Състоя се фирмена мисия на немски компании у нас

24.09.2013, Брой 3/2013 / Бизнес /

  • Състоя се фирмена мисия на немски компании у нас
  • Състоя се фирмена мисия на немски компании у нас
  • Състоя се фирмена мисия на немски компании у нас

Бизнес

 

Събитието бе посветено на областите Плувни басейни и водоснабдяване и Индустрия

На 29 и 30 август т. г. в хотел Империал в Пловдив се проведе фирмена бизнес мисия на немски компании по теми в областта на преработката на води и техническите съоръжения за това, електротехниката и производството на` сензори. На събитието, чийто организатор бе Enterprise Europe Network, присъстваха представители на бизнеса, общински служители и проектанти. Паралелно с конферентната част посетителите имаха възможността да се запознаят на живо с качествата и предимствата на представените продукти, като за целта бяха организирани съответните специални фирмени щандове.

След официалното откриване на първия ден програмата започна с презентация на г-н Буркард Шварц, експорт мениджър за Източна Европа на фирмата Herborner Pumpentechnik. В своето представяне той акцентира върху циркулационните помпи за пречистване на отпадъчна вода, канализация, включително на корабни води и води в промишлеността.

„Нашите продукти се отличават с висока надеждност, както и редица технически подобрения като например: подсилени лагери, специално смазване, специални материали, произведени в нашата собствена леярна за специфични приложения в басейните и индустриалния сектор, a специалните помпи са със собствен патент за уникално покритие, с което те са защитени.

Важно е да се отбележи също така и, че нашите решения са енергийно оптимизирани”, сподели с присъстващите г-н Шварц. Той уточни, че основна цел на фирмата за българския пазар е създаването на дълготрайни партньорства с компании от индустрията, създатели на екологични технологии, управители на СПА центрове, както и развлекателни и спортни басейни, общини и инвеститори за разработването на нови приложения на продуктите с марката Herborner.

Сред участниците бе и фирма Dinotec, специализирана в производството на електроника и комплектовка за обработката на питейни или пречистени вече води, както и води за басейни, шадравани, фонтани и т. н. Акцент в представянето й бяха енергоспестяващи решения за басейни, шадравани, както и цялостна система за управление на води и СПА услуги. Програмата продължи с фирмена презентация на фирмата Agrob Buchtal - производител на керамични покрития за вътрешни стенни и подови настилки за басейни и фасади, болници и промишлени специални помещени.Г-н Макс Ботев от Zehnder Pumpen запозна присъстващите с актуалните предложения на компанията в областта на помпите за промишлени, битови и градински нужди. Презентацията започна с кратка история на производствената компания, след което г-н Ботев представи накратко предимствата на потопяемите помпи, покачващи помпени станции, готовите помпени шахти и универсалната машина за изсмукване на утайки, които Zehnder Pumpen предлага.

„Потопяемите помпи за мръсни и отпадъчни води са подходящи за следните приложения: пренасяне на дъждовни или повърхностни води; транспортиране на мръсни води без фекалии и твърди примеси; изпомпване на фекални води от събирателни шахти; като подвижна помпа за аварийни отводнявания и изпразване на шахти; напорно отводняване, респективно напорни канализации; за вграждане в шахти от бетон или пластмаса; помпа с дробилен механизъм в покачващи помпени станции”, информира Макс Ботев.


 

Той уточни, че помпите са в моноблоково изпълнение, като корпусите на помпите и моторите, както и работните колела са изработени от чугун, а валът е от неръждаема стомана. Проектирани са за фиксиран или подвижен монтаж, моторът на помпата може да е моно- или трифазен, намотката е с вградена термична защита.

Вторият ден бе посветен на фирмени презентации с индустриална насоченост. Сред участниците бяха фирма Gino - производител на резистори с разнообразни приложения, както и компанията UST Umweltsensortechnik, предлагаща газови датчици, температурни сензори и детектори за изтичане на газ и други.


ВИДЕО ПО ТЕМАТА

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Екологични практики и технологии в пивоварната индустрияБизнес

Екологични практики и технологии в пивоварната индустрия

Въпреки отбелязания значителен технологичен напредък през последните 20 години, консумацията на вода, енергопотреблението, генерирането на отпадъчни води, твърди отпадъци, странични продукти и емисии във въздуха остават основни екологични предизвикателства за пивоварната промишленост.

Иновативни сензорни решения за намаляване загубите на водаТехнически статии

Иновативни сензорни решения за намаляване загубите на вода

Благодарение на данните, получени от сензорите във водоснабдителните съоръжения, комуналните дружества във водния сектор могат прецизно да локализират течове в системите и да идентифицират зони с висок риск от загуби на вода.

Екологични практики и технологии в минно-добивната промишленост

Mинната индустрия може да стане по-устойчива чрез разработването и внедряването на практики, които ограничават въздействието на минно-добивните дейности върху околната среда. Тези практики включват мерки като намаляване консумацията на вода и енергия, свеждане до минимум на нарушаването на терени и генерирането на отпадъци, предотвратяване на замърсяването на почвата, водите и въздуха на площадките и осъществяването на успешно закриване и рекултивация след преустановяване на дейността.

Зелената добавена стойност за индустриалните предприятия акцент на IFAT 2016Бизнес

Зелената добавена стойност за индустриалните предприятия акцент на IFAT 2016

Добавената стойност, генерирана от използването на стоки, методи и услуги за опазване на околната среда и ресурсна ефикасност, е водещ акцент на тазгодишното издание на изложението IFAT, съобщават организаторите. Водещото световно изложение за водоснабдяване, отпадъчни води, отпадъци и управление на суровините ще се състои от 30 май до 3 юни т.

Кем Аналитикал Сървисис: Shimadzu е водещ доставчик на газхроматографски системи в редица области на индустриятаФирмени статии

Кем Аналитикал Сървисис: Shimadzu е водещ доставчик на газхроматографски системи в редица области на индустрията

Фирма Кем Аналитикал Сървисис ЕООД е изключителен представител за България на японската компания Shimadzu в областта на аналитичното и измервателно оборудване. Портфолиото на Shimadzu обхваща течна и газова хроматография и масспектрометрия, атомна и молекулна спектроскопия, анализатори за определяне големината на частици, анализатори за определяне на общо съдържание на въглерод, инструменти за изпитване на материали, инструменти за Life Science и прилежащите им консумативи.

Да Транс, Георги Джойков: Предлагаме екологично и напълно проследяемо управление на опасни отпадъци от фармацевтичната индустрияИнтервю

Да Транс, Георги Джойков: Предлагаме екологично и напълно проследяемо управление на опасни отпадъци от фармацевтичната индустрия

Управителят на фирма Да Транс разказва за ключовите предизвикателства по отношение на управлението на отпадъци от фармацевтичната промишленост.

Стратегия за развитие и управление на водоснабдяването и канализацията в Република България 2014-2023 г.

Hа 2 април т. г.

Устойчиво градско водоснабдяванеТехнически статии

Устойчиво градско водоснабдяване

Повече от три четвърти от населението на ЕС живее в урбанизирани зони и тенденцията е този дял да се увеличава. С това нарастват и потребностите от прясна вода в градските райони и предизвикателствата при нейното осигуряване.


 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top