Дозиращите помпи Grundfos SMART Digital са с широки възможности по отношение на дебити и налягания

30.03.2017, Брой 2/2017 / Фирмени статии / Води

  • Дозиращите помпи Grundfos SMART Digital са с широки възможности по отношение на дебити и налягания

Води

 

Новото поколение дозиращи помпи Smart DIGITAL DDA, DDC и DDE със стъпкови електродвигатели с променлива скорост на въртене предлагат перфектни характеристики и имат широко приложение в различни отрасли. Комбинацията от експертно познание и патентовани съвременни решения трасират пътя за стандарти на бъдещето.

Клик-монтажната плоча на помпите осигурява удобство при експлоатация и поддръжка – възможни са три различни работни положения без влагане на допълнителни аксесоари. Управляващият панел на помпите от серии DDA и DDC може да бъде лесно разположен челно или странично.

Параметри на групата дозиращи помпи Smart DIGITAL DDA, DDC и DDE като точност на дозиране до 1:3000, широк диапазон на захранващо напрежение (100-240 V, 50/60 Hz), напълно окомплектоване с инсталационни комплекти и други, дават възможност за най-оптимален избор съобразно всяко конкретно приложение.Серията дозиращи помпи Smart DIGITAL включва моделите: DDA 7,5-16 с дебит на дозиране до 7,5 l/h, налягане до 16 bar; DDC 6-10 (до 6 l/h, до 10 bar); DDE 6-10 (до 6 l/h, до 10 bar); DDC 9-7 (до 9 l/h, до 7 bar); DDA 12-10 (до 12 l/h, до 10 bar); DDC 15-4 (до 15 l/h, до 4 bar); DDE 15-4 (до 15 l/h, до 4 bar); DDA 17-7 (до 17 l/h, до 7 bar); DDA 30-4 (до 30 l/h, до 4 bar).

Вариантите на управление за DDA моделите са с алармено реле и аналогов изход и Flow Control или с алармено реле и аналогов изход и Flow Control и възможност за измерване на дебита. DDC могат да бъдат управлявани посредством дисплей или с алармено реле и аналогов изход. Управлението на DDE може да бъде базово (без дисплей), с базов импулсен изход (без дисплей) или с алармено реле и аналогов изход.

Предлагат се и варианти без алармено реле, с алармено реле и аналогов изход, като в доставката са включени и инсталационен комплект за монтаж и присъединителни фитинги, както и кабелен щекер.Дозиращите помпи DDA са с широки възможности по отношение на дебити и налягания, с дисплей, сензорен контрол и измервателни функции. Те се използват основно за индустриални приложения, процесни води, обратна осмоза, производство на напитки, производство и обработка на хартия, третиране на вода в топлотехнически системи и пречиствателни приложения, и в хранително-вкусовата промишленост.

DDC са лесни за работа дозиращи помпи със стандартни входове и изходи за обща употреба. Те намират приложение при обработка на питейна вода, дезинфекция, третиране на отпадъчни води и вода в басейни, в почистващи системи, охладителни кули и химическата индустрия.

 

Дозиращите помпи от нискобюджетната серия DDE са без дисплей и се използват в автомивки и за поливни системи. Те се предлагат с дозираща глава от PP, PVC, PVDF или неръждаема стомана 1.4401, уплътнения, изработени от EPDM, FKM или PTFE, и кран от керамика или неръждаема стомана 1.4401. Вентилът може да е стандартен или с пружина.

инж. Милен Петков,
регионален офис Варна, Адара Инженеринг

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Високотехнологичните продукти на sera предлагат сигурно и надеждно третиране на водатаТехнически статии

Високотехнологичните продукти на sera предлагат сигурно и надеждно третиране на водата

Още от канализационната мрежа и помпените станции започва образуване и натрупване на водороден сулфид H2S - вреден газ с тежък мирис и корозивно въздействие върху бетона и материала на тръбите. Дозиращите системи на sera за железни соли FeCl2 спомагат за свързването му и образуване на железен сулфид FeS, който се транспортира до ПСОВ.

Дозиращи помпи за пречиствателни станции

Като продължение на темата от брой 1/2017, сп. Екология & Инфраструктура представя коментарите на фирмите Адара Инженеринг и Хенлих, в които те разказват за характеристиките на своите най-актуални и интересни продукти в областта.

Дозиращи помпи за пречиствателни станцииТехнически статии

Дозиращи помпи за пречиствателни станции

Към избора и инсталирането на дозиращи помпи трябва да се подходи след цялостно проучване на всички променливи на работната среда. За тази цел операторът на пречиствателната станция трябва да се обърне към опитен и доказан доставчик на дозиращи помпи, който разбира от протичащите процеси.

Предварително изработените помпени станции Grundfos са гъвкаво и надеждно решение за отвеждане на отпадъчни водиФирмени статии

Предварително изработените помпени станции Grundfos са гъвкаво и надеждно решение за отвеждане на отпадъчни води

Като вносител и партньор на световния помпен концерн Grundfos, Адара Инженеринг предлага предварително изработени напълно окомплектовани помпени станции на производителя. При отвеждането на отпадъчни и дренажни води предварително изработените помпени станции са икономически изгодна, гъвкава и надеждна алтернатива на традиционните бетонни решения.

Адара Инженеринг, инж. Милен Петков: Успешно налагаме на пазара най-актуалните енергийно ефективни решения в областта на помпеното оборудване от Grundfos и BuschФирмени статии

Адара Инженеринг, инж. Милен Петков: Успешно налагаме на пазара най-актуалните енергийно ефективни решения в областта на помпеното оборудване от Grundfos и Busch

Мениджърът продажби - Североизточна България за Адара Инженеринг разказва за актуалните предложения в продуктовия каталог и разкрива подробности от стратегията за увеличаване ръста на продажбите и разширяване на пазарните позиции на фирмата.

Дозиране на химикали във води

Химичните методи за обработване на вода за питейни цели зависят най-вече от избраните химични вещества с оксидиращи и биоцидни свойства. Те се използват за отстраняването на нежелани примеси във водата, за дезинфекция на питейната вода, за пречистване на отпадни или промишлени води.

Адара Инженеринг, инж. Здравка Атанасова: Качеството ще става все по-важен критерий при избора на изпълнителиФирмени статии

Адара Инженеринг, инж. Здравка Атанасова: Качеството ще става все по-важен критерий при избора на изпълнители

Управителят на Адара Инженеринг говори за приоритетите в дейността на компанията и плановете за разширяване на партньорската структура.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top