Зелената добавена стойност за индустриалните предприятия акцент на IFAT 2016

12.03.2016, Брой 1/2016 / Бизнес /

  • Зелената добавена стойност за индустриалните предприятия акцент на IFAT 2016

Бизнес

 

Добавената стойност, генерирана от използването на стоки, методи и услуги за опазване на околната среда и ресурсна ефикасност, е водещ акцент на тазгодишното издание на изложението IFAT, съобщават организаторите. Водещото световно изложение за водоснабдяване, отпадъчни води, отпадъци и управление на суровините ще се състои от 30 май до 3 юни т. г. на територията на Мюнхенския панаир.

""IFAT дава много добра платформа за осъществяването на полезни Business-to-Business контакти. И тази година ще съберем компаниите, прилагащи зелени технологии от всички важни промишлени отрасли – от хранително-вкусовата промишленост през автомобилната и химическата индустрия до селското стопанство - с водещите доставчици на ""зелена техника"""", разказва Силвия Фритшер, ръководител на проектния екип на IFAT.""Заедно с разговорите на професионално ниво и продуктовите презентации на щандовете рамковата програма също е изпълнена с представяне на най-добрите решения от практиката, които подтикват предприятията към нови идеи"", допълва тя.


 

На последното издание на водещото изложение в света в областта на опазването на околната среда през 2014 г. участие са взели 3081 изложители от 59 страни. Посетителите пък са били 135 288 от 168 страни.

В допълнение на IFAT Мюнхенският панаир разполага с богат опит в организацията на интернационални изложения за технологии за сферата на опазването на околната среда. Заедно с IE expo в Шанхай Мюнхенският панаир организира и IFAT Евразия в Анкара, IFAT Индия в Мумбай, както и IFAT Technology Forum в Йоханесбург.


ВИДЕО ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Джет миксери и аератори за отпадъчни водиТехнически статии

Джет миксери и аератори за отпадъчни води

Системите за джет аерация използват по-малко енергия от другите системи за дифузна аерация. Непосредственото сравнение в реалните условия на пречиствателна станция за отпадъчни води показва, че с джет аераторите може да се реализира 40% по-ниска консумация на енергия.

Екологични практики и технологии в пивоварната индустрияБизнес

Екологични практики и технологии в пивоварната индустрия

Въпреки отбелязания значителен технологичен напредък през последните 20 години, консумацията на вода, енергопотреблението, генерирането на отпадъчни води, твърди отпадъци, странични продукти и емисии във въздуха остават основни екологични предизвикателства за пивоварната промишленост.

Проведоха се четирите семинара в рамките на конкурса Екообщина 2017Бизнес

Проведоха се четирите семинара в рамките на конкурса Екообщина 2017

И тази година семинарите бяха посветени на темите на четирите категории на конкурса - управление на питейните и отпадъчните води, мениджмънт на битовите отпадъци, устойчива градска мобилност и енергийна ефективност а обществените и жилищните сгради.

Развитие на нанотехнологиите в третирането на питейни и отпадъчни водиТехнически статии

Развитие на нанотехнологиите в третирането на питейни и отпадъчни води

Потенциалните области на приложение на нанотехнологиите в третирането на води могат да бъдат подразделени условно в три категории: пречистване и ремедиация за подобряване качеството на водите и достъпността на водните ресурси; мониторинг и превенция на замърсяването.

Автоматизация в ПСОВТехнически статии

Автоматизация в ПСОВ

Hарастващите предизвикателства в сектора - увеличаването на нормативните изисквания, амортизацията на инфраструктурата и необходимостта от повишена работна ефективност, принуждават операторите на пречиствателни станции да променят традиционните си експлоатационни практики.

Иновативни сензорни решения за намаляване загубите на водаТехнически статии

Иновативни сензорни решения за намаляване загубите на вода

Благодарение на данните, получени от сензорите във водоснабдителните съоръжения, комуналните дружества във водния сектор могат прецизно да локализират течове в системите и да идентифицират зони с висок риск от загуби на вода.

REW Istanbul ще събере специалистите по опазване на околната средаБизнес

REW Istanbul ще събере специалистите по опазване на околната среда

Посетителите на изложението ще могат да се запознаят от първа ръка с многобройните възможности за инвестиране в най-модерните решения за опазване на околната среда и управление на отпадъците, и да сравнят различни алтернативи, разработени спрямо бъдещите им специфични нужди.

Стратегия за развитие и управление на водоснабдяването и канализацията в Република България 2014-2023 г.

Hа 2 април т. г.

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top