Загорка Зелен Фонд отличи 6 проекта за опазване на околната среда

24.06.2013, Брой 2/2013

 

Загорка обяви печелившите проекти в своя конкурс Загорка Зелен Фонд. Компанията финансира 6 проекта за опазване на околната среда с насоченост зелени градоустройствени елементи и природосъобразно използване на ресурсите.

Печелившите проекти са: Иновативно представяне на екологични теми в музейна среда на сдружение Приятели на музея – Русе с дарение 11 194 лв.; ЗаГорска медия на сдружение Трансформатори (11 800 лв.); ВелоЗагора – зелено пътуване на организация Българско общество за образование и култура (11 650 лв.); Рециклираща Арт Творилница на СНЦ Сдружение за съвременно изкуство и култура – Различният поглед (8 285 лв.); Опознай Аязмото, за да го опазиш на СНЦ Спортен клуб Сърнена гора – А2 (13 500 лв.); Изграждане на велоалеи и беседка в спортен комплекс Ракета“ – с. Богомилово на СНЦ СК Ракета (16 590 лв.).

За трети пореден път компанията ни ще инвестира в реализацията на зелени проекти, определени на конкурсен принцип, които ще подпомогнат развитието на местната общност и окажат влияние върху жителите на региона. Днешната церемония е още по-специална за нас, не само защото през т. г. кампанията протече под ново име – Загорка Зелен Фонд, а и защото за първи път връчваме дарителските чекове като носители на наградата за зелен бизнес на МОСВ, част от програмата Зелена България. Този приз ни дава увереност, че сме на прав път, а инициативата Загорка Зелен Фонд е един от начините да създаваме по-добро бъдеще за поколенията след нас, коментира по време на церемонията Николай Младенов, изпълнителен директор на Загорка.

С официалното връчване на даренията започва да тече и периодът за реализация на проектите, които трябва да бъдат до края на ноември т. г.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top