Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

Брой 3/2016 представя технологичен преглед на помпи и помпени системи за битови и производствени отпадъчни води. В материала водещи доставчици на решения в областта разказват за своите най-актуални и иновативни предложения.

В специално интервю за изданието по повод 20-годишнината от създаването на Българска асоциация по водите, председателят на организацията инж. Иван Иванов споделя своята оценка за изминалия период и развитието на водния сектор в страната.

Акцент в броя е статията "Мониторинг на води в пречиствателни станции". В материала са разгледани методите за определяне на някои от основните качествени показатели – биохимична потребност от кислород, химична потребност от кислород, общо съдържание на суспендирани частици, концентрация на азот, фосфор и др.

Не пропускайте: "Европейска схема за търговия с емисии", "Методи за пречистване на отпадъчни газове от азотни оксиди", "Рециклиране на портативни батерии", "Зелени покриви" и др.Фирма T.E.A.M и Agilent Technologies винаги разполагат с правилния анализатор за мониторинг на най-ценния ни ресурс - чистата вода

Не може да се отрече, че България разполага с един изключително ценен ресурс - чиста вода, при това в изобилие. Той бързо би могъл да бъде загубен поради замърсяване от човешка дейност, немарливо отношение и некачествено пречистване.

Прочетете цялата публикация
Мониторинг на води в пречиствателни станции

Технически статии

Eвропейското и националното законодателство включват насоки за избора на подходяща методология и честота на мониторинга на води в пречиствателни станции. За качеството на третираните води се следи за съответствието с референтни стойности на параметри като биохимична потребност от кислород (БПК), химична потребност от кислород (ХПК), общо съдържание на суспендирани частици, концентрация на азот, фосфор и др.

Прочетете цялата публикация
Помпените системи за отпадъчни води на DAB гарантират високо качество и надеждност

Технически статии

В сектора на помпите и помпените системи Профил е единствен официален представител за България на италианската фирма DAB PUMPS, един от водещите производители на водни помпи, работещ в сектора повече от 40 години и признат както в Италия, така и по цял свят.DAB предлага широка гама специализирани продукти: дренажни помпи, помпи за канализация, дренажни станции, богата гама аксесоари, механизми и електрически панели за управление и защита на помпите.

Прочетете цялата публикация
Помпите за отпадъчни води Faggiolati Pumps са с надеждна и издръжлива конструкция

Фирмени статии

Електра Помп е официален представител и вносител за България на италианската компания Faggiolati Pumps, която е специализирана в дизайна и производството на потопяеми и наземни електрически помпи за отпадъчни води. Помпите са изработени от чугун, бронз и неръждаема стомана AISI 316, и се предлагат с мощност от 0,5 kW до 300 kW.

Прочетете цялата публикация
Уникалната модулна технология FSIP на NETZSCH Pumpen und Systeme редуцира времето и разходите за поддръжка

Фирмени статии

Евротех работи успешно вече почти 20 години съвместно с германския производител NETZSCH Pumpen und Systeme, известен с производството на ексцентър-шнекови помпи. NEMO ексцентър-шнековите помпи са разработени в различни варианти и намират приложение във всички сфери на индустрията.

Прочетете цялата публикация
Предлагаме първата в света система за изпомпване на отпадъчни води с вградена интелигентност Flygt Concertor

Фирмени статии

Съществува нарастваща необходимост от технология, която оптимизира производителността и управлението на помпени системи. На изложението IFAT т.

Прочетете цялата публикация
Буталните помпи URACA са се доказали като отлично решение за широк кръг приложения

Фирмени статии

Фирма Аква Джет 2011 предлага на българския пазар продукти на немската компания URACA, която е световен лидер в производството на високонапорни помпи за монтаж върху машини за комунално и индустриално почистване. Хиляди машини по целия свят ежедневно трябва да се справят с тежки предизвикателства и да почистват големи профили канали, тръбопроводи, шахти и кладенци или да отстраняват ефективно отложения, образувания, обраствания и др.

Прочетете цялата публикация
Предварително изработените помпени станции Grundfos са гъвкаво и надеждно решение за отвеждане на отпадъчни води

Фирмени статии

Като вносител и партньор на световния помпен концерн Grundfos, Адара Инженеринг предлага предварително изработени напълно окомплектовани помпени станции на производителя. При отвеждането на отпадъчни и дренажни води предварително изработените помпени станции са икономически изгодна, гъвкава и надеждна алтернатива на традиционните бетонни решения.

Прочетете цялата публикация
Помпи и помпени системи за битови и индустриални отпадъчни води

Списание Екология & Инфраструктура представя технологичен преглед, посветен на помпи и помпени системи за битови и производствени отпадъчни води. За целта поканихме водещи доставчици на решения в областта, които да разкажат за своите най-актуални и иновативни предложения.

