Valve World Expo, Фридрих-Георг Керер: Изложението Valve World Expo притежава голям икономически потенциал

27.10.2014, Брой 3/2014 / Интервю /

  • Valve World Expo, Фридрих-Георг Керер: Изложението Valve World Expo притежава голям икономически потенциал

Интервю

 

Фридрих-Георг Керер,
директор на Valve World Expo,
пред сп. Екология и Инфраструктура

От 2 до 4 декември т. г. за трети път в Дюселдорфския изложбен център ще се проведе изложението Valve World Expo заедно със съпътстващата го конференция. Как се развива изложението от дебюта му в Дюселдорф през 2011 г.?
В качеството си на водещото търговско изложение за промишлени вентили в света Valve World Expo преживя непрекъснат растеж в Дюселдорф. През 2010 г. в в изложбените зали до река Рейн взеха участие 535 изложители, a през 2012 г. 591 от 37 страни. Те бяха разположени на 15 500 кв. м изложбена площ в две изложбени зали.

Valve World Expo отчете и нарастващ брой посетители. Над 10 500 души от 57 страни пристигнаха в Дюселдорф през 2012 г. От тях 70% бяха от чужбина, главно от Холандия, Италия, Обединеното кралство, Франция, Белгия и Испания. Въпреки това в Дюселдорф имаше посетители и от по-далечни държави като Индия и Китай.

Днес, само около два месеца преди началото на третото издание на Valve World Expo, вече са регистрирани цели 626 компании от 40 държави. Най-силните страни след Германия са Италия, Испания, Великобритания, Франция, САЩ, Турция, Холандия, Индия, Тайван и Китай.

За да отговорим на нарасналите изисквания, открихме дори трета изложбена зала. Тази година вече е продадено над 17 700 кв. м изложбено пространство, което е повече от общата площ, продадена през 2012 г.

Valve World Expo притежава голям икономически потенциал, защото вентилите формират основата и служат като интерфейс за множество технологии като помпи, филтри и тръбни системи. Те са задължителни за всички технологични процеси по автоматизация и ключов компонент в почти всички сектори на индустрията.

Какво ще кажете за придружаващата конференцията през тази година?
Както и в предишните години, организацията на конференцията ще бъде в ръцете на доказаните специалисти от KCI. На изложението са представени съоръжения, машини, компоненти и системи, докато семинарите и работните срещи на конференцията представят техните приложения или дават възможност за обсъждане на иновативни решения за използването на различни вентили. Различни експертни лекции се фокусират върху теми като емисии, покрития, отливки, стандартизация, материали, изпитвания и нов дизайн.Как Valve World Expo се вписва в портфолиото на изложенията в Дюселдорфския панаир?
Международният търговски панаир за индустриални вентили се вписва идеално в нашето портфолио от търговски събития. В края на краищата нито един процес по индустриална автоматизация не може да се осъществи без фитинги, вентили и възвратни клапани.

Специални синергии съществуват с международното изложение за производство на тръби Tube, което се провежда на всеки две години. Дюселдорф е домакин и на най-голямото изложение за окабеляване и кабели в света Wire, както и на четирите търговски изложения GMTN (GIFA – за леярство, METEC – за металургия, THERMPROCESS – за технологии за топлинна обработка, и NEWCAST – за технологии за отливане). GMTN концентрира технологичната мощ в Дюселдорф на всеки четири години.

Valve World Expo е част от световната серия от търговски изложения за флуидни технологии, която включва и международни събития в Китай (Valve World Expo Азия) и САЩ (Valve World Expo Americas), както и нашите международни търговски изложения Tube в Индия, Китай, Тайланд, Бразилия, Русия, арабските държави и Neftegaz в Русия.


 

Какво ще бъде различно през 2014 г?
На първо място отваряме още три изложбени зали. Освен това на 2 и 3 декември за първи път през тази година в Дюселдорфския изложбен център ще се проведе конференцията за помпени технологии Pump Summit. Производители, доставчици, търговци и крайни потребители на помпи, компресори и уплътнения ще имат технически форум, посветен само на тях.

Провеждането на събитието съвместно с Valve World Expo има за цел да подпомогне взаимодействието между експертите в двете индустрии. В рамките на Pump Summit ще се проведе семинар, чиито лектори ще обърнат внимание на въпроси като енергийната ефективност, бъдещото набиране на инженери, технологии за уплътнения, поддръжка и др.

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top