SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни води

18.01.2021, / Фирмени статии / Води

  • SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни води
  • SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни води
  • SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни води

Води

 

Електрическите изпълнителни механизми на SCHIEBEL за сектор водоснабдяване се характеризират с изключителна издръжливост, гъвкавост и надеждност. Продуктите са сертифицирани и са в съответствие с основните стандарти. Освен доказалата се в годините серия АВ, така и компактната серия СМ с интегрирано управление и значително ниско тегло, са получили одобрението на големи крайни потребители и инженерингови компании.

Модулно структурираната серия CM може да покаже своите предимства в пълна степен и при големи спирателни клапани, а благодарение на променливата си скорост на действие, ефективно да предотврати хидравлични удари. Допълнителната възможност за включване на функцията Fail-Safe при отпадане на ел. захранването осигурява максимална безопасност, включително и за UV дезинфекционни системи. А операторите на електроцентрали за питейни води се възползват от перфектната комбинация от бързина на реакция и прецизно регулиране.

 

Разпределение на питейни води

За сектор водоснабдяване изпълнителните механизми от серията AB (за големи номинални диаметри или високи въртящи моменти), както и изпълнителните механизми от серия CM са изключително удачни. СМ серията покрива почти 80% от приложенията, комбинирайки компактен дизайн с голям обхват, като скоростта може да се регулира в самия ход на движение.

 

Дезинфекция с UV светлина

Това е почти идеалното приложение за CM серията на SCHIEBEL в комбинация с Fail-Safe технологията. Всички размери от серията CM могат по избор да бъдат оборудвани с механична пружина. Тази функция гарантира безопасно затваряне (или отваряне) в случай на повреда – дори ако електрозахранването откаже.

 

Електроцентрали на питейни води

Изискванията тук далеч надхвърлят обикновената функционалност "отворено/ затворено" и задвижката трябва да може да се захранва с 24 V. CM изпълнителните механизми на SCHIEBEL отговарят на това изискване, тъй като имат всички необходими свойства.

 

Предимства пред хидравликата

Електрическите изпълнителни механизми от серията CM се отличават със своя малък "екологичен отпечатък" – ниска консумация на енергия и елиминиране на хидравличното масло, което носи риск от замърсяване на питейната вода. Последният аспект не се ограничава само за електроцентралите, а е предимство, което SCHIEBEL предлага за отрасъл водоснабдяване.

 


 

www.aquajet.bg

 

 

 

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в РиминиФирмени статии

Кръговата икономика премина през Ecomondo 2021 в Римини

За шеста поредна година Експо Бизнес Партнерс, в ролята си на официален представител на Italian Exhibition Group за България, организира делегация от 10 български фирми, заинтересовани от въвеждането на машини и технологии, свързани с кръговата икономика.

Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нов метантанк 7000 m³ Фирмени статии

Проектиране, изграждане и въвеждане в експлоатация на нов метантанк 7000 m³

За да изпълни проекта, освен на инженеринговия си опит и компетенция, Ехнатон разчита на партньорството си с водещи световни производители на апаратура и технологии. Основното оборудване, вложено в проекта и обезпечило високото ниво на изпълнение, е производство на един от лидерите в индустриалната автоматизация – Schneider Electric.

Ефективно използване на ресурсите в ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД чрез внедряване на производствени иновацииФирмени статии

Ефективно използване на ресурсите в ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД чрез внедряване на производствени иновации

Внедряването на производствената иновация допринесе за постигането на значителни екологични ефекти, тъй като в резултат е налице значителен и видим напредък към целта за устойчиво развитие чрез намаляване на вредата върху околната среда и постигане на по-ефективно и отговорно използване на природните ресурси.

ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД внедри хибридни технологии за повишаване на ресурсната си ефективност с финансовата подкрепа на Оперативна програма Фирмени статии

ПФБ ПРЕСО ФОНДАЛ-БЪЛГАРИЯ ЕООД внедри хибридни технологии за повишаване на ресурсната си ефективност с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" 2014-2020

В сравнение с алтернативните технологични решения за производство предлаганата нова за българския пазар технология притежава специфични показатели, по които се наблюдава конкурентоспособност и превъзходство спрямо сходните производства.

Ехнатон – инженерингови проекти за ПСОВ с технологии на Schneider ElectricФирмени статии

Ехнатон – инженерингови проекти за ПСОВ с технологии на Schneider Electric

Доказателство за успешната инженерингова дейност на фирмата в проекти за автоматизация на пречиствателни станции са ключовите реализации в множество ПСОВ в България, сред които: Пазарджик, Стара Загора, Димитровград, Кубратово, Мездра, Свищов, Павликени, Равда, Ямбол, Стамболийски, Момчилград, Елхово и др.

ЕКОН-91 ООД повиши ресурсната си ефективност по проект с финансиране по ОПИКФирмени статии

ЕКОН-91 ООД повиши ресурсната си ефективност по проект с финансиране по ОПИК

Това е постигнато с внедрената в производството иновативна система за автоматизирано пълнене и вадене на ядра от пенолатекс, включваща два робота за пълнене на форми, всеки от които в комплект с раздвижени форми за производство на ядра за матраци и за възглавници, и съоръжение за автоматично изваждане на ядрата.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2022 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top