Започна изграждането на дубльора на левия Владайски колектор

24.09.2013, Брой 3/2013

 

Официален старт на строително-монтажните работи по изграждането на дубльор на ляв Владайски колектор бе даден на 11 септември т. г. Спиридон Александров от Управляващия орган на ОП Околна среда 2007-2013 г. и Цветомир Жеков, кмет на район Изгрев, бяха сред присъстващите на церемонията.

Изграждането на водното съоръжение се реализира с финансиране по оперативната програма и е на обща стойност 34 млн. лв. Проектът включва изграждането на главен канализационен колектор с дължина 5 км, който ще обслужва близо 200 хил. жители от кварталите Княжево, Горна баня, Овча купел 1 и 2, Красна поляна, както и Карпузица, Овча купел, Факултета, Разсадника-Коньовица, Разсадника-Бежанци, Фондови жилища, Западен парк, Работнически жилища, Захарна фабрика.

След като бъде завършен проектът, дубльорът на левия Владайски колектор ще осигури екологосъобразно отвеждане на отпадните води от западните територии на столицата и ще отстрани претоварването на канализационната система. Според предварително заложените срокове съоръжението трябва да бъде завършено през юни 2014 г.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО СЕГА

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2018 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top