Солвей Соди спечели награда за Инвеститор в околна среда

23.03.2012, Брой 1/2012

 

На 23 февруари т. г. по време на официална церемония по връчването на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите, компанията Солвей Соди получи наградата Инвеститор в околна среда.

„Наградите се връчват в шест категории, като Инвеститор в околна среда е най-специална, защото дава правото на отличените компании да се състезават за Европейската награда за околна среда през 2014 г.”, информираха организаторите.
Солвей Соди получи наградата от заместник-министъра на икономиката, енергетиката и туризма – Жулиета Хубенова, присъдена за изграждането на нов котел в дъщерната си компания – ТЕЦ Девен.

„Инсталацията за комбинирано производство на Солвей Соди е изградена по модерна технология, единствена по рода си не само в България, но и в Европа, за която са инвестирани 150 млн. лева”, разказват от компанията.

Новият котел на „циркулиращ кипящ слой” в ТЕЦ Девен позволява да се намалят емисиите от азотни окиси и прах в съответствие с последните европейски норми за въглероден диоксид и други емисии, като серни окиси, азотни окиси, прах, заявяват от Солвей Соди.

Отличени са и Райфайзен банк за Инвеститор в обществото, ЧЕЗ-България за Инвеститор в човешки капитал, банка Пиреос-България за Инвеститор в знание, Майкрософт за Инвеститор в маркетинг.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top