В новия брой на Екология & Инфраструктура

Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

Новият електронен брой 5/2018 на единственото у нас техническо списание за екология и инфраструктура акцентира върху иновациите при едни от най-широко прилаганите машини за механично третиране на отпадъци - шредерите. Другите интересни статии в броя са посветени на индустриалните водни филтри, съоръженията за прахоулавяне и инфраструктурните мерки по корекцията на речни корита. Прочетете целия брой за още актуална техническа информация.

Целият бройНай-интересно

Оптимизиране на помпените системи при третирането на водиТехнически статии

Оптимизиране на помпените системи при третирането на води

Някои от ползите от извършването на оптимизация включват постигане на максимална ефективност, намаляване на разходите за поддръжка и увеличаване на средната продължителност на периодите между ремонтите.

Water 4.0 – Industry 4.0 за водния секторТехнически статии

Water 4.0 – Industry 4.0 за водния сектор

Подобно на Industry 4.0, концепцията Water 4.0 е на път да доведе до революция във водния сектор. Как дигитализацията и автоматизацията могат да гарантират ресурсно ефективно, гъвкаво и конкурентоспособно управление на водите, разберете от статията.

IoT технологии в третирането на водиТехнически статии

IoT технологии в третирането на води

Внедряването на иновативни технологии като интернет на нещата, облак-базирана виртуализация и моделиране на данните в областта на пречистването както на питейни, така и на отпадъчни води, се превръща във все по-голяма необходимост. Какви са ползите за ВиК операторите от прилагането на тези решения и как те могат да променят сектора изцяло, може да разберете от статията.

Рециклиране на битови отпадъци - ПE фолио: сега и в Южна Африка!Фирмени статии

Рециклиране на битови отпадъци - ПE фолио: сега и в Южна Африка!

Произведена и доставена от HERBOLD MECKESHEIM, линията може да преработи годишно до 8000 тона фолио, използвани «биг-бегс» и подобни отпадъци.

Изграждане на въздушни електропроводни линииТехнически статии

Изграждане на въздушни електропроводни линии

Въздушните електропроводни линии са изключително дълготрайни активи, изискващи дългосрочни инвестиции с голям размер. Статията представя интересна информация за конструктивните им елементи и етапите на планирането и реализацията им.

Производство на гориво от отпадъци (RDF)Технически статии

Производство на гориво от отпадъци (RDF)

От статията може да научите кои са технологиите за получаване на RDF от смесено събрани твърди битови отпадъци и как предварителното третиране влияе върху най-важните характеристики на горивото.

Отпадъците – как да ги управляваме ефективно и да ги превръщаме в нови ресурси?Фирмени статии

Отпадъците – как да ги управляваме ефективно и да ги превръщаме в нови ресурси?

Келдал апарати - определяне на азот във водиТехнически статии

Келдал апарати - определяне на азот във води

Всичко започнало преди много, много време.... покрай бирата.

Докато изследвал протеините при производството на малц, шефът на лабораторния отдел на Карлсберг, разработил метод за определяне на съдържанието на азот, който е по-бърз и по-точен от използвания дотогава. От 1883 г. досега методът на Келдал продължава да бъде широко приет и намира редица приложения – за определяне на азот във води, отпадъчни води, утайки от пречиствателни станции, почви, хранителни продукти, напитки, фуражи, както и в предприятия от химическата и фармацевтичната индустрия. Всичко за методите и апаратурата за определянето на азот във водите - в статията.


 

 

Още броеве

Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

брой 3 2018

Акцент в новия електронен брой 3/2018 на единственото у нас техническо списание за екология и инфраструктура е статията в рубрика Отпадъци, посветена на технологиите за производство на гориво от смесено събрани битови отпадъци и основните качествени параметри на RDF. В изданието четете още специално интервю с кмета на община Златоград Мирослав Янчев, който споделя добри практики в областта на управлението на битови отпадъци и говори за поредното участие в националния конкурс ЕКООБЩИНА. Открийте още полезни технически материали като разгледате целия брой.

Целият брой

Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

брой 2 2018

Водеща тема на първия специален брой за 2018 г. на единственото у нас техническо списание за екология е концепцията Water 4.0, която се смята за бъдещето в развитието на водния сектор. От изданието може да разберете и повече за скруберите като едни от най-често използваните съоръжения за емисионен контрол, оборудването за сушене на утайки от пречиствателни станции и как хранителните и зелените отпадъци могат да се превърнат в ценен ресурс. За още интересна техническа информация, вижте целия брой.

Целият брой

Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

брой 1 2018

Сред най-интересното от първия брой за 2018 година на единственото у нас техническо списание за екология и инфраструктура: развиваме темата за полагането на газопроводи, отправяме поглед към предстоящите изложения Вода София и Save the Planet, дърпаме завесата пред една интересна реализация на HERBOLD MECKESHEIM в Южна Африка.... 
И още много интересни материали в броя. Прочетете го.

Целият брой

Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

брой 6 2017

Екология и Инфраструктура 6/2017 е първият, пилотен брой в новия формат на единственото у нас техническо списание за екология.
Най-интересното от Ecomondo 2017 - от мястото на събитието. Репортаж на журналист на списанието за случилото се на най-големия европейски екологичен форум. Интересни екологични проекти в общините Габрово и Търговище. Всичко за методите и апаратурата за определянето на азот във водите в статията за Келдал апаратите. Методите и техниките за намаляването на отпадъците от промишленото производство и още супер интересни статии в броя.

Целият брой

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2018 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top