В новия брой на Екология & Инфраструктура

Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

Водеща тема на първия специален брой за 2018 г. на единственото у нас техническо списание за екология е концепцията Water 4.0, която се смята за бъдещето в развитието на водния сектор. От изданието може да разберете и повече за скруберите като едни от най-често използваните съоръжения за емисионен контрол, оборудването за сушене на утайки от пречиствателни станции и как хранителните и зелените отпадъци могат да се превърнат в ценен ресурс. За още интересна техническа информация, вижте целия брой.

Целият бройНай-интересно

Ecomondo 2017 представи реални примери за кръгова икономикаСъбития

Ecomondo 2017 представи реални примери за кръгова икономика

Тази година водещото специализирано изложение представи шест тематични области с акцент върху отпадъците и ресурсите. В 14 различни зали бяха представени технологии и машини за обработка на отпадъци, системи и контейнери за всякакъв вид отпадъци, оборудване и превозни средства за събиране и транспортиране, машини и оборудване за преместване и повдигане, както и редица решения за оползотворяване на материали. За всичко това, както и за богата съпътстваща програма от конференции и награди, разказва репортажът на Елеонора Еленкова.

Би Ар Ес Болканс, Петър Муховски: Решението ни за реновиране на батерии е напълно екологосъобразноФирмени статии

Би Ар Ес Болканс, Петър Муховски: Решението ни за реновиране на батерии е напълно екологосъобразно

Маркетинговият директор на Би Ар Ес Болканс разказва за същността, предимствата и приложимостта на технологията за реновиране на батерии, която компанията предлага на българския пазар.

Екологични практики и технологии в пивоварната индустрияБизнес

Екологични практики и технологии в пивоварната индустрия

Въпреки отбелязания значителен технологичен напредък през последните 20 години, консумацията на вода, енергопотреблението, генерирането на отпадъчни води, твърди отпадъци, странични продукти и емисии във въздуха остават основни екологични предизвикателства за пивоварната промишленост.

Карлсберг Груп обяви нова програма за устойчиво развитиеБизнес

Карлсберг Груп обяви нова програма за устойчиво развитие

“Програмата е отговорът на Карлсберг на нарастващото потребителско търсене на устойчиви продукти във времена на глобални предизвикателства като промените в климата, недостига на вода и здравето на хората в глобален аспект”, коментират от компанията.

Системи за UV обеззаразяване на водиТехнически статии

Системи за UV обеззаразяване на води

Ефективността на ултравиолетовата светлина варира в зависимост от дължината на вълната. За повечето микроорганизми пикът на бактерицидното UV действие се проявява при около 260 nm, локалният минимум - при 230 nm, и падът до нула при 300 nm.

Системи за дифузна аерацияТехнически статии

Системи за дифузна аерация

Обикновено с формата на диск, тръба или пластина, въздушният (мембранният) дифузор е безценен при преноса на въздух, а с това и на кислород, в битови или производствени отпадъчни води. Днес системите за дифузна аерация се класифицират въз основа на физическите характеристики на оборудването. Те могат да бъдат групирани в три категории: порьозни (за фини мехурчета), непорьозни (за едри мехурчета) и други дифузорни устройства.

 

Политика за устойчиво развитие и екологични проекти в пивоварна ЗагоркаПроекти

Политика за устойчиво развитие и екологични проекти в пивоварна Загорка

Компанията полага много усилия за намаляване нивото на водопотребление за всеки литър произведена бира, като поставените цели на глобално ниво за групата на Хайнекен нареждат Загорка сред компаниите, които са постигнали най-висока ефективност в тази насока.

Автоматизация в ПСОВТехнически статии

Автоматизация в ПСОВ

Hарастващите предизвикателства в сектора - увеличаването на нормативните изисквания, амортизацията на инфраструктурата и необходимостта от повишена работна ефективност, принуждават операторите на пречиствателни станции да променят традиционните си експлоатационни практики.


АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО СЕГА

 

 

Още броеве

Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

брой 6 2017

Екология и Инфраструктура 6/2017 е първият, пилотен брой в новия формат на единственото у нас техническо списание за екология.
Най-интересното от Ecomondo 2017 - от мястото на събитието. Репортаж на журналист на списанието за случилото се на най-големия европейски екологичен форум. Интересни екологични проекти в общините Габрово и Търговище. Всичко за методите и апаратурата за определянето на азот във водите в статията за Келдал апаратите. Методите и техниките за намаляването на отпадъците от промишленото производство и още супер интересни статии в броя.

Целият брой

Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

брой 5 2017

"Рекултивация на депа" представя основните етапи при закриване на депа за битови отпадъци – изграждане на изолиращ екран, както и управление на инфилтрата и сметищния газ.

Кои са устойчивите практики в пивоварния сектор у нас? Темата продължава с продуктов преглед на някои от водещите компании в страната, които предлагат решения в областта, осигуряващи високо качество на крайната продукция и опазване на околната среда.

Целият брой

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2018 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top