Xylem представи нови противопожарни бустерни помпени групи Lowara

28.02.2014, Брой 1/2014

 

В края на 2013 г. глобалният доставчик на водни технологии Xylem представи новата си серия модулни бустерни помпени групи Lowara, съобщиха от българския партньор на компанията Аквастарт. Съоръженията са специално проектирани за нуждите на противопожарните приложения в съответствие със стандарт EN12845 за автоматични спринклерни системи и UNI10779 за хидрантни системи.

„Противопожарните бустерни помпени инсталации серия GEM се предлагат с електрически или с дизелов двигател в зависимост от начина на захранване и нивото на надеждност, изисквано от системата. Помпените групи се окомплектоват с нормално засмукващи хоризонтални помпи от чугун или от неръждаема стомана, отговарящи на всички изисквания на противопожарните системи.

Благодарение на модулния дизайн на бустерните групи монтажът им е лесен, като в същото време осигурява приспособяване на помпената група към специфичните изисквания на противопожарната система”, допълват от Xylem.

Възможни са три различни варианта на помпените системи с възможност за окомплектоване като единични модули с всички основни свързващи компоненти за лесен монтаж. „За всеки модул може да се избере електрически или дизелов двигател, което помага на нашите клиенти да получат точната конфигурация при гарантиране на най-високо ниво на сигурност и надеждност”, уточняват от компанията.

Предоставена е възможност, при която бустерните помпени групи се предлагат с автоматично самотестване или автоматично изключване, което позволява поддръжката на системата да се извършва без нужда от напълно изключване на системата.
От българския партньор на Xylem - Аквастарт, уточняват, че помпените групи на Lowara серия GEM ще заместят серия GEN.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

IFAT Eurasia отваря врати за пети път в Истанбул между 27 и 29 априлБизнес

IFAT Eurasia отваря врати за пети път в Истанбул между 27 и 29 април

Тази година форумът ще е домакин на над 370 изложители от цял свят, сред които Benli, Disan, Gea Westfalia, Hach Lange, Ideal Makina, İzaydaş, Oz-Kan, Tomra Sorting, Xylem и много други компании лидери в сектора, които ще представят най-новите си продукти и иновации за евразийския пазар.

IFAT Мюнхен ще акцентира върху устойчивото потребление на ресурсиБизнес

IFAT Мюнхен ще акцентира върху устойчивото потребление на ресурси

По традиция много национални и международни асоциации активно участват в оформянето на програмата на изложението – дали като изложители, със специални изложби, демонстрации на живо, обиколки или лекции.

Предлагаме първата в света система за изпомпване на отпадъчни води с вградена интелигентност Flygt ConcertorФирмени статии

Предлагаме първата в света система за изпомпване на отпадъчни води с вградена интелигентност Flygt Concertor

Съществува нарастваща необходимост от технология, която оптимизира производителността и управлението на помпени системи. На изложението IFAT т.

Озон генераторите на Wedeco осигуряват максимално производство с минимален разход на енергияФирмени статии

Озон генераторите на Wedeco осигуряват максимално производство с минимален разход на енергия

Като един от най-силните окислители, озонът намира приложение в много индустриални сектори, използващи вода. Той е високоефективен при третиране на питейни и отпадъчни, морски и баластни води, избелване на целулоза и хартия и при производство на фармацевтични продукти и пречистването на отпадни води от тях, обезцветяване на води и отстраняване на микрозамърсители.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top