Трансгранична среща в Белоградчик обсъди проблемите по опазване на околната среда

25.07.2013, Брой 2/2013

 

Въпроси, свързани с опазването на околната среда, обсъдиха в Белоградчик участниците в срещата по проект за трансгранично сътрудничество за изграждането на нова мрежа - Стара планина.

Във форума участваха представители на осем общини от Сърбия и България – Зайчар, Бор, Неготин и Болевац, Видин, Белоградчик, Димово и Чупрене. По време на срещата бяха представени различни екологични проекти, които общините реализират. Изразена бе голяма загриженост от неблагоприятните тенденции, свързани основно с климатичните промени, които се наблюдават и свързаните с тях последствия – рязкото падане влажността на въздуха от 48% на 30%, която през деня понякога пада и на 20%.

Според изказаните по време на срещата мнения, въведеният в експлоатация проект за втори мост на река Дунав, който е един от най-мащабните инфраструктурни проекти в европейската общност за тази година, по никакъв начин не вреди на околната среда. Представен бе и един от големите проекти в областта на околната среда, по които в момента работи община Видин заедно с останалите общини от областта. Той е свързан с изграждането на модерно депо за отпадъци, за пречиствателна станция за отпадни води и за зелена и достъпна градска среда.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top