Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара Загора

22.03.2012, Брой 1/2012 / Бизнес /

  • Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара Загора
  • Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара Загора
  • Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара Загора
  • Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара Загора
  • Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара Загора

Бизнес

 

В края на месец ноември 2011 г. с официална церемония започна изграждането на нов склад за готова продукция в Пивоварна Загорка в Стара Загора. Кметът на общината Живко Тодоров, заедно с ръководството на компанията в лицето на изпълнителния директор Рууд ван ден Ейнден и Невен Маджаров, мениджър управление на доставките, дадоха началото на строителните дейности по склада. Сред гостите на събитието бяха председателят на общинската комисия Емил Христов и проектантът на сградата Андреа Момерин.





Площта на новия склад за готова продукция е близо 3000 кв. м, като стойността на инвестицията възлиза на над 2 млн. лева

Очаква се изграждането на новия склад и въвеждането му в експлоатация да се случи през април т. г.

""В началото на 2011 г. Загорка стартира дългосрочен проект за оптимизиране на складовите пространства и логистичните процеси на територията на пивоварната, който се осъществява на два етапа"", споделят от Загорка. ""В рамките на проекта се предвижда да бъде разширена складовата база за съхранение на готова продукция и амбалаж. Напълно в духа на амбицията на компанията да бъде зелен пивовар, бъдещата сграда ще бъде сертифицирана по BREEAM.




Това ще бъде първата сграда, проектирана и изградена по метода BREEAM сред всички пивоварни компании на Хайнекен по света, както и сред първите подобни сгради в България”, разказват от компанията.

Консултант по проекта е г-н Андреа Момерин, който е сред четиримата сертифицирани оценители по BREEAM в България и партньор на BREEAM International. От производителя на пиво информират, че някои от иновативните зелени характеристики на новото съоръжение ще бъдат: поддържане на изискуемата температура в складовата част без охладителна и отоплителна система, посредством по-добра изолация, бързи врати, естествена вентилация и принудителна циркулация на въздуха; максимално използване на естествената дневна разсеяна светлина с цел намаляване консумацията на електричество за осветление чрез използването на LED технология и иновативната система Solar Tube; система за събиране и използване на дъждовната вода с цел намаляване използването на питейна вода.


 

НЮ СИСТЕМ проектира сградната автоматизация
в съответствие със стандарта за устойчиво строителство BREEAM и с цел постигане на ниво very good"", разказва г-н Красимир Пунчев, управител на компанията. ""В момента тече договаряне на изпълнението на проекта"", допълва той.  Управителят на НЮ СИСТЕМ припомня, че изискванията за постигане на определено ниво на устойчивост в частта сградна автоматизация са насочени предимно към начините на работа на системите, а не към използваните продукти. ""Продуктите трябва да са такива, че да дават възможност за покриване на нужната функционалност"", категоричен е г-н Пунчев.

""Строителните дейности по закрития склад са вторият етап от проекта за оптимизиране на складовата база и логистичните процеси в пивоварната"", информират от Загорка. ""В момента се приключва изграждането на започнатата през август 2011 г. открита складова площадка и предстои нейното пускане в експлоатация. Новите съоръжения в старозагорската пивоварна са част от плановете на компанията за реализиране на платформата за устойчиво развитие ""Създаваме по-добро бъдеще"" и ще бъдат напълно съобразени с актуалните зелени технологии и изисквания. Всички тези инициативи затвърждават позицията на Загорка като най-модернизираната и иновативна пивоварна в страната ни"", заявяват от компанията.

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Сензорите на Mettler Toledo отговарят на специфичните нужди на пивоварния секторБизнес

Сензорите на Mettler Toledo отговарят на специфичните нужди на пивоварния сектор

Предлагаме апаратура за анализ на основните параметри на пивоварния процесБизнес

Предлагаме апаратура за анализ на основните параметри на пивоварния процес

Високонапорната помпа URACA P3-10 осигурява надеждност в процеса на екстракцияБизнес

Високонапорната помпа URACA P3-10 осигурява надеждност в процеса на екстракция

Избрани оферти за екологични продукти и технологии за пивоварната индустрияБизнес

Избрани оферти за екологични продукти и технологии за пивоварната индустрия

Посветихме брой 4/2017 на темата Екологични практики и технологии в пивоварната индустрия
Продължаваме я с представяне на три знакови за нашия пазар продукта, свързани с устойчивите практики в пивоварния сектор, високо качество на крайната продукция и опазване на околната среда.

 

Карлсберг Груп обяви нова програма за устойчиво развитиеБизнес

Карлсберг Груп обяви нова програма за устойчиво развитие

“Програмата е отговорът на Карлсберг на нарастващото потребителско търсене на устойчиви продукти във времена на глобални предизвикателства като промените в климата, недостига на вода и здравето на хората в глобален аспект”, коментират от компанията.

Приоритет на община Сливница е редуцирането на вредните емисииБизнес

Приоритет на община Сливница е редуцирането на вредните емисии

“Сред основните приоритети на общината са подобряване качеството на атмосферния въздух чрез редуциране на емисиите вредни вещества от промишлеността, автомобилния транспорт и битовия сектор, както и реконструкция на депото за битови отпадъци и изграждане на компостираща инсталация”, разказват нейни представители


АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО СЕГА

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2017 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top