Сп. ЕКОЛОГИЯ & ИНФРАСТРУКТУРА

Втори брой на сп. Екология & Инфраструктура, посветен на специализираното изложение Вода София 2014, представя наскоро приетата Стратегия за развитие и управление на водоснабдяването и канализацията в Р България 2014-2023 г. Читателите могат да открият коментар по темата от Министерството на регионалното развитие, както и интервю с председателя на БАВ инж. Иван Иванов. Темата „Наредба за отработените масла и отпадъчните нефтопродукти” разглежда процесите по тяхното събиране, съхраняване, транспортиране, оползотворяване и обезвреждане. Дозирането на химикали във води е разгледано в обширен материал. В статията са представени различните методи за обработка на водата за питейни цели. Броят разглежда и работата по един от най-големите инфраструктурни проекти у нас Икономическа зона София – Божурище. В изданието са поместени и статиите: „Мембранни биореактори”, „Оползотворяване на пепелите от ТЕЦ” и други.Регулатори за защита от воден удар в помпени системи от Dorot Control Vaves

Фирмени статии

HTI България е партньор на глобалния производител на решения за водния сектор Dorot Control Valves. Компанията предлага иновативно решение за защита от воден удар в помпени системи - защитни регулатори с марка Dorot.

Прочетете цялата публикация
Мембранни биореактори

Технически статии

Пречистването на отпадни води посредством мембранни биореактори към момента е сравнително нова технология, която се очаква в бъдеще да намира все по-голямо приложение. Предпоставките за това не са малко.

Прочетете цялата публикация
Дозиране на химикали във води

Химичните методи за обработване на вода за питейни цели зависят най-вече от избраните химични вещества с оксидиращи и биоцидни свойства. Те се използват за отстраняването на нежелани примеси във водата, за дезинфекция на питейната вода, за пречистване на отпадни или промишлени води.

Прочетете цялата публикация
БАВ, инж. Иван Иванов: Усилията трябва да се насочат към по-добро регулиране на сектора

Председателят на Българската асоциация по водите (БАВ) дава своята оценка за стратегията за развитие и управление на водоснабдяването и канализацията в Република България 2014-2023 г.

Прочетете цялата публикация
МРР, пресцентър: Изпълнението на предвидените действия ще допринесе за развитието на отрасъла

Стратегията за развитие и управление на водоснабдяването и канализацията в Република България за периода 2014-2023 г. е разработена в съответствие с изискванията на Закона за водите.

Прочетете цялата публикация
Стратегия за развитие и управление на водоснабдяването и канализацията в Република България 2014-2023 г.

Hа 2 април т. г.

Прочетете цялата публикация
Биорок България представи най-новия модул за малки пречиствателни станции Biorock 25 на изложението IFAT 2014

Фирмени статии

Иновативното решение за пречистване работи изцяло без електричествоБиорок България представи малката пречиствателна станция Biorock 25 за пречистване на битови отпадни води на международното изложение за екологични технологии IFAT 2014 в Мюнхен, Германия. Посетителите на изложбения форум се запознаха с предимствата на иновативния водопречиствателен модул, който работи изцяло без ток.

Прочетете цялата публикация
H2O Accadueo 2014 ще се проведе в Болоня през октомври

Събития

Тазгодишното издание на традиционното изложение за водния сектор H2O Accadueo ще се проведе между 22 и 24 октомври в Болоня, Италия, съобщиха организаторите от Болонски панаир. За поредна година международното биенале ще събере специалистите от сектора: производители на материали, технологии и оборудване, публични и частни дружества за интегрирано управление на водните услуги, общински фирми и строители.

Прочетете цялата публикация
Юроком 2000, инж. Цветелина Чобанова: На Вода София 2014 ще представим геосинтетични материали на водещи световни производители

Фирмени статии

Търговският директор в Юроком 2000 разказва по какъв начин компанията съчетава доказаните решения и новите технологии в портфолиото си и споделя очакванията си за участието на фирмата на Вода София 2014.

Прочетете цялата публикация
Икономическа Зона София – Божурище

Технически статии

B средата на изминалата година стартира изграждането на един от най-големите инфраструктурни проекти у нас - Икономическа зона София - Божурище. В момента тя е един от приоритетните проекти на Национална компания индустриални зони (НКИЗ) – държавно дружество с едноличен собственик на капитала Министерството на икономиката и енергетиката на България.

Прочетете цялата публикация
Норд Авторециклинг – организация по оползотворяване на отработени масла

Важно е да участвате в колективна система за отработени масла""НОРД АВТОРЕЦИКЛИНГ"" АД е една от първите организации по оползотворяване на отработени масла, с надлежно разрешение съгласно изискванията на Закона за управление на отпадъците. В нашата колективна система членуват производители и вносители на отработени масла, които имат нормативни задължения за постигане на определени цели за събиране и оползотворяване на старите масла, в съответствие с един от основните принципи на екологичното законодателство, а именно ""отговорност на производителя"".

Прочетете цялата публикация
Оползотворяване на пепелите от топлоелектроцентралите

Технически статии

Pаботата на топлоелектроцентралите, използващи като гориво за производствата на топло- и електроенергия твърди горива като въглища, е свързана с отделянето на големи количества отпадъци под формата на сгур, пепелина и гипс. Тези отпадъци създават реална опасност за околната среда.

Прочетете цялата публикация
Наредба за отработените масла и отпадъчните нефтопродукти

Технически статии

Събиране, съхраняване, транспортиране, оползотворяване и обезвреждане на отработени масла и отпадъчни нефтопродуктиEжегодно страните от ЕС образуват около 1,3 млрд. тона отпадъци, като 40 млн.

Прочетете цялата публикация
Herrenknecht: Планираме много нови проекти с български компании

Фирмени статии

Димитър Петров-Ганев,регионален мениджър продажби заЦентрална и Източна Европа на ХеренкнехтУважаеми г-н Ганев, бихте ли представил основната дейност и корпоративната структура на Херенкнехт?Херенкнехт е технологичен и пазарен лидер в областта на механизираните тунелни системи.

Прочетете цялата публикация
Райкомерс Конструкшън представи иновативна технология за полагане на студен асфалт

Събития

Райкомерс Конструкшън ЕАД представи иновативна технология за полагане на студен асфалт с марката Ratec. Това се случи по време на специална техническа демонстрация, която се състоя пред фирмената централа в София.

Прочетете цялата публикация
Индустриал Партс: Предстои масовото навлизане на умните технологии в сектора

Интервю

Оперативният директор в Industrial Parts разказва за някои от най-интересните реализирани и настоящи проекти на компанията в областта на пречистването на води.

Прочетете цялата публикация
ХЕРЦ-България, Ерол Халил: Качеството е определящо при избора на професионална техника

Интервю

Управителят на ХЕРЦ-България откроява ключовите моменти в развитието на компанията и разказва за иновациите в продуктовото портфолио и тяхното приложение.

Прочетете цялата публикация
 

› Реклами в специалния брой

Уеб дизайн от Ей Ем Дизайн. Списание Екология & Инфраструктура. TLL Media © 2023 Всички права запазени. Карта на сайта.

Top