Доброто познаване на проблематиката и високият професионализъм са водещи за нас

22.05.2017, Брой 3/2017 / Интервю / Води

  • Доброто познаване на проблематиката и високият професионализъм са водещи за нас

Интервю

 

инж. Иван Симеонов, 
управител на АКВА АВТОМАТИКА ООД

Към коя област е насочен предметът на дейност на АКВА АВТОМАТИКА?
Както показва името на фирмата, ние сме специализирани в предлагане на решения за изграждане на автоматизирани системи за контрол и управление на обекти във водния сектор или както вече добиха популярност през последните години - SCADA системи за диспечерско управление и събиране на данни.

Обектите са предимно пречиствателни станции за питейни и отпадъчни води, водоснабдителни системи, включващи помпени станции, хлораторни станции, водни резервоари и др. Разбира се, доколкото предлаганите решения и използваните средства за автоматизация са универсални, ние имаме реализирани проекти и в областта на екологията, фармацията, хранително-вкусовата промишленост и др.


Какви решения и услуги предлагате за пречиствателни станции за води?

Фирмата предлага завършен цикъл на решенията - от проектиране, през доставка на оборудването, разработване на приложен софтуер, монтаж, настройка, пускане в експлоатация, обучение на персонала и гаранционно/извънгаранционно сервизно обслужване за част КИП и А/SCADA.

За изгражданите от нас SCADA системи ние разработваме приложния софтуер за PLC, НМт операторските панели, SCADA сървърите и операторските станции. В разработките си използваме различни видове комуникационни интерфейси Industrial Ethernet, Profinet, Profibus-DP, Modbus TCP и др.


Компанията е инженерингов партньор за автоматизирани системи SIMATIC на Siemens. Какви са отличителните качества на тези системи?

Със Siemens ни свързват отлични партньорски взаимоотношения още от създаването на фирма АКВА АВТОМАТИКА. В нашата дейност ние широко използваме предимно контролери от фамилията SIMATIC S7, мобилните и стационарни операторски панели и SCADA софтуера WinCC, като трябва да отбележа, че техническите средства на Siemens се отличават с изключителна надеждност, много добра функционалност и 24-часова Hot-line поддръжка. Немалка част от нашата дейност е свързана и с използването на КИП апаратура на Siemens.


Разкажете накратко за реализирани от фирмата интересни проекти в областта на пречистването на води.

Гордеем се с нашите работни, технически и идейни проекти по част КИП и А/SCADA за ПСОВ Шумен, ПСОВ Равда, ПСОВ Поморие, ПСОВ Силистра, ПСПВ Луда Яна (|Панагюрище), ПСОВ Елхово, ПСОВ Белене и др. Реализирали сме цялостен цикъл, от проекта до въвеждането в експлоатация, за SCADA системите на ПСОВ Банско, ПСПВ Гоце Делчев, ПСПВ Пасарел, МПСОВ Бориславци, водоснабдителни обекти на В и К - Варна и редица други.

Наша е разработката за редундантна SCADA система на ПСПВ Бистрица, която осигурява пълно резервиране на всички основни възли на системата, както и Wi-Fi покритие на територията на станцията. Имаме много добро сътрудничество със Софийска вода, което се увенча в края на м. г. със сключването на дългогодишен договор за сервизно обслужване на 4 ПСПВ на компанията.

В нашата работа се стараем да изграждаме отношения на доверие и стабилност с нашите партньори, като предлагаме качествени проектни решения и системи, добро познаване на проблематиката, своевременно реагиране при необходимост и преди всичко висок професионализъм. Благодарение на това ние поддържаме много добри дългогодишни сътрудничества както с проектантски, така и със строителни и експлоатационни дружества.

 


› Реклама


› Реклама

› Реклама
› Реклама


› Реклама

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Schneider Electric, Йонуц Фаркаш: Подобни инициативи утвърждават устойчивото развитие като ценностИнтервю

Schneider Electric, Йонуц Фаркаш: Подобни инициативи утвърждават устойчивото развитие като ценност

Регионалният мениджър на Schneider Electric за България, Албания, Македония и Косово говори за мотивите на Schneider Electric да подкрепи конкурса ЕКООБЩИНА и за екологичните политики на компанията.

Сен Гобен Констракшън Продъктс България, Снежана Семова: Инвестираме в създаването на иновативни решенияИнтервю

Сен Гобен Констракшън Продъктс България, Снежана Семова: Инвестираме в създаването на иновативни решения

Изпълнителният директор на Сен Гобен Констракшън Продъктс България, направление Вебер, оценява предимствата от участието в инициативи като ЕКООБЩИНА и разказва за политиките на компанията в областта на устойчивото развитие.

Веолия,Фредерик Фарош: Концепцията на ЕКООБЩИНА съвпада с фирмената ни философияИнтервю

Веолия,Фредерик Фарош: Концепцията на ЕКООБЩИНА съвпада с фирмената ни философия

Директорът на Веолия за България споделя мнението си за това по какъв начин провеждането на инициативи като конкурса ЕКООБЩИНА подпомага общините и предствя някои от екологичните практики от дейността на компанията.

 

БАВ, Иван Иванов: Утвърдихме се като фактор при взимането на стратегически решенияИнтервю

БАВ, Иван Иванов: Утвърдихме се като фактор при взимането на стратегически решения

В интервюто по повод 20-годишнината от създаването на Българската асоциация по водите (БАВ) председателят на организацията споделя своята оценка за изминалия период и развитието на водния сектор в страната.

ИАОС, Валери Серафимов: Важно е да осигурим достъп до достоверна и навременна информация за околната средаИнтервю

ИАОС, Валери Серафимов: Важно е да осигурим достъп до достоверна и навременна информация за околната среда

Директорът на дирекция “Мониторинг и оценка на околната среда” в ИАОС представя функциите, отговорностите и приоритетните цели на агенцията.

Джиосайкъл България, Никола Овчаров: Като част от Geocycle можем да предложим глобалните познания и опит на компанията в управлението на отпадъцитеИнтервю

Джиосайкъл България, Никола Овчаров: Като част от Geocycle можем да предложим глобалните познания и опит на компанията в управлението на отпадъците

Управителят на Джиосайкъл България представя дейността на компанията и предлаганите решения в областта на управление на отпадъците за производствените предприятия и общините.

› Реклама

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО СЕГА

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2018 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top