Започна изграждането на дубльора на левия Владайски колектор

24.09.2013, Брой 3/2013

 

Официален старт на строително-монтажните работи по изграждането на дубльор на ляв Владайски колектор бе даден на 11 септември т. г. Спиридон Александров от Управляващия орган на ОП Околна среда 2007-2013 г. и Цветомир Жеков, кмет на район Изгрев, бяха сред присъстващите на церемонията.

Изграждането на водното съоръжение се реализира с финансиране по оперативната програма и е на обща стойност 34 млн. лв. Проектът включва изграждането на главен канализационен колектор с дължина 5 км, който ще обслужва близо 200 хил. жители от кварталите Княжево, Горна баня, Овча купел 1 и 2, Красна поляна, както и Карпузица, Овча купел, Факултета, Разсадника-Коньовица, Разсадника-Бежанци, Фондови жилища, Западен парк, Работнически жилища, Захарна фабрика.

След като бъде завършен проектът, дубльорът на левия Владайски колектор ще осигури екологосъобразно отвеждане на отпадните води от западните територии на столицата и ще отстрани претоварването на канализационната система. Според предварително заложените срокове съоръжението трябва да бъде завършено през юни 2014 г.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top