Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния сектор

01.01.2023, / Фирмени статии /

 • Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния сектор

 

Ехнатон разполага с дългогодишен опит и редица мащабни реализации зад гърба си в областта на управлението на отпадъчни води. Поемайки предизвикателствата на нови проекти, компанията се стреми да следва световните норми в опазването на околната среда, както и тенденциите за енергийна ефективност и екологична целесъобразност на работа. Специализираните екипи на компанията ще ви помогнат с:

 • Разработване и развой на цялостни проекти "до ключ"
 • Проектиране, доставка, изработка, кабелни инсталации, полагане на кабели, свързване, пуск и настройка
 • Градски пречиствателни станции и индустриални пречиствателни станции
 • Управление на процеси за обработка на утайки
 • Управление на метантанкове и системи за производство на електричество и топла вода от биогаз
 • Реализиране на проекти за помпени станции за питейни и отпадъчни води
 • Доставка, инсталация, пуск и настройка на КИПиА
 • Най-иновативни методи за управление на технологичните процеси, базирани на водещи фирми в областта на измерванията на физико-химичните характеристики на водите
 • Използване на системи за управление и визуализация – SCADA, PLC
 • Постигане на максимална производителност и високо ниво на ефективност.

Ехнатон се гордее с най-емблематичния си проект – цялостна реконструкция на пречиствателна станция Кубратово. През последните години компанията участва в процеса по изграждане и модернизация на редица водещи ПСОВ в цялата страна и в далечни пазари (като Пакистан).

 

Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нов метантанк в ПСОВ Кубратово

Мащабният проект, приключил през ноември 2020 г., цели изграждане и въвеждане в експлоатация на нов, пети метантанк на територията на ПСОВ Кубратово, Софийска вода АД, част от Veolia. Главен изпълнител на проекта е SADE Bulgaria.

Реализираното от Ехнатон инженерингово решение включва проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нов, модерен, високоефективен метантанк от 7 хиляди куб. метра, както и запазване на технологията на управление на съществуващите метантанкове.
За да изпълни проекта, освен на инженеринговия си опит и компетенция, Ехнатон разчита на партньорството си с водещи световни производители на апаратура и технологии.

 

Изграждане на цялостна електро и КИП и А система в ПСОВ – гр. Ямбол

В периода 2019 г. – 2020 г. Ехнатон участва в проект като подизпълнител на Аква Конструкшън ЕООД, с водещ партньор Елит Строителна Компания ЕООД. Доизградена е успешно ПСОВ в гр. Ямбол, която обслужва цялото население на областния град, включително осигурява пречистване на водите от индустриалната зона. Предвидена е с капацитет за 110 000 еквивалент жители.

Инженеринговият проект за доизграждане на ПСОВ с довеждащи комуникации и реконструкция на Главен колектор в гр. Ямбол е предизвикателен и отговорен. Специалистите от фирма Ехнатон България, отговарящи за изпълнението му, извършват всички дейности, описани в обхвата на проекта по електрическа част, управление, софтуер за PLC и SCADA система. Реализират пуск, тест и настройка на всички съоръжения. Системата е тествана изцяло съгласно заложената технология в заданието.

 

Автоматизация на локални пречиствателни станции в Пакистан

В сътрудничество с фирма Електроинвент Ехнатон разработва и въвежда в експлоатация PLC и HMI софтуер за управление на над 120 локални пречиствателни станции за питейна вода в районите на Хавалпур, Бахавалпур, Бхавалнагар, Рахим Яар Кан и Лодран – Пакистан. В периода май 2015 – юни 2016 г. компанията реализира управление на процеса в автоматичен и полуавтоматичен режим, мониторинг и архивиране на данните от процесите.

На Ехнатон е възложена доставката и софтуерното обезпечаване на програмируеми логически контролери (PLC) и HMI операторски терминали за пречиствателните станции за чиста вода. Те са два типа в зависимост от технологията на пречистване и филтриране на водата: "обратна осмоза" и "ултрафилтрация", като всяка една от тях бива захранвана от електрическата мрежа, от PV източник и с хибридно захранване (от мрежата и от DC (PV) източник).

 


 

 

www.akhnaton.biz

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективностФирмени статии

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективност

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния секторФирмени статии

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния сектор

Ехнатон помага на клиентите си да намалят водния си отпечатък чрез оптимизиране на процесите и мониторинг, което същевременно води до генериране на значителни икономии на енергия и понижена консумация на химикали.

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в ПакистанФирмени статии

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в Пакистан

В сътрудничество с фирма Електроинвент Ехнатон разработва и въвежда в експлоатация PLC и HMI софтуер за управление на над 120 локални пречиствателни станции за питейна вода в районите на Хавалпур, Бахавалпур, Бхавалнагар, Рахим Яар Кан и Лодран – Пакистан.

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в РиминиФирмени статии

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в Римини

За шеста поредна година Експо Бизнес Партнерс, в ролята си на официален представител на Italian Exhibition Group за България, организира делегация от 10 български фирми, заинтересовани от въвеждането на машини и технологии, свързани с кръговата икономика.

Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нов метантанк 7000 m³ Фирмени статии

Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нов метантанк 7000 m³

За да изпълни проекта, освен на инженеринговия си опит и компетенция, Ехнатон разчита на партньорството си с водещи световни производители на апаратура и технологии. Основното оборудване, вложено в проекта и обезпечило високото ниво на изпълнение, е производство на един от лидерите в индустриалната автоматизация – Schneider Electric.

SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни водиФирмени статии

SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни води

Модулно структурираната серия CM може да покаже своите предимства в пълна степен и при големи спирателни клапани, а благодарение на променливата си скорост на действие, ефективно да предотврати хидравлични удари. Допълнителната възможност за включване на функцията Fail-Safe при отпадане на ел. захранването осигурява максимална безопасност, включително и за UV дезинфекционни системи.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top