Биорок България, Георги Йовков: Предлаганите от нас продукти са строго ориентирани към опазване на околната среда и водните ресурси

28.02.2014, Брой 1/2014 / Интервю /

  • Биорок България, Георги Йовков: Предлаганите от нас продукти са строго ориентирани към опазване на околната среда и водните ресурси

Интервю

 

Георги Йовков, управител на Биорок България, пред сп. Екология & Инфраструктура

Уважаеми г-н Йовков, Вие сте официален представител на продуктите StormTech у нас. Какво включва предлаганата гама?
Продуктите StormTech са отскоро на българския пазар, като за нас е удоволствие да представим още един иновативен продукт, който е много по-различен от досега познатите ни дренажни системи и отново строго ориентиран към опазване на околната среда и най-вече водните ресурси, отговарящ на чл. 40 от Наредба № РД-02-20-8 от 17 май 2013 г. за проектиране, изграждане и експлоатация на канализационни системи.

Уникалната система за управление на дъждовни води StormTech предлага голямо разнообразие и различни размери на камерни системи, т. нар. дренажни тунели (SC-310, SC-740, DC-780, MC-3500 и MC-4500), така че архитектите да се възползват максимално от площта на терена, като могат да се монтират под паркинги и пътища с изключително тежко натоварване.

StormTech предлага също така голяма гама от геотекстили, геомембрани и системи за затревяване и укрепване на труднодостъпни терени. Продукти от ново поколение, които се използват в пътното строителство, речните корита и много други приложения. Компанията ADS е най-големият производител на дренажни системи в Америка.

Постоянните предизвикателства, поставяни от проектанти, инженери и инвеститори, ни карат непрекъснато да разширяваме гамата на продуктите си, като осигуряваме допълнителна гъвкавост спрямо техните обекти.Кои са предимствата на изделията, които ги правят конкурентоспособни на нашия пазар?
Разнообразието от модули, което предлагаме, ни откроява от досега познатите дренажни системи, съчетано с качеството, устойчивостта, изключителната издръжливост, както и забележително бързият монтаж. Например с един товарен автомобил може да доставим камерна система с обем от 685 м3, а 10 броя камерни системи MC-3500 осигуряват общ монтиран обем от над 50 м3 и могат да бъдат лесно монтирани в рамките на 10 минути.

За монтиране на същия обем чрез контейнерна система или блокчета е необходимо да бъдат инсталирани 150 до 200 броя, което отнема значително повече време и средства, и прави StormTech икономически по-изгодни. Освен това StormTech продуктите са разработени в съответствие с най-строгите изисквания и стандарти в сектора, като притежават и всички нужни европейски сертификати.


 


За какви приложения са подходящи и кои ще бъдат основните ви клиенти?
Системата StormTech е предназначена основно за използване под паркинги, пътища и тежки земни маси, като по този начин пести ценни площи и запазва водните ресурси. Вече имаме няколко изпълнени обекта с технологията StormTech и мога да кажа, че нашите клиенти са едни от водещите и динамично действащи строителни фирми и инвеститори в страната.

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Биорок България представи най-новия модул за малки пречиствателни станции Biorock 25 на изложението IFAT 2014Фирмени статии

Биорок България представи най-новия модул за малки пречиствателни станции Biorock 25 на изложението IFAT 2014

Иновативното решение за пречистване работи изцяло без електричествоБиорок България представи малката пречиствателна станция Biorock 25 за пречистване на битови отпадни води на международното изложение за екологични технологии IFAT 2014 в Мюнхен, Германия. Посетителите на изложбения форум се запознаха с предимствата на иновативния водопречиствателен модул, който работи изцяло без ток.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top