С ползването на един електробус в София са спестени над 1 тон вредни емисии

06.07.2017, Брой 4/2017

 

Благодарение на работата на единия електробус в София, който се движи в продължение на 4 месеца, изминавайки 25 хил. км, са спестени над 1000 кг вредни емисии във въздуха, съобщи кметът на Столична община Йорданка Фандъкова при представянето на нов електробус, който бе пуснат по линия 314.

Досега в столицата са тествани общо 4 електробуса с различни технически характеристики. Първият бе пуснат по линията на тролей номер 11, а вторият, произведен в Китай, се движи 4 месеца по линия 84. Третият електробус, чешко производство, който се движи също по линия 84 повече от 1 месец, измина общо 5000 км, при което са спестени над 200 кг вредни емисии във въздуха.

От края на май тестово започна да се движи нов чешки електробус по линия 314 “Младост – Бистрица”, който по данни на производителя може да измине над 160 км с едно зареждане.

 

 

ОЩЕ ПУБЛИКАЦИИ ПО ТЕМАТА

Ecomondo 2019 събра 1300 изложители от 30 страниБизнес

Ecomondo 2019 събра 1300 изложители от 30 страни

Събитието бе посетено също и от 520 италиански и чуждестранни журналисти, сред които по традиция бе и редактор от екипа на водещото издателство за специализирана техническа периодика TLL Media

Софийска вода, Станислав Станев: СПСОВ Кубратово е отражение на дългогодишния ни ангажимент за иновацииИнтервю

Софийска вода, Станислав Станев: СПСОВ Кубратово е отражение на дългогодишния ни ангажимент за иновации

Регионалният директор "Технически дейности и ефективност" във Веолия за България и директор "Експлоатация и поддръжка" в Софийска вода разкрива интересни подробности за новостите в Софийската пречиствателна станция за отпадъчни води.

В края на март - водещото специализирано изложение за управление на отпадъци и рециклиране Save the PlanetСъбития

В края на март - водещото специализирано изложение за управление на отпадъци и рециклиране Save the Planet

Деветото издание на Save the Planet отново ще събере на едно място най-интересните идеи и предложения на водещи в международен аспект доставчици на решения за рециклиране и управление на отпадъци. Ще се проведе между 27 до 29 март 2018 г. в Интер Експо Център в София.

Екопак България откри първата у нас инсталация за сортиране на стъкло по цвятБизнес

Екопак България откри първата у нас инсталация за сортиране на стъкло по цвят

Hа 17 ноември т. г.

 

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2020 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top