BINOWA представи биогазови си инсталации с висока ефективност

04.06.2013, Брой 2/2013

 


Фирма BINOWA взе участие в тазгодишното издание на международния форум Save the Planet, което се състоя от 29 до 31 май т. г. в Интер експо център, София. По традиция компанията представи биогазовите си инсталации с висока ефективност CENTRIGAS.

„Акцентът беше поставен върху възможностите за оползотворяване на различни отпадъци от животновъдството, както и от хранително-вкусовата промишленост”, сподели инж. Михаил Бъчваров, продажби Източна Европа в компанията. „По този начин производството на електрическа и топлинна енергия е в състояние да реши също и сериозни екологични проблеми, вместо да ги предизвиква. Участието ни беше съвместно с нашите партньори от фирма Pro2, които представиха своите високоефективни когенератори”, допълни той.

„Що се отнася до очакванията ни от участието – оправдаха се частично. Причина за това е неясната политика по отношение на ВЕИ и неясните към момента преференциални цени на енергията от биогаз. Въпреки всичко клиенти, с които вече водим разговори, ни посетиха и потвърдиха желанието си да изградят биогазови инсталации”, коментира инж. Бъчваров.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top