SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни води

18.01.2021, / Фирмени статии / Води

  • SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни води
  • SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни води
  • SCHIEBEL – комплексен доставчик на електрически изпълнителни механизми за сектор питейни води

Води

 

Електрическите изпълнителни механизми на SCHIEBEL за сектор водоснабдяване се характеризират с изключителна издръжливост, гъвкавост и надеждност. Продуктите са сертифицирани и са в съответствие с основните стандарти. Освен доказалата се в годините серия АВ, така и компактната серия СМ с интегрирано управление и значително ниско тегло, са получили одобрението на големи крайни потребители и инженерингови компании.

Модулно структурираната серия CM може да покаже своите предимства в пълна степен и при големи спирателни клапани, а благодарение на променливата си скорост на действие, ефективно да предотврати хидравлични удари. Допълнителната възможност за включване на функцията Fail-Safe при отпадане на ел. захранването осигурява максимална безопасност, включително и за UV дезинфекционни системи. А операторите на електроцентрали за питейни води се възползват от перфектната комбинация от бързина на реакция и прецизно регулиране.

 

Разпределение на питейни води

За сектор водоснабдяване изпълнителните механизми от серията AB (за големи номинални диаметри или високи въртящи моменти), както и изпълнителните механизми от серия CM са изключително удачни. СМ серията покрива почти 80% от приложенията, комбинирайки компактен дизайн с голям обхват, като скоростта може да се регулира в самия ход на движение.

 

Дезинфекция с UV светлина

Това е почти идеалното приложение за CM серията на SCHIEBEL в комбинация с Fail-Safe технологията. Всички размери от серията CM могат по избор да бъдат оборудвани с механична пружина. Тази функция гарантира безопасно затваряне (или отваряне) в случай на повреда – дори ако електрозахранването откаже.

 

Електроцентрали на питейни води

Изискванията тук далеч надхвърлят обикновената функционалност "отворено/ затворено" и задвижката трябва да може да се захранва с 24 V. CM изпълнителните механизми на SCHIEBEL отговарят на това изискване, тъй като имат всички необходими свойства.

 

Предимства пред хидравликата

Електрическите изпълнителни механизми от серията CM се отличават със своя малък "екологичен отпечатък" – ниска консумация на енергия и елиминиране на хидравличното масло, което носи риск от замърсяване на питейната вода. Последният аспект не се ограничава само за електроцентралите, а е предимство, което SCHIEBEL предлага за отрасъл водоснабдяване.

 


 

www.aquajet.bg

 

 

 

 

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

 

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в БългарияФирмени статии

Нов онлайн барометър позволява извършването на мониторинг на зелената дигитализация в България

Използването на барометъра ще подпомогне бързото ориентиране на ръководителите на предприятията и организациите по отношение на това как се справят и къде са позиционирани по отношение на зелената дигитализация. Целта е да се повиши нивото им на информираност и да бъдат насърчени да изготвят последващ детайлен анализ на всички свои бизнес дейности, за да планират подобрения.

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартираФирмени статии

Ecomondo 2023 с +15% посещаемост: екологичният преход стартира

На площ от 150 000 кв. м в продължение на четири интензивни дни на бизнес срещи бяха разположени щандовете на над 1500 изложители – с 10% повече спрямо миналата година. Дигиталното участие също нарасна чрез B2B приложението GreentechInsights, което регистрира 600 хиляди разглеждания на изложителски профили.

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективностФирмени статии

Компактните инвертори на Mitsubishi Electric: най-високият стандарт за надеждност и ефективност

Освен с характерния за портфолиото честотни инвертори на Mitsubishi Electric компактен дизайн новите стандартни регулатори от гамата FR-D 700 се открояват с опростена и безопасна работа, усъвършенствани работни характеристики и широки функционални възможности. 

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния секторФирмени статии

Дългогодишен експертен опит в реализацията на мащабни проекти във водния сектор

Поемайки предизвикателствата на нови проекти, компанията се стреми да следва световните норми в опазването на околната среда, както и тенденциите за енергийна ефективност и екологична целесъобразност на работа.

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния секторФирмени статии

Ехнатон е надеждният доставчик на широка гама услуги и продукти за водния сектор

Ехнатон помага на клиентите си да намалят водния си отпечатък чрез оптимизиране на процесите и мониторинг, което същевременно води до генериране на значителни икономии на енергия и понижена консумация на химикали.

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в ПакистанФирмени статии

Ехнатон с успешен инженерингов проект за автоматизация на локални пречиствателни станции в Пакистан

В сътрудничество с фирма Електроинвент Ехнатон разработва и въвежда в експлоатация PLC и HMI софтуер за управление на над 120 локални пречиствателни станции за питейна вода в районите на Хавалпур, Бахавалпур, Бхавалнагар, Рахим Яар Кан и Лодран – Пакистан.


Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top