Ecomondo 2019 събра 1300 изложители от 30 страни
  • Ecomondo 2019 събра 1300 изложители от 30 страни
  • Ecomondo 2019 събра 1300 изложители от 30 страни
  • Ecomondo 2019 събра 1300 изложители от 30 страни
  • Ecomondo 2019 събра 1300 изложители от 30 страни

Бизнес

 

В продължение на четири дни, от 5 до 8 ноември т. г., изложбеният център в Римини бе домакин на 1300 компании от 30 страни, които се включиха в едно от водещите международни изложения за технологии за опазване на околната среда Ecomondo. Според организаторите от Italian Exhibition Group (IEG) с тазгодишното си издание събитието отново се е утвърдило като незаменима бизнес платформа, носеща неоспорими ползи за участниците.

Ecomondo 2019 бе посетено от хиляди купувачи от 130 държави, сред които и България. Страната ни участваше с три делегации, включващи представители на Столична община, Асоциацията на еколозите от общините в България (АСЕКОБ), Браншовата камара на целулозно-хартиената промишленост, общински предприятия и компании от различни индустриални сектори. Над 500 от купувачите бяха регистрирани в специалната онлайн платформа на Ecomondo, благодарение на която имаха възможността да проведат ползотворни предварително уговорени бизнес срещи с фирмите изложители.

Статистиката на IEG отчита 24% ръст в сравнение с 2018 г. в участието на международни представители на промишления и търговския сектор. "Изключително, дори изненадващо издание на Ecomondo", бе единодушното мнение на изложителите. Събитието бе посетено също и от 520 италиански и чуждестранни журналисти, сред които по традиция бе и редактор от екипа на водещото издателство за специализирана техническа периодика TLL Media.

"Това е най-важното изложение за зелената икономика в световен мащаб. Провежда се тук в Италия, където разполагаме с отлични технологии и познанията, необходими за промяна на процесите и поведението на потребителите", заяви италианският министър на околната среда Серджо Коста по време на откриването на изложението. Министърът бе придружен от редица представители на правителството и парламента, които се срещнаха с фирмите изложители и взеха участие в различни дискусии.Посетителите на изложението, което се проведе на обща площ от 129 000 кв. м, имаха възможността да се запознаят с иновативни технологии за интегрирано управление и използване на материалите с цел подобряване на ефективността на производствените процеси. Сред основните теми на събитието отново бяха кръговата биоикономика, интегрираният воден цикъл, устойчивият мениджмънт на отпадъци и др. Няколко събития от богатата съпътстваща програма на форума бяха посветени на синята икономика, която се разглежда като сектор с обещаващ потенциал, тъй като морските басейни, при положение че са в добро състояние, поглъщат големи количества въглероден диоксид. Конферентната програма, включваща над 150 събития и около 1000 говорители, обхвана в дълбочина всички актуални теми, научните, приложните и законодателните аспекти, движещи реализацията на концепцията за кръгова икономика. Обсъдени бяха добри практики в областта, както и интересни проекти за устойчива мобилност, управление на хранителни отпадъци, устойчиво строителство и мениджмънт на пластмасови отпадъци. Във фокуса бяха и темите за Индустрия 4.0 в управлението на отпадъци, технологичния напредък в охарактеризирането на замърсители, възстановяването на почви, компостирането и анаеробното разграждане.


 

Един от акцентите бе и специализираната изложба на сметосъбираща и сметоизвозваща техника Sal.Ve, което се организира на двугодишна база. На изложбена площ от 6000 кв. м беше показана пълна гама индустриални и специализирани превозни средства за събиране на твърди и течни отпадъци, компактори, метачни машини и оборудване за хидродинамично почистване.

Следващото издание на Ecomondo и съпътстващото го изложение за възобновяеми източници на енергия, интелигентни градове и енергийна ефективност Key Energy ще се проведат отново в Римини от 3 до 6 ноември 2020 г.

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Сметосъбираща и сметоизвозваща техникаТехнически статии

Сметосъбираща и сметоизвозваща техника

Сметосъбиращата техника е обичайна гледка по улиците в урбанизираните териотрии. От материала може да научите интересни подробности за конструкционните характеристики на различните видове камиони за събиране и извозване на битови отпадъци.

Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноемвриФирмени статии

Платформата за зелена икономика Ecomondo се завръща в Римини от 5 до 8 ноември

Фокусът на Ecomondo 2019 ще се насочи към някои приоритетни теми в сектора, сред които е увеличаване присъствието на глобални компании от управлението на отпадъците, включване на нови компании, прилагащи кръгов подход, разширяване на веригата на биоикономиката с акцент върху органичния сектор и интегрираните биорафинерии, екодизайн и нови материали, Индустрия 4.0 IoT/ITC, нискоемисионен транспорт, енергийна ефективност, развитие на зоната за комунални услуги, раздел за рекултивация на замърсени терени и преустройство на територии.

община Пловдив, инж. Иван Тотев: Разполагаме с богат опит в устойчивото управление на отпадъциИнтервю

община Пловдив, инж. Иван Тотев: Разполагаме с богат опит в устойчивото управление на отпадъци

От разговора с кмета на Пловдив може да научите повече за актуалните и вече реализираните проекти в областта на устойчивото управление на различните групи отпадъци, генерирани на територията на общината.

Ecomondo 2018 демонстрира тенденциите в опазването на околната средаБизнес

Ecomondo 2018 демонстрира тенденциите в опазването на околната среда

За поредна година представител на водещото издателство за специализирана техническа периодика TLL Media имаше възможността да посети мащабното събитие и да се запознае отблизо с представените иновативни решения за събиране, транспортиране, третиране и оползотворяване на отпадъци, мониторинг на води, въздух и почви, ремедиация на замърсени терени и др.

Инсталации за сортиране на отпадъциТехнически статии

Инсталации за сортиране на отпадъци

Статията представя най-разпространените технологии за сортиране на битови отпадъци, предимствата и недостатъците на ръчните и автоматизираните процеси и прилаганите подходи в сортиращите инсталации.

Шредери – технологични новостиТехнически статии

Шредери – технологични новости

Повишаването на нивото на оползотворяване на отпадъците е сред главните движещи сили за осъществяване на прехода към кръгова икономика. Това е един от факторите, обуславящ разработването на новите и по-ефективни машини за рециклиране.

Управление на отпадъци от целулозно-хартиената промишленостТехнически статии

Управление на отпадъци от целулозно-хартиената промишленост

Всяка година от целулозно-хартиеното производство в ЕС се генерират близо 11 млн. т отпадъци, включващи дървесни остатъци, различни видове утайки и пепели. Кои са най-подходящите методи за оползотворяването и обезвреждането им, четете в статията.

Ecomondo 2017 представи реални примери за кръгова икономикаСъбития

Ecomondo 2017 представи реални примери за кръгова икономика

Тази година водещото специализирано изложение представи шест тематични области с акцент върху отпадъците и ресурсите. В 14 различни зали бяха представени технологии и машини за обработка на отпадъци, системи и контейнери за всякакъв вид отпадъци, оборудване и превозни средства за събиране и транспортиране, машини и оборудване за преместване и повдигане, както и редица решения за оползотворяване на материали. За всичко това, както и за богата съпътстваща програма от конференции и награди, разказва репортажът на Елеонора Еленкова.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top