Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара Загора

22.03.2012, Брой 1/2012 / Бизнес /

  • Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара Загора
  • Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара Загора
  • Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара Загора
  • Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара Загора
  • Загорка изгражда зелен склад за готова продукция в Стара Загора

Бизнес

 

В края на месец ноември 2011 г. с официална церемония започна изграждането на нов склад за готова продукция в Пивоварна Загорка в Стара Загора. Кметът на общината Живко Тодоров, заедно с ръководството на компанията в лицето на изпълнителния директор Рууд ван ден Ейнден и Невен Маджаров, мениджър управление на доставките, дадоха началото на строителните дейности по склада. Сред гостите на събитието бяха председателят на общинската комисия Емил Христов и проектантът на сградата Андреа Момерин.

Площта на новия склад за готова продукция е близо 3000 кв. м, като стойността на инвестицията възлиза на над 2 млн. лева

Очаква се изграждането на новия склад и въвеждането му в експлоатация да се случи през април т. г.

""В началото на 2011 г. Загорка стартира дългосрочен проект за оптимизиране на складовите пространства и логистичните процеси на територията на пивоварната, който се осъществява на два етапа"", споделят от Загорка. ""В рамките на проекта се предвижда да бъде разширена складовата база за съхранение на готова продукция и амбалаж. Напълно в духа на амбицията на компанията да бъде зелен пивовар, бъдещата сграда ще бъде сертифицирана по BREEAM.Това ще бъде първата сграда, проектирана и изградена по метода BREEAM сред всички пивоварни компании на Хайнекен по света, както и сред първите подобни сгради в България”, разказват от компанията.

Консултант по проекта е г-н Андреа Момерин, който е сред четиримата сертифицирани оценители по BREEAM в България и партньор на BREEAM International. От производителя на пиво информират, че някои от иновативните зелени характеристики на новото съоръжение ще бъдат: поддържане на изискуемата температура в складовата част без охладителна и отоплителна система, посредством по-добра изолация, бързи врати, естествена вентилация и принудителна циркулация на въздуха; максимално използване на естествената дневна разсеяна светлина с цел намаляване консумацията на електричество за осветление чрез използването на LED технология и иновативната система Solar Tube; система за събиране и използване на дъждовната вода с цел намаляване използването на питейна вода.


 

НЮ СИСТЕМ проектира сградната автоматизация
в съответствие със стандарта за устойчиво строителство BREEAM и с цел постигане на ниво very good"", разказва г-н Красимир Пунчев, управител на компанията. ""В момента тече договаряне на изпълнението на проекта"", допълва той.  Управителят на НЮ СИСТЕМ припомня, че изискванията за постигане на определено ниво на устойчивост в частта сградна автоматизация са насочени предимно към начините на работа на системите, а не към използваните продукти. ""Продуктите трябва да са такива, че да дават възможност за покриване на нужната функционалност"", категоричен е г-н Пунчев.

""Строителните дейности по закрития склад са вторият етап от проекта за оптимизиране на складовата база и логистичните процеси в пивоварната"", информират от Загорка. ""В момента се приключва изграждането на започнатата през август 2011 г. открита складова площадка и предстои нейното пускане в експлоатация. Новите съоръжения в старозагорската пивоварна са част от плановете на компанията за реализиране на платформата за устойчиво развитие ""Създаваме по-добро бъдеще"" и ще бъдат напълно съобразени с актуалните зелени технологии и изисквания. Всички тези инициативи затвърждават позицията на Загорка като най-модернизираната и иновативна пивоварна в страната ни"", заявяват от компанията.

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

ЕК прие стратегия за намаляване на емисиите на метанБизнес

ЕК прие стратегия за намаляване на емисиите на метан

Стратегията включва законодателни и незаконодателни действия в сферата на енергетиката, селското стопанство и сектора на отпадъците, които генерират близо 95% от антропогенните емисии на метановите в световен мащаб.

Значително подобрение на качеството на въздуха в Европа през последното десетилетиеБизнес

Значително подобрение на качеството на въздуха в Европа през последното десетилетие

Мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса, въведени в повечето европейски държави през пролетта на 2020 г., са довели до значително ограничаване на емисиите на атмосферни замърсители най-вече от пътния транспорт, авиацията и международното корабоплаване.

Публикуваха нов глобален стандарт за управление на хвостохранилищаБизнес

Публикуваха нов глобален стандарт за управление на хвостохранилища

Стандартът е разработен чрез независим процес от мултидисциплинарен експертен панел, като са използвани съществуващи най-добри практики и резултати от проучвания на аварии с хвостохранилища в миналото. Проведени са обширни консултации със засегнати общности, представители на правителства, инвеститори, различни организации и компании от минната индустрия.

Ecomondo 2019 събра 1300 изложители от 30 страниБизнес

Ecomondo 2019 събра 1300 изложители от 30 страни

Събитието бе посетено също и от 520 италиански и чуждестранни журналисти, сред които по традиция бе и редактор от екипа на водещото издателство за специализирана техническа периодика TLL Media

Ecomondo 2018 демонстрира тенденциите в опазването на околната средаБизнес

Ecomondo 2018 демонстрира тенденциите в опазването на околната среда

За поредна година представител на водещото издателство за специализирана техническа периодика TLL Media имаше възможността да посети мащабното събитие и да се запознае отблизо с представените иновативни решения за събиране, транспортиране, третиране и оползотворяване на отпадъци, мониторинг на води, въздух и почви, ремедиация на замърсени терени и др.

ЕС публикува нови стандарти за третирането на отпадъциБизнес

ЕС публикува нови стандарти за третирането на отпадъци

Тези заключения за най-добри налични техники предоставят на националните власти техническата основа за определяне на условията на разрешителните за експлоатация на инсталациите.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2021 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top