Започна изграждането на водната инфраструктура на Стара Загора

01.08.2013, Брой 2/2013 / Технически статии / Инфраструктура

  • Започна изграждането на водната инфраструктура на Стара Загора

Технически статии

 

"

На 19 юли т. г. официално бе даден старт на изграждането на водната инфраструктура на Стара Загора. В церемонията участваха министърът на околната среда и водите Искра Михайлова и кметът на община Стара Загора Живко Тодоров.

Проектът ""Интегриран проект за Стара Загора"" е на обща стойност 40,3 млн. лева, а финансирането е осигурено от Оперативна програма ""Околна среда 2007-2013 г."" (ОПОС).

""Това е един от големите и успешни проекти по ОПОС и показва в ясни измерения как помощта от Европейския съюз може да достигне до всеки български гражданин и да подобри качеството на живот"", заяви министър Михайлова на церемонията. Тя поздрави кмета и екипа на общината, подготвила и защитила проекта, и допълни, че МОСВ ще съдейства максимално за неговата успешна реализация.

От своя страна, кметът Живко Тодоров сподели: ""С този проект ще се завърши целият воден цикъл на Стара Загора. До края на годината проблемите с водоснабдяването и канализацията на града ще бъдат решени."" Той изрази надежда, че проектът ще създаде условия за нови инвестииции, което пък ще повиши благосъстоянието на населението. В заключение кметът призова изпълнителя да приключи работата си по проекта съвестно и в срок.

В рамките на проекта се планира да бъде изградена, рехабилитирана и модернизирана около 27 км канализационна мрежа и реконструирана над 2 км водоснабдителна мрежа. Тези дейности ще обхванат територията на гр. Стара Загора и прилежащите села.

Община Стара Загора е получила от Министерството на околната среда и водите почетен знак и грамота за най-бързо преминал през оценка европейски проект именно заради Интегрирания воден проект на града, информираха нейни представители.

"
ВИДЕО ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Иновативни сензорни решения за намаляване загубите на водаТехнически статии

Иновативни сензорни решения за намаляване загубите на вода

Благодарение на данните, получени от сензорите във водоснабдителните съоръжения, комуналните дружества във водния сектор могат прецизно да локализират течове в системите и да идентифицират зони с висок риск от загуби на вода.

БАВ, Иван Иванов: Утвърдихме се като фактор при взимането на стратегически решенияИнтервю

БАВ, Иван Иванов: Утвърдихме се като фактор при взимането на стратегически решения

В интервюто по повод 20-годишнината от създаването на Българската асоциация по водите (БАВ) председателят на организацията споделя своята оценка за изминалия период и развитието на водния сектор в страната.

БАВ организира национален семинар Събития

БАВ организира национален семинар "Водомерно стопанство в отрасъл ВиК"

На 1 и 2 октомври т. г.

ВиВ Изоматик внедри система за автоматично управление във ВиК СилистраВнедрено

ВиВ Изоматик внедри система за автоматично управление във ВиК Силистра

ВиВ Изоматик проектира и внедри система за автоматизирано и дистанционно управление на група помпени станции, управлявани от ВиК Силистра в гр. Тутракан.

Инсогруп: Индустриалната серия Vulcan e лесно решение за проблема с котления камъкФирмени статии

Инсогруп: Индустриалната серия Vulcan e лесно решение за проблема с котления камък

Водата, която се използва в бита и индустрията, съдържа карбонатни съединения на калций и магнезий. При повишаване на температурата или спада на налягането варовикът, съдържащ се във водата, се отлага на кристали.

ВиК - Стара Загора, инж. Румен Райков: Реформите в сектора ще се осъществят само със съдействието на властитеИнтервю

ВиК - Стара Загора, инж. Румен Райков: Реформите в сектора ще се осъществят само със съдействието на властите

Управителят на ВиК - Стара Загора споделя очакванията си във връзка с реализацията на Стратегията за развитието и управлението на водоснабдяването и канализацията до 2023 година.

Регулатори за защита от воден удар в помпени системи от Dorot Control VavesФирмени статии

Регулатори за защита от воден удар в помпени системи от Dorot Control Vaves

HTI България е партньор на глобалния производител на решения за водния сектор Dorot Control Valves. Компанията предлага иновативно решение за защита от воден удар в помпени системи - защитни регулатори с марка Dorot.

БАВ, инж. Иван Иванов: Усилията трябва да се насочат към по-добро регулиране на сектора

Председателят на Българската асоциация по водите (БАВ) дава своята оценка за стратегията за развитие и управление на водоснабдяването и канализацията в Република България 2014-2023 г.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top