Прочетете цялата публикация
ВиВ Изоматик внедрява система за управление на инсталация за обезводняване на утайките в ПСОВ Равда

Фирмени статии

ВиВ Изоматик изпълнява системата за управление на съоръженията за обезводняване на утайките в ПСОВ Равда, съобщиха за сп. Екология & Инфраструктура от офиса на компанията.

Прочетете цялата публикация
БАВ, Иван Иванов: Утвърдихме се като фактор при взимането на стратегически решения

Интервю

В интервюто по повод 20-годишнината от създаването на Българската асоциация по водите (БАВ) председателят на организацията споделя своята оценка за изминалия период и развитието на водния сектор в страната.

Прочетете цялата публикация
Емисии от транспорт – измерване и прогрес в ограничаването им - част II

Технически статии

Регулиране на емисиите от превозни средства в Европейския съюзЕС се ангажира да редуцира разхода на гориво на пътните превозни средства в рамките на усилията за намаляване на емисиите на парникови газове от транспорта и подобряване на енергийната сигурност. За тази цел през последните години бяха въведени две важни разпоредби за новите леки автомобили и микробуси, продавани в Европа.

Прочетете цялата публикация
Методи за пречистване на отпадъчни газове от азотни оксиди

Технически статии

B практиката терминът азотни оксиди (NOX) се използва за сумарните емисии на азотен оксид (NO) и азотен диоксид (NO2). Около 40% от емисиите на азотни оксиди от стационарни източници се генерират от котли в топлоелектрически централи.

Прочетете цялата публикация
Зелени покриви

Технически статии

Kонцепцията за зелените покриви, макар и на пръв поглед сравнително нова, съществува от няколко века, предимно в северноевропейските държави. Зелените покриви с торфена основа са често срещан елемент в традиционни сгради за северната част на Шотландия, Исландия и Скандинавските страни.

Прочетете цялата публикация
Нови шредери за отпадъци WEIMA PowerLine и FineCut

Фирмени статии

В навечерието преди Международния технически панаир в Пловдив специалистът в шредирането WEIMA представя напълно обновените си едновалови шредери за отпадъци. Проектираните за универсална употреба WEIMA PowerLine 3000 с мощно хидравлично задвижване ще бъдат показани на изложението.

Прочетете цялата публикация
Рециклиране на портативни батерии

Технически статии

Цифровизацията на технологиите прави батериите неразделна част от нашето всекидневие. Повечето от тях съдържат тежки метали като живак, кадмий, олово, цинк и никел, които не оказват вредно въздействие върху човешкото здраве или околната среда при употреба или съхранение в домакинствата, но стават потенциално опасни в момента, когато попаднат в общия поток битови отпадъци.

Прочетете цялата публикация
Европейска схема за търговия с емисии

Проекти

Eвропейската схема за търговия с емисии (ЕСТЕ) е механизъм за ограничаване обема на емисии парникови газове от горивните инсталации и операторите на въздухоплавателни средства, от които сумарно се генерират близо 50% от парниковите газове в ЕС. Системата позволява търговия с квоти за емисии, което гарантира, че общите емисии се поддържат под ограничаващата стойност и че за редуцирането им могат да бъдат предприети икономически най-изгодните мерки.

Прочетете цялата публикация
ИАОС, Валери Серафимов: Важно е да осигурим достъп до достоверна и навременна информация за околната среда

Интервю

Директорът на дирекция “Мониторинг и оценка на околната среда” в ИАОС представя функциите, отговорностите и приоритетните цели на агенцията.

Прочетете цялата публикация
Ecomondo 2016 ще се проведе от 8 до 11 ноември в Римини

Бизнес

Tърговското изложение за екологични технологии и устойчиво развитие Ecomondo ще се проведе за 20-и път от 8 до 11 ноември т. г.

Прочетете цялата публикация
Засилен интерес към първото издание на конкурса Екообщина

Бизнес

Първото издание на конкурса “Екообщина” привлича сериозен интерес от страна на местната власт, отчитат организаторите от Посолството на Франция в България. Инициативата се организира съвместно с: Министерството на регионалното развитие и благоустройството; Министерството на околната среда и водите; Националното сдружение на общините в Република България; Асоциацията на еколозите от общините в България; Центърът за енергийна ефективност Енефект; Фонда за енергийна ефективност и възобновяеми източници; Сдружението Еконергия; Българската асоциация по водите.

Прочетете цялата публикация
 

› Реклами в специалния брой

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2024 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top