Вибрационни сепаратори на фирма SWECO от АUWA Рисайклинг България
16.09.2015, Брой 2/2015 / Фирмени статии / Отпадъци
С над 70 години опит в технологиите по сепариране фирма SWECO обслужва фармацевтичния, химичния, хранително-вкусовия, минералния, хартиения и много други отрасли с пълна гама оборудване за сепариране, оразмеряване и смилане. Сред акцентите в портфолиото на компанията са вибрационните сепаратори с широка гама от приложения LOW PROFILE, които фирма АUWA Рисайклинг България предлага на пазара у нас.
Рециклиране на суровина при производството на шоколад
Наскоро SWECO пусна в експлоатация вибрационните сепаратори с нисък профил в заводите на Warrell Corporation, производител на захарни и шоколадови изделия. Новият сепаратор на SWECO спомага за премахването от шоколадовите бонбони на нежеланите нешоколадови наслоявания, натрупали се след рециркулирането на шоколада.
Сепараторът с нисък профил постига десеткратно повишение на чистотата на шоколада. Ползите от това са намаляване времето на престой за почистване, повишена производителност и износоустойчивост на помпите и дюзите в технологичните линии.
Тъй като сепараторът е вграден в самата производствена линия, няма необходимост от монтиране на резервоари и тръби, като това намалява себестойността на монтажа с 25%. В допълнение, компактният му дизайн позволява на Warrell да вгради установката в зона с ограничения във височината.
Ресурсна ефективност в млекопреработващата промишлeност
Суроватката е остатъчен продукт от производството на сирене. Производителите обикновено губят част от продукта при процеса на отделяне на остатъчните фини остатъци извара от суроватката. Едрите парчета суроватка (извара)могат да се използват повторно за производство на сирене.
Тестовете с кръглия вибрационен сепаратор на Sweco показват, че отделянето на изварата може да се получи отлично с мрежа на сито с размер на отвора 34 микрона. При производствения процес суроватката се взема от буферните силози и се пресява над сепаратора Sweco. Триизмерното вибрационно движение на сепаратора позволява на фините парченца извара да се струпват и да бъдат използвани повторно.