Shell България откри офис, съобразен със световните стандарти за устойчивост

28.02.2014, Брой 1/2014 / Събития /

  • Shell България откри офис, съобразен със световните стандарти за устойчивост

Събития

 

От м. декември 2013 г. Shell България се намира в нов централен офис, отговарящ на най-високите изисквания за създаване на благоприятна, стимулираща и продуктивна работна среда, съобщиха от компанията.

""Новото работно място на компанията е в бизнес център Сердика и следва иновативната концепция, наречена Shell Connect. Тя се основава на принципите за устойчиво развитие и насърчава организирането на работните пространства така, че хората, средата и технологиите да бъдат в пълна симбиоза, служителите да бъдат по-ангажирани, да общуват свободно по между си и в резултат да работят по-ефективно. България е една от първите страни, в които се прилага новата офис концепция на компанията, вдъхновена от идеята Shell да бъде сред най-добрите места за работа"", уточняват те.

В новия офис са обособени тематични работни зони с отворени пространства и около 70 работни места. „При дизайна и разпределението на помещенията в офиса са приложени редица нестандартни подходи”, разказват от Shell България. На разположение на служителите е стая за релакс - инициатива, приложена във веригата за първи път в българския офис на компанията през 2010 г., както и стая за ""презареждане"" (т. нар. Energy hub), където на разположение са кухненско обзавеждане, плодове и напитки за екипа.

""Shell е една от най-иновативните енергийни компании в света. Съвсем естествено е да бъдем иновативни и по отношение на нашите екипи и средата, в която те работят"", коментира Камелия Славейкова, изпълнителен директор на Shell България. ""Не бива да забравяме и ползите от един енергийно ефективен и по-зелен офис. Вече сме с една крачка по-напред в утвърждаването на отговорното поведение и грижата към околната среда на компанията"", допълва тя.

""Устойчивото развитие е сред приоритетите на компанията в глобален план, затова и новият офис на компанията е в сграда с висок клас енергийна ефективност и златен сертификат за устойчиво развитие DGNB, издаден от Германския съвет за устойчиво развитие"", информират от Shell България.





ВИДЕО ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Политика за устойчиво развитие и екологични проекти в пивоварна ЗагоркаПроекти

Политика за устойчиво развитие и екологични проекти в пивоварна Загорка

Компанията полага много усилия за намаляване нивото на водопотребление за всеки литър произведена бира, като поставените цели на глобално ниво за групата на Хайнекен нареждат Загорка сред компаниите, които са постигнали най-висока ефективност в тази насока.

Проведоха се четирите семинара в рамките на конкурса Екообщина 2017Бизнес

Проведоха се четирите семинара в рамките на конкурса Екообщина 2017

И тази година семинарите бяха посветени на темите на четирите категории на конкурса - управление на питейните и отпадъчните води, мениджмънт на битовите отпадъци, устойчива градска мобилност и енергийна ефективност а обществените и жилищните сгради.

Карлсберг Груп постигна целите си за устойчиво развитие през 2016 г.Бизнес

Карлсберг Груп постигна целите си за устойчиво развитие през 2016 г.

През 2016 г. консумацията на енергия е намаляла с 4% на 27,7 kWh/hl, в сравнение с 29 kWh/hl през 2015 г. Емисиите на въглерод са ограничени с 10% на 6,3 kg CO2/hl, сравнено със 7 kg CO2/hl през предходната година.

Засилен интерес към първото издание на конкурса ЕкообщинаБизнес

Засилен интерес към първото издание на конкурса Екообщина

Първото издание на конкурса “Екообщина” привлича сериозен интерес от страна на местната власт, отчитат организаторите от Посолството на Франция в България. Инициативата се организира съвместно с: Министерството на регионалното развитие и благоустройството; Министерството на околната среда и водите; Националното сдружение на общините в Република България; Асоциацията на еколозите от общините в България; Центърът за енергийна ефективност Енефект; Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници; Сдружението Еконергия; Българската асоциация по водите.

Енергийна ефективност на водоснабдителни помпиТехнически статии

Енергийна ефективност на водоснабдителни помпи

Според различни анализи близо 20% от потреблението на електрическа енергия в световен мащаб се дължи на консумацията на помпени системи. Именно по тази причина и поради нарастващото значение на повишаването на енергийната ефективност в областта на водоснабдяването се обсъждат и внедряват различни възможности, имащи за цел редуциране консумацията на електрическа енергия от помпените системи.

Девня Цимент и Вулкан Цимент, Серж Шмит:  Гордеем се с дългогодишния си ангажимент към устойчивото развитиеИнтервю

Девня Цимент и Вулкан Цимент, Серж Шмит: Гордеем се с дългогодишния си ангажимент към устойчивото развитие

Изпълнителният директор на Девня Цимент и Вулкан Цимент говори за мерките за предотвратяване на вредното въздействие върху околната среда, заложени в политиката на компанията.

Екологични проекти на община ПловдивТехнически статии

Екологични проекти на община Пловдив

Cред основните приоритети на община Пловдив е правилното управление на околната среда в съответствие със законодателството, местните нормативни и стратегически документи с цел създаване на уютна среда за работа и почивка на пловдивчани. „Твърдението, че грижата за околната среда е от първостепенно значение, е видно при преглед на основните проекти, които администрацията е реализирала и предстои да реализира”, доц.

Екологични проекти в Идеал Стандарт - ВидимаПроекти

Екологични проекти в Идеал Стандарт - Видима

Компанията Идеал Стандарт - Видима е водеща в производството на санитарна арматура и санитарна керамика, която има близо 3300 служители, базирани в нейните производствени и административни структури в гр. Севлиево.

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top