Връчиха годишните награди Инвеститор в околната среда

29.03.2016, Брой 2/2016

 

Българският форум на бизнес лидерите за 13-и път връчи годишните награди за отговорен бизнес “Инвеститор в околната среда” на официална церемония, която се състоя на 25 февруари т. г. в София Хотел Балкан.

В инициативата за корпоративна социална отговорност участваха общо 63 компании с общо 93 проекта, осъществени през 2015 г. Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева връчи наградите на отличените инвеститори в екокатегорията.

Първа награда в категорията “Инвеститор в околната среда” бе връчена на Девня Цимент за проекта “Реконструкция и модернизация на инсталацията за производство на клинкер и цимент в завод Девня Цимент”.

Второ място взе Лидл България със своя проект “Дай шанс на балканката”, а третата награда бе връчена на Солвей Соди за проекта “Нова вакуумна дестилационна група”.

“Впечатляващо е, че номинираните в тази категория са все повече – двоен ръст за година. Благодаря на всички ви, че се грижите за природата, защото грижата за нея не е спиране на икономическата дейност, а намиране на устойчиви решения”, каза министър Василева по време на церемонията.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Чайкафарма: Непрестанно се стремим да сме в крак с екологичните иновации в производствените процеси и оборудванеПроекти

Чайкафарма: Непрестанно се стремим да сме в крак с екологичните иновации в производствените процеси и оборудване

Още при самото им проектиране нашите заводи бяха изградени така, че да отговарят на всички стандарти за опазване на околната среда, често дори отвъд задължителните законови разпоредби. Основните екологични стратегии, които експертите на Чайкафарма Висококачествените Лекарства АД са предприели, за да контролират вредните въздействия върху околната среда при производството на лекарства, могат да бъдат разделени на преки и непреки.

Аурубис България откри пречиствателна станция за дъждовни и повърхностни водиСъбития

Аурубис България откри пречиствателна станция за дъждовни и повърхностни води

Hа 18 ноември т.г.

Програма Иновации за зелена индустрияБизнес

Програма Иновации за зелена индустрия

Иновации за зелена индустрия е програмна област в рамките на Норвежкия финансов механизъм 2009 – 2014 г. Програмната област има за цел подобряване на конкурентоспособността на т.

Девня Цимент и Вулкан Цимент, Серж Шмит:  Гордеем се с дългогодишния си ангажимент към устойчивото развитиеИнтервю

Девня Цимент и Вулкан Цимент, Серж Шмит: Гордеем се с дългогодишния си ангажимент към устойчивото развитие

Изпълнителният директор на Девня Цимент и Вулкан Цимент говори за мерките за предотвратяване на вредното въздействие върху околната среда, заложени в политиката на компанията.

Екологични проекти в ТЕЦ Варна

ТЕЦ Варна е втората по големина топлоелектрическа централа в България и на Балканския полуостров. Тя е разположена на северния бряг на свързаното с Черно море Варненско езеро, на 12 км от град Варна.

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top