Аурубис България стана "Инвеститор в опазване на околната среда" за 2014 г.

09.03.2015, Брой 1/2015

 

Аурубис България стана Инвеститор в опазване на околната среда за 2014 г.
Аурубис България бе отличена от Българската агенция за инвестиции (БАИ) с престижната награда Инвеститор в опазване на околната среда за 2014 г., обявиха от компанията. “За нас тази престижна награда е признание и заслужено отличие за усърдието, отговорността и професионализма на екипа ни при реализирането на важни производствени и екологични проекти“, заяви по време на церемонията Тим Курт, изпълнителен директор на Аурубис България.

През изминалата година Аурубис успешно реализира няколко мащабни екологични проекта. Сред тях е изграждането на пречиствателна станция за отпадъчни води от дъждовно дренажната канализация от цялата промишлена площадка на завода в гр. Пирдоп. В съоръжението е внедрена най-съвременна технология за пречистване на води, а инвестицията е на обща стойност 6,8 млн. евро. През 2014 г. компанията успешно реализира и проект за рециклиране на отпадъците от суровини и въвеждане на нов продукт в производството, съфинансиран от ЕС в рамките на проекта Инвестиции в зелена индустрия. Инвестиционната програма Аурубис България 2014 бе на обща стойност 44,2 млн. евро, от които 60% бяха инвестирани в опазване на околната среда, информират от дружеството.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Аурубис България откри пречиствателна станция за дъждовни и повърхностни водиСъбития

Аурубис България откри пречиствателна станция за дъждовни и повърхностни води

Hа 18 ноември т.г.

Аурубис България, Никола Треан: Гледаме много сериозно на ефекта от дейността ни върху околната средаИнтервю

Аурубис България, Никола Треан: Гледаме много сериозно на ефекта от дейността ни върху околната среда

Изпълнителният директор на Аурубис България представя екологичната политика на компанията и разказва за най-интересните реализирани проекти по отношение на ефективното потребление на ресурсите.

Икономическа Зона София – БожурищеТехнически статии

Икономическа Зона София – Божурище

B средата на изминалата година стартира изграждането на един от най-големите инфраструктурни проекти у нас - Икономическа зона София - Божурище. В момента тя е един от приоритетните проекти на Национална компания индустриални зони (НКИЗ) – държавно дружество с едноличен собственик на капитала Министерството на икономиката и енергетиката на България.

Аурубис България откри пречиствателна станция за дъждовни и повърхностни водиСъбития

Аурубис България откри пречиствателна станция за дъждовни и повърхностни води

Hа 18 ноември т.г.

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top