Стартира строителството на водния цикъл на Монтана

01.08.2013, Брой 2/2013 / Технически статии / Инфраструктура

  • Стартира строителството на водния цикъл на Монтана

Технически статии

 

"

На 1 юли т. г. Чавдар Георгиев, заместник-министър на околната среда и водите, и кметът на Монтана Златко Живков дадоха старт на разширението и рехабилитацията на ВиК мрежата на града. Проектът е финансиран по Оперативната програма Околна среда 2007-2013 г. и е с обща стойност 55 млн. лева.
„Това не е символична първа копка по този проект. От този момент реално започват строителните дейности по изграждането на ВиК мрежата на града”, заяви на церемонията заместник-министър Георгиев. Той приветства гостите и отбеляза, че проектът на общината ще даде възможност 50 000 души да се почувстват като истински европейски граждани.
""Днес е исторически ден за нашия град. Започва работата по най-големия проект на града ни през последните 100 години"", отбеляза кметът на Монтана.

Той благодари на екипа на ОП Околна среда 2007-2013 г. и на ВиК дружеството за работата и подкрепата, които оказват по подготовката на проектните дейности. ""Това, което предстои, е свързано с изграждането на нова канализационна мрежа с дължина 42 км и подмяна на водопроводната по улици с обща дължина 16 км.

Половината от улиците на Монтана са със сменени водопроводи, поради което подлежащите за подмяна са по-малко"", допълни той.

Златко Минков подчерта още, че чрез реализацията на проекта ще бъде постигнато екологосъобразно отвеждане, пречистване и последващо заустване на битовите отпадни води на град Монтана, ще се подобри жизнената среда и ще бъдат редуцирани рисковете за здравето на населението, а освен това ще се осигурят нови работни места.

Изпълнител на проекта е Обедиение Монтана 2012, а срокът за окончателното му финализиране е 15 месеца – т. е. септември 2014 г.

"
ВИДЕО ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Иновативни сензорни решения за намаляване загубите на водаТехнически статии

Иновативни сензорни решения за намаляване загубите на вода

Благодарение на данните, получени от сензорите във водоснабдителните съоръжения, комуналните дружества във водния сектор могат прецизно да локализират течове в системите и да идентифицират зони с висок риск от загуби на вода.

БАВ, Иван Иванов: Утвърдихме се като фактор при взимането на стратегически решенияИнтервю

БАВ, Иван Иванов: Утвърдихме се като фактор при взимането на стратегически решения

В интервюто по повод 20-годишнината от създаването на Българската асоциация по водите (БАВ) председателят на организацията споделя своята оценка за изминалия период и развитието на водния сектор в страната.

БАВ организира национален семинар Събития

БАВ организира национален семинар "Водомерно стопанство в отрасъл ВиК"

На 1 и 2 октомври т. г.

ВиВ Изоматик внедри система за автоматично управление във ВиК СилистраВнедрено

ВиВ Изоматик внедри система за автоматично управление във ВиК Силистра

ВиВ Изоматик проектира и внедри система за автоматизирано и дистанционно управление на група помпени станции, управлявани от ВиК Силистра в гр. Тутракан.

Инсогруп: Индустриалната серия Vulcan e лесно решение за проблема с котления камъкФирмени статии

Инсогруп: Индустриалната серия Vulcan e лесно решение за проблема с котления камък

Водата, която се използва в бита и индустрията, съдържа карбонатни съединения на калций и магнезий. При повишаване на температурата или спада на налягането варовикът, съдържащ се във водата, се отлага на кристали.

ВиК - Стара Загора, инж. Румен Райков: Реформите в сектора ще се осъществят само със съдействието на властитеИнтервю

ВиК - Стара Загора, инж. Румен Райков: Реформите в сектора ще се осъществят само със съдействието на властите

Управителят на ВиК - Стара Загора споделя очакванията си във връзка с реализацията на Стратегията за развитието и управлението на водоснабдяването и канализацията до 2023 година.

Регулатори за защита от воден удар в помпени системи от Dorot Control VavesФирмени статии

Регулатори за защита от воден удар в помпени системи от Dorot Control Vaves

HTI България е партньор на глобалния производител на решения за водния сектор Dorot Control Valves. Компанията предлага иновативно решение за защита от воден удар в помпени системи - защитни регулатори с марка Dorot.

БАВ, инж. Иван Иванов: Усилията трябва да се насочат към по-добро регулиране на сектора

Председателят на Българската асоциация по водите (БАВ) дава своята оценка за стратегията за развитие и управление на водоснабдяването и канализацията в Република България 2014-2023 г.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top