Завърши изграждането на ПСОВ в рудник Елаците

03.11.2014, Брой 3/2014

 

На 5 септември т.г. в рудничен комплекс „Елаците” в Етрополе официално бе поставено началото на технологичните проби на новата пречиствателна станция за руднични отпадъчни води, които са етап от дейностите за въвеждане в редовна експлоатация, съобщиха от БТПП. Съоръжението ще функционира по иновативна технология на Mitsubishi Materials Techno Corporation (MMTEC), Япония.

Гости на събитието бяха кметът на община Етрополе инж. Богомил Георгиев, Негово Превъзходителство г-н Такаши Коидзуми, посланик на Япония в България, г-н Йошиаки Инаба, президент на ММТЕС, други официални лица и представители на местната общност.

„Проектът за новата ПСОВ стартира през 2009 г. с подписването на споразумение с японския партньор MMTEC за техническа помощ за проектиране, изграждане и пускане в експлоатация на съоръжението. Инвеститор е Елаците-Мед, проектант от българска страна - Геопроект, а строителството е изпълнено от Гeострой.

Високотехнологичният метод за пречистване на отпадъчните води чрез рециркулация на утайката, както и високото ниво на автоматизация ще гарантират стойности на pH в границите на допустимите и съдържание на тежки метали и неразтворени вещества под нормативно установените нива за заустване в река Малък Искър. С въвеждането в редовна експлоатация на пречиствателната станция ще се подобри състоянието на реката в района на заустване на пречистените води”, допълниха от БТПП.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